Vålerenga – LØK 4-1

Vålerenga er klare igjen og skal reise kjærringa etter det forsmedelige tapet mot mot Oilers. Gjester er LØK, som på sin side slo Storhamar Dragons i sist serierunde. Vålerenga bør og skal slå laget fra pingponghallen på Lørenskog.

1 periode
Vålerenga tilriver seg fort et overtak mot LØK og farlig frempå allerede i de første byttene. Nærmest scoring er Sander Thoresen som prøver seg på en direkteskudd når en lagkompis ser han står naken i slotet. Haugum er dessverre nede og tar skuddet hans.

Om ikke Haugum fikk nok å gjøre i 5 mot 5 så blir det raskt mer å gjøre for ham. LØK må sende en bonde i fryseboksen etter 5 min og vålerenga får 2 min i overtall. Av det vi har sett av Vålerenga i år så virker det som om det er et langt større fokus på å få pucken til å gå i overtallsspillet. I fjor kunne spillere stå og lete etter det perfekte passet lenge, men nå bruker man isen. Spiller dem små, prøver å sette opp folk for skudd og sørger for å pakke nok foran motstanders keeper.

Dette bærer frukter. Riktignok rekker Blomqvist å komme utpå igjen, men i det han gjør det så Solberg servert Bengtsson fra blå og Bengtsson kaster en puck på mål som Karta styrer ned og inn i femtehølet til Haugum og Vålerenga er i ledelsen.

Vålerenga fortsetter å ha et stort overtak i spillet og flere ganger nærme fler nettkjenninger. Taimi og Thomas Olsen, blant annet, er hissige på grøten.

Etter 14 minutter stjeler Stefan Johansen pucken i nøytral sone, tverrvender, går over blå og sender av gårde et rekepass til Karta som kommer bakfra i full fart. For en gangs skyld kommer Karta med riktig fatning, men i stedet for skudd så tar han rekepasset til Johansen og smører på et tykt lag med majjones og serverer Pontus et mål på sølvfat der han står helt ledig på lengste. Pontus Finstad kan ikke bomme og styrer sikkert inn 2-0.

Flere mål blir det ikke i 1. periode, og det skal vi prise oss lykklige over, for det er LØk som er farligst mot slutten, men Joona holder nullen.

Skudd:
Vålerenga – LØK 16-6

Mål Vålerenga
1-0 Karterud (Bengtsson – Solberg)
2-0 Finstad (Karterud – Johansen)

2. periode
starter med 2 min i overtall for LØK. De er gode på ny is og like etter ryker Olimb på 2 slik at Vålerenga får mer enn 1 minutt i 3 mot 5. Overmakten blir for stor til slutt og Blomqvist får en enkel jobb med å redusere der han står naken i slotet.

Etter målet så svinger momentum i kampen over til LØK og de er farlig frempå flere ganger de neste minuttene mens Vålerenga kaver. Lenge så får ikke Vålerenga til stort selv om de klarter å utjevne temo og intensiteten til LØK. Rytmen er fullstendig borte fra det offensive spillet og pasninger og oppspill går i hytt og pine. Vegard Faret utnytter nesten et elendig oppspillsforsøk fra eget rundvant, men klerer ikke overliste Joona Partanen, som fanger skuddet sikkert.

Mot slutten får Vålerenga summet seg og klarer å etablere et spill i LØKs sone. LØK klarer ikke å spille seg ut og til slutt så setter Partanen opp landsmannen for en onetimer fra blå. Taimi er som alle finner, flinke til å sikte, og pucken sitter limt inne ved stolperoten. 3-1 og Vålerenga har skaffet seg et lite pusterom før 3. periode.

Skudd
Vålerenga – LØK 17-9

3-1 Taimi (Partanen – Olimb)

3. periode
Denne perioden er ganske rotete. LØK er aggressive og gjør en god jobb i nøytral sone. Det blir mye jaging og mas fra Vålerenga Selv overtallet de har tidlig renner bort i kålen. I stedet for å la pucken går hurtig og slite uten 4’ern så blir våre spillere stående og lete etter gode pass, spille konsekvent til nærmeste og gjøre alt annet som kan gjøres for å skåne løkene i undertall.

LØK er også farlig frempå ett par ganger, men Joona Partanen er patent der bak. Det er fint å se at 2. keeper holder mål og at laget også jobber for ham i de antatt lette kampene.

Mot slutten av perioden fester Vålerenga et grep om kampen. De er bedre i 5 mot 5 og tvinger også LØK til å ta en utvisning med bare et par minutter igjen. Det blir ikke mål i det ovbertallsspillet, men Haugum fikk kjørt seg skikkelig og så lenge klokka spiser sekunder og minutter så det bare bra os oss – vi leder jo.

Med 2:44 igjen tar treneren til LØK, Niklas Andresen, ut keeper og hans sjakktrekk er å ta ut Haugum så fort anledningen byr seg. Med Haugum ut så etablerer LØK seg i vår sone, men de seiler fordet meste rundt på utsiden av våre 5 og er i bunn og grunn ufarlige.

Med noen sekunder igjen så binder vi dem opp i rundvantet og Ekelund sender ev gårde en lefse som akkurat har nok kraft i seg til kå skli over mållinja i det tomme buret. 4-1 og kampen er avgjort.

Alt i alt en grei kamp, rotete til tider, men det er tidlig i sesongen og gutta er litt rustne fremdeles.