Vålerenga Comet 7-1

Etter et surt tap mot Dragons og noen dager fri så er det forhåpentligvis opp i ringa-tid for Vålerenga i dag. Motstander er overkommelige Comet fra Halden. Laget er det ikke så mye å skrive hjem om, men det ryktes at de har søte servitriser på Curtisen i et minste.

1. periode
Det som kunne vært et fyrverkeri av offensive innvoleringer og sjanser er en ganske blek affære. Vålerenga produsere noen sjanser, man klarer sjelden å etablere seg i offensiv sone og legge trykk på Høvik i Cometkassa.

Noe har vi; Thomas Olsen setter pucken klink i stolpen etter at en lagkompis gravde fram pucken og serverte ham i slotet.

Samme muligheten fikk Sander Thoresen, men heller ikke han klarte å overliste Høvik.

Den som derimot klarte det var Kalle Ekelund og de skjedde med 1:09 igjen av perioden. Det er Bengtsson og Byrkjeland som gjør jobben i forkant og Ekelund som løsner skudd litt utafor droppsirkelen. I skiftet som er igjen til pause klarer Comet å lage kaos sonen vår. De skyter fra distanse med masse trafikk foran Joona Partanen og pucken tar en alternatuv vei ut fra vantet bak mål og rett på bladet til Hedlund som fra bakmål setter pucken i mål via baknavelen til Partanen.

Skudd
Vålerenga – Comet 9-3

Mål Vålerenga
1-0 Ekelund (Bengtsson – Byrkjeland)

2. periode
Starten på 2. periode er omtrent like flau som hele 1. periode. Vålerenga klarer ikke skape noe særlig. Comet skaper knapt noen ting og kampuret rusler egenlig bare sakte og rolig mot halvspilt kamp uten at det har skjedd stort.

I det matchuret passerer 3 min så er det som om noen seter på en turboknapp på Vålerenga. Endelig er det litt mer aggressivitet og sprut – og måla de bare renner inn bak en ellers god Høvik.

Først mater Partanen Ekelund. Ekelund lader børsa igjen og som i 1. periode så blir det mål. Skuddet ble muligens styrt inn av Olimb foran kassa.

2 minutter senere så blir det masse trafikk foran Høvik i Cometkassa. Vålerengaspillerne klarer ikke ta returen,men når Høvik sender av gårde en indianser ut i slotet med spaken sin så er Karta effektiv og banker inn pucken. 3-1!

i det 35. minutt smeller det igjen. Hockey-Rocky gjør en god jobb på blå og finner Finstad. Finstad danser seg innover i skuddsektor og passer tilbake til Taimi som klemmer til fra innafor blå. Nå svinger det nesten mer av Vålerenga enn det gjorde av gode gamle Charlie Band.

Men Vålerenga var ikke ferdig for perioden med 4-1 ved Taimi. Helt på tampen får Vålerenga et overtallsspill og servitørene Olimb og Bengtsson gjør som frøknene på Curtisen; De serverer. Partanen kommer til dekket bord og banker inn 5-1 bak en sjanseløs Høvik.

3. periode
Vålerenga sikret seeren ii 2. periode, så det er naturlig at legger litt mindre i det, men man scorer et par mål på transportetappen også. Etter ca 9 minutter finner Sebastian Johansen Finstad. Finstad knuser Høvik med et skudd til vinstre for Høvik.

Med 2-3 minutter igjen kommer matchens klart beste pasning. Bentsson tar kjøkkenveien og holder på pucken mens han sklir opp mellom droppunktene og sender et rekepass gjennom trafikk på teipen til Røymark, så bare kan styre den inn bak Høvik. Dette var for øvrig 3. gangen Bengtsson var nest sist på pucken denne kampen.

Comet ble som forventet ingen stor oppgave, men det var tydelig at de også slet under fraværet til Ivar.