Dagboka torsdag 13. juli

Vi er videre i cupen, har registrert at det er krenkefest på Romerike, sender av gårde våre beste damer til VM og har observert en halvnaken Karterud midt på polarsirkelen. En helt vanlig Vålerenga-torsdag med andre ord.

Ball

I går var det kvartfinale i cupen. En kvartfinale som vi vant på det deiligste vis. Bonusen er at vi sendte Sutre-Sivert og resten av mannskapet hans på hue og ræv ut og satte en stopper for deres quest etter to kongepokaler på rad.

Kampen starta mer eller mindre katastrofalt for vår del med to kjappe i mot. De første ti minuttene var forferdelig å se på. Strandberg ble observert kjeftene på alle og en hver og vi tenkte i våre stille sinn: Fytti faen for en hælvettes jævla match dette her kommer til å bli. Men så skjedde det noe. Om det var kjeften til Strandberg eller noe annet aner vi ikke, men gutta begynte sakte å finne hverandre bedre ut på matta. Det resulterte i at det ble lyra avgårde et par slappe som faktisk var retta mot Dyngeland i brannmålet. Vi observerte ironisk klapping over på bortefeltet og vi så antydning til noen små selvtilfredse glis fra Dyngeland når han drev å gjeta budskapen sin fremover ved utspill. Altså…å være keeper og hete Dyngeland på være en sosial utfordring. Spesielt når laget ditt har den farlige 0-2 ledelsen. Uansett…det var en digresjon.

Vålerengamagien fikk vi ikke kjenne skikkelig på før kampen var rundt tolv minutter gammel. Vi får corner og Hedenstad svinger corneren ut i feltet. Jatta må snu og løpe tilbake ut i feltet i forsøk på å hente ball. Og hente ball gjør han. Fra 7-8 meter tar han sats og rager ca en og en halv mansling over nærmeste forsvarspiller, og header kula i en deilig bue – via stolpen- over en smug Dyngeland. Utagbart og sjukt vakkert. Dette her var den deiligste reduseringa vi har fått på lenge.

Etter en times spill fikk vi også en av de deiligste utligningene vi har sett på lange tider. Det var nok en corner som Hedestand slo presist bort på bakre stolpe. Der sto Strandberg som ved hodet fikk lagt ballen tilbake inn i feltet hvor Ofkir, som kom i en satans fart, kunne stupe frem å heade ballen i nota. Igjen, totalt utagbart for Dyngeland som for øvrig hadde klart å tørke av seg fliret.

Like sjanseløs var han rundt fem min seinere når Bjørdal hadde kjempa seg ned til dødlinja og fikk lagt kula rett på beinet til Ofkir som sto i boksen og bare kunne kline til på dirra. Bøndas 0-2 ledelse var blitt til en 3-2 ledelse til oss. Et resultat som sto seg helt inn. Deilig!

Et kort referat av kampen kan leses på klubbens hjemmesider.

Hvem vi skal møte i semien blir avgjort i kveld når HamKam og Bodø Glimt spiller om æren av å bli slått ut av oss i neste runde. Hvem vi møter er således det samma for oss.

Krenkefest på Romeriket

Mens Vålerenga Fotball lekte seg med Brann og Mats Zuccarello lekte seg med fremtidige lagkamerater i ungdomshallen på Jordal, virket det som alle på Romeriket led av at man hadde fått sand i bikinitrusa etter en alt for varm dag på stranda. Jævlig usjarmis!

Simon Mesfin sto på pressekonferanse og fabla om at rustning gir best beskyttelse mot ild, samtidig har vi i mente at dette er den samme gjengen som mente at det var utslag av litt jovial humor da den litt enkle Melgalvis plantet flagget til Lillestrøm i midtsirkelen på Intility ved en tidligere andlening. Det var så jovialt gjort at da lagene møttes igjen senere samme år i Lillestrøm var det ekstra vakthold som skulle sikre at de ikke fikk samme gesten i retur.

Men nå stod altså Mesfin der i klubbens klær og furtet. Furtet var det flere der oppe som gjorde. De hadde til og med tatt Ivar Hoff ned fra loftet og børstet støv av han slik at vi kan sitte i byen og fryde oss over at også han har dratt fram furteleppa.

Det det fortes over ar at Geir Bakke har egne ambisjoner og at han visstnok skal ha et økonomisk motiv for å bytte klubb. Alt er trist, leit og veldig urettferdig. Pengene har ødelagt fotballen blir det sagt. Å trekke de store linjene til egen historie med profesjonaliseringen av norsk fotball på 70- og 80-tallet under bl.a. Odd-Iver Pelfoch sin ledelse og overgangen fra dugnadsklubb til profesjonell drift der spillere skrev kontrakter og fikk lønn evner man ikke. Kanskje ikke så rart da det er vel kjent at bønder har som tradisjon at de alle alltid er på samme klassetrinn.

Siden vi er rause tilbyr vi oss å by på ei litta historieoppfriskning. Det var Lillestrøm som ledet an. Pengene strømmet inn og Lillestrøm ble attraktive. Hvorfor tror du Vidar Davidsen gikk fra Enga til bøffla? Hvorfor gikk Henning Berg samme veien? Men i likhet med Melgalvis sin opptreden på Intility så er vel dette sikkert både jovialt og innafor med lillestrømøyne fordi på denne tida var Lillestrøm storkær i en liten dam. Da var det greit med penger. De var ikke noe annet enn det Bodø Glimt prøver å være i dag.

Nå er verden deres annerledes. Nå sakker de akterut og da er penger selvsagt en uting og for styggedom å regne. Men mother folkens….we got news for you: Det er ikke på penger og profesjonaliseringen at skoen egentlig trykker. Skoa kjennes trange fordi folk der oppe ikke evner å takle at verden rundt dem endrer seg.

Det eneste man har i overflod på Lillestrøm nå for tiden er mindreverdighetskomplekser. Når den eneste kapitalen man har er mindreverdighetskomplekser får man slike kollektive hjernefiser som vi så utfolde seg i riksmediene og på SoMe i går.

Kaka tok bøffla uansett med uttalelsene om at de nå skal etablere «no go»-soner på Romerike som Geir Bakke ikke skal kunne bevege seg i. For på Romerike så man ikke siviliserte, man tilhører ikke et samfunn større enn medlemmene i sekten. Vi synes såpass synd på dem at vi ikke veit om vi skal le eller grine. Vi velger det første. Vi ler. Slike sektsamfunn, som definer seg ut av omverdenen på denne måten her, er det sikkert behagelig å tilhøre på kort sikt, men slikt fører etter hvert til mye innavl. Det er bare å gratulere!

Dameball

Om noen dager sparkes VM i gang. Vålerenga er selvfølgelig godt representert. Noe annet skulle egentlig bare mangle. De som ikler seg rødt, hvitt og blått er Sævik, Bjelde og G.Pettersen. Vi ønsker dem alle shit loads med lykke til. Vi er såpass rause at vi også sender ei litta tanke til Thomsen også. Hun er tatt ut for å representere Danmark.

VPN-redaksjonen er spente på hvordan forsvaret vårt vil se ut etter VM-pausen. Stopperene Ballis og Tomter har mønstra av og tatt hyre andre steder, mens Micheala Kovacs og Selma Pettersen har mønstra på Vålerenga-skuta. I tillegg ser det ut som om Sunde ENDELIG er på vei tilbake fra skade. Hurra for det!

Vi vil gratulere både Micheala og Selma med å signere for verdens kuleste klubb. Skoene som skal fylles etter Ballis og Tomter er store.

Meanwhile ved polarsirkelen….

Det hender at vi i redaksjonen får henvendelser av ymse slag. Nå har vi fått et slags feriebilde fra up-north hvor noen har funnet dette her.

Det er vel ikke akkurat noen bombe at dersom noen i vålerengafamilien velger å markere polarsirkelen, eller moralsirkelen om du vil, så er det en stickers av Karta iført speedo og shades mens han ligger i slanger seg i god gammaldags Elisabeth Grannemann-positur som blir valgt. Dersom du ikke veit hva «Elisabeth Grannemann-positur» er…..google it!

Vålerenga i dag

Vi sutter på karameller. Det begynner å bli så mange av dem nå at vi kommer til å ha neven nede i karamellposen store deler av dagen.