Dagboka tirsdag 30. mai 2023

Vi misliker fortsatt VAR, er igjen oppgitte av Eliteserie-laget vårt og ser framover mot seriegull i Toppserien. Dette blir stas!

Vi starter med det koselige. I Toppserien ruller Vålerenga-lokomotivet framover. Etter 12 kamper spilt ligger Vålerenga soleklart på topp med ti seire og to uavgjort. Det gir oss 32 poeng. Laget på 2. plass, Tro…Rosenborg, har 23. Målforskjell, lurer du? Den er snasne 38 – 10. +28 mål, og ti mål mer enn laget under.

Topplasseringen ble virkelig sikra med helgens 3-1 seier over tidligere nevnte Rosen-Ørn på Intility. Måla blei scora av Olaug Tvedten, Thea Bjelde og Janni Thomsen. Vi kan absolutt anbefale Intility og Toppserien. God og underholdende fotball.

Fotball er rævva

Noe som ikke er god og underholdende fotballen er det rælet vi nå plutselig fikks servert på Nadderud av Vålerenga Fotball Elite Herrer avd Tippeligaen. Stabæk scora to mål, Vålerenga scora ett. Stabæk fikk også to utvist så det er jo bare rett og rimelig at de skulle få to mål også. Nå hadde vi hatt en god periode, fikk en pause, så var det rett på rævva igjen. Det må faen meg være mulig å kunne spille god fotball selv etter en pause?

Det første målet til Stabæk var av den omdiskuterte sorten. Bakenga handset, tok ballen ned og scora. Skulle vært avblåst, blei ikke det. VAR titta og titta, men så ingenting gæernt. Rettferdigheten skulle endelig komme! Mer om det seinere. Så kom det en utvisning og enda en. Straffe som Strandberg setter i mål og så var det ferdig.

Du kan være så sinna for VAR som du vil, men det hjelper liksom ikke når du ikke klarer å spille fotball. Stabæk får to utvist. Vålerenga har fortsatt 11 mann på banen. Det skulle vært mulig å score ett mål til. Og om Jatta ikke kommer gjennom i midten så sett på en spiss til da. Eller Kiil Olsen. Jaja, kunne vært verre. Vi kunne vært RBK.

I forbindelse med VAR så har vi fått tillatelse av Espen Bjørneseth å dele innlegget hans på Facebook. Han slår opp med Eliteserien, rett og slett. Og det er ene og alene på grunn av VAR.

Hei Eliteserien – jeg slår opp!

Forholdet vårt kan ikke fortsette på denne måten der du troløs og underdanig har gitt deg hen til VAR-fristelsene. Det funger som vi har sett svært dårlig og det medfører at jeg trekker meg ut fra forholdet vi innledet tilbake på 70-tallet. Dette går ikke lenger.

Dråpen som fikk begeret til å renne over var dagens kamp på Nadderud der dommer på banen og to dommere i VAR-rommet ikke var i stand til å se det som var helt åpenlyst for resten av verden. Bakenga sitt volleyballslag er så hands (begge armene – han fører armene opp for å styre ballen foran seg) at det er helt skammelig at det ikke får konsekvenser. Eller – konsekvensen er jo at Stabæk får et mål som skulle vært underkjent og vi trenger ikke VAR til det. Personlige feil av dommer kan jeg leve med men at minutter kastes bort mens to (TO!) dommere ikke kan reglene og godkjenner målet går bare ikke. Ideen om å overlate avgjørelser fra svake dommerer til enda dårligere dommere er jo pur idioti.

Så konsekvensen får du av meg, jeg slår opp.

Jeg gidder ikke å bruke tid på en serie som er fullstendig ødelagt av VAR. Hovedfokus i media i år er dommere og VAR, ingenting annet og det er drit kjedelig. I dag var det en som kasta ei flaske på dommeren etter kamp, han sikta meget godt og traff ham i huet – for dommer så selvfølgelig ikke den heller. Vi ser jo en økning i dommerhetsen i år, det er ikke tilfeldig – pressa driver fram sånne hendelser med sin enspora vinkling.

Så da blir det slik at min gamle troløse flamme kan seile sin egen sjø mens jeg koser meg på VAR-frie kamper i Toppserien og følger Vålerenga 2 i PostNord. For kjærligheta til Vålerenga brenner like sterkt i hjertet som før men jeg orker altså ikke lenger se på at spillet jeg elsker ødelegges.

Så kan jeg drømme om at NFF tar til vettet og sier at VAR ikke er noe for norsk fotball men det kommer neppe til å skje.