Dagboka onsdag 12. juli 2023

Det er varmt i Sør-Europa, men det koker i Oslo. Geir Bakke er en av oss.

I dag morges ble det klart at tidligere Rekdal-assistent Geir Bakke er klar for Vålerenga. Endelig er ny hovedtrener på plass!

Dette er intet annet enn gledelig. Bakke har vist i tidligere klubber at han kan ta middelmådigheter og gjøre dem OK+ gode. Nå skal han få bryne seg på Vålerenga. Det er, for å si det diplomatisk, en utfordring.

Nyheten traff mediene tidlig i dag morges. Først via et rykte, så kom det avisartikler og så ble det kanskje litt overraskende bekreftet av klubben Bakke forlot. Vi er litt i stuss over det. Er det ikke vanlig å la ny organisasjon komme med den nyheten? Vi setter det på «grinete og furten»-kontoen.

Alt i alt er vi i VPN positive til denne overgangen. Det er rett og slett en god ansettelse. At det fører til litt liv og røre er også gøy. Så blir det spennende å se hva Bakke kan gjøre. For vi må ikke glemme St det er en del som må gjøres i denne klubben.

Pressenkonferansen var av det korte slaget, men vi fikk likevel litt innsikt i tanker og prosesser rundt ansettelsen til vår nye hoveddtrener fra Tuva, Jokke og Geir.

Det hele starta med en kontraktssignering der Tuva sa det var en stor dag og en ønskedrøm som ble virkelighet. Hun opplyste om at han var vår klare kandidat og ønska han velkommen tilbake til der han hører hjemme; i Vålerenga.

Videre snakka hun om organisering i klubben der hun presiserte at det er Jokke som er sportslig ansvarlig,, mens Geir skal konsentrere seg om å vinne kamper. Men likevel kunne komme med innspill. Det er viktig å være samsnakka.

Det skal også jobbes med å lage tydleligere beslutningslinjer i klubben og bruker ansettelsen av Bakke som et eksempel på at det ikke lekker.

Jokke på sin side mente at ansettelsen var så nære fasit som mulig når det kom til hvilken profil Vålerenga trenger og kan bidra til å ta Vålerenga «där vi hørar hemma» (VPN går ut i fra at han da mener Europa). Kaller også Bakke «blå i hjärtat». Et fint stikk til tidligere arbeidsgiver..

  • Jag tror att det är många som är misunnliga på Vålerenga, idag. Det er helt sikkert.

Bakke selv brukte tid på å presisere hvorfor han forlater klubben han var ansatt i, kaller overgangen kontroversiell, og kaller seg både gul og blå.

Han mener han forlater et skip som seiler godt og kjente på magefølelsen at det var riktig å velge hovedstaden framfor forstaden.

Skal være 100% Vålerenga fra i mårra og de neste fire åra.

Stasjonsbygda i dag: