Dagboka fredag 2. juni 2023

Sola skinner, herrene er videre i cuppen, skadefryden sitter i kroppen og vi begynner å lukte gull. Det er deilig å bo i byen for tida og det er faktisk litt deilig å være Vålerenga-supporter også. Hvert fall om vi ikke prater så mye om mandagen.

Gull

I Vålerenga holder vi oss for gode til å snakke om gull i mai. Men nå er det ikke mai lenger, så vi kan si det.

I år tar vi gull i toppserien.

Med ni poengs ledelse mot Rosenborg-Ørn, og NULL tap, er det mye som tyder på at det både blir gull og europaspill på damene etter årets sesong.

Vi spiller jævlig godt for tida og det ser ikke ut til å stoppe med det første.

Neste kamp er allerede i morgen klokka 13:45 på Ullevaal. Sist vi spilte der tok vi NM-gull. Det er jo noe å ha med seg.

Møt opp!

(Vi møter Lyn)

Lyn

Vålerenga leverte varene både før og under kamp i går da vi møtte tidligere rivaler Lyn på Bislett stadion.

Før kampen feide den blå-røde armeen all tvil til side om hvem som er, og alltid har vært, det dominerende laget i Oslo med en fantastisk corteo opp mot stadion. Med bluss, sang, styrke og makt.

På tribunen ble det presentert giftige tifoer med et tydelig «fuck you» til den tidligere «storheten».

På banen gjorde fotballaget gjorde det samme. På en måte.

For oss virker det som om kunstgressgenerasjonen hemmes skikkelig når de ikke spiller på en bane som ikke er like jevn som den grønne filten på et biljardbord. Noe matta i går absolutt ikke var.

Vi ble også hjulpet av selvmål..

Men altså. Vi vant! Det er det viktigste her.

Fortjent 2-1 til Vålerenga og ekstasen blant publikum var total. Full serievinner feiring etter å ha slått byrivalen og tredjedivisjonslaget.

Noen vil kanskje si det ble «litt mye», men fuck it! Vi tar det vi får og feirer det vi kan!

Noen som ikke feirer er Rosenborg og Lillestrøm som gikk på hver sin køpptryn i går da de tapte mot storlagene Stjørdals/Blink og Ull/Kisa

Henda i været for Jessheim!

I tillegg gir vi en shout-out til Kjelsås som vant over Stabæk. Greit at det tynnes litt ut.

Neste runde er mot Sotra. For de som lurer på hvor det er kan vi fortelle at det er en øy på Vestlandet mellom Haugesund og Florø.

Med andre ord nok en lang bortetur ut i ingenmannsland.

Bodø

Søndag får laget fra det som er landets tristeste by; Bodø, litt fri fra snøføyk og kuling når de kommer på besøk til herlige solfylte Oslo på søndag.

Langet som kommer nedover er like triste. Problemet er at de også er jævlig gode. Og vi har en historie som sier at det blir mye mål.

Det viktigste for gutta våre er at mesteparten av de måla går i vår favør. Så enkelt og så vanskelig er som kjent fotballen. VPN har alltid trua på Vålerenga, men nå er det mulig vi må dra fram trua på han i himmelen. For detta blir hardt.

Vi er som alle andre glade i god og leken angrepsfotball så vi sier kjør på!

U21

Jatta og Heggheim er tatt ut i EM-troppen! Vi gratulerer!

Podcast

Evind og Solveig har snakka med den legendariske toppscoreren Elise Thorsnes. Den kan du høre blant annet her:

Vålerenga i dag

Vi varmer opp med et par utepils og gjør oss klare til Ullevål i mårra og Valle på søndag. Det er stort sett aldri en fornuftig grunn til å forlate Oslo. Ei heller denne helga.