Dagboka fredag 26. mai 2023

Toppserie, Eliteserie, NM-Cupen og litt utskiftninger i hockey-stallen. Nå erre fredag!

Vålerenga Hockey Hockey
Det er sommer, det er sol og om et par timer så svir du et par nakkekoteletter på den grillen du skulle rengjort i fjor høst. Med andre ord; på tide å snakke litt om Vålerenga Hockey.

Barmarkstreninga er i gang og John Aase er godt i gang med å oppdatere hardware’n i alle gutta og mens han pisker gutta rundt så sitter Anders Myrvold i sitt avkjølte kontor og finner nye ofre for Aase.

Klubben melder i dag at Linus Rosdahl har blekka en 1-årskontrakt. Rosdahl er kanskje et litt ubeskrevet blad, men han er opprinnelig fra Holmen, men forsvant ned til de baltiske landene allerede som 14-åring. Veien tilbake til Norge og Vålerenga gikk via Västerås, Asplöven og Kiruna. VPNs avdeling for Nesegrus beundring av nordsvensk hockey har uttalt i en ren ryggmargsrefleks at Kiruna er en gruveby i Nord-Sverige og at nordsvensk hockey er en herlig ærlig hockey som verdsetter skøytesterke spillere. Videre uttaler VPNs avdeling for Nesegrus beundring av nordsvensk hockey at Fredrik Andersson kommer fra Modo og de verdsetter ærlig og skøytesterk hockey som seg hør og bør fra et lag i fra Norrland, noe som også gjenspeiler hans filosofi i Vålerenga.

På klubbens egen nettside uttaler Anders Myrvold at Rosdahl er en skøytesterk toveisback som de håper å videreutvikle. Herlig ærlig!

Hockeynettstedet Nitten var allerede ute 4. mai og meldte at Linus Rosdahl var klar for klubben. Hvorfor det har tatt så lang tid å offentliggjøre dette kan ha sammenheng med at…

Stefan Espeland ferdig i Vålerenga
Oslogutten som opprinnelig kommer fra Manglerud Star er ferdig i Vålerenga. Myrvold og Espeland har hatt en dialog en stund og det er nå klart at kontrakten er avsluttet. Espeland og Vålerenga har en historie de siste 15 årene der de stadig flettes sammen. Totalt har han spilt 9 år i klubben, men har også rasket med seg 2 sesonger i LØK, og spill i ligaer i Sverige, Finland, Østerrike og Tyskland. Espeland har også representert Norge i OL og VM. Sist sesong endte Espeland på 30 poeng var således ikke langt unna å bli toppscorer i sin siste sesong i kongeblått.

Vålerenga vant i Lanzaråde
Vålerenga er kongen av bananskall i cupens tidlige runder, men mot Råde IL tok laget seg greit videre. Det stoppet på 1-0 og Dicko Eng stod for scoringen da han presset inn sin egen retur bak en sprellende hjemmekeeper.

For de som ikke kjenner Råde så godt så er det søvnig kommune presset inn mellom Moss, Fredrikstad og syndens pøl; Sarp Vegas. Råde er mest kjent for å huse Nasjonalt Mottakssenter for flyktninger. Utover det så er folket i og rundt Råde opptatt av landbruk, restauranter med drive inn-løsninger, frikirker og om de historisk sett sogner til Moss eller Fredrikstad.

Nå kan de også skryte av å være en del av Vålerengas cuphistorie. Vi er rause og gratulerer!

2. runde av cupen er trukket
Vålerenga er «trukket» til å møte Lyn i cupens 2. runde. Lyn ledes i dag av tidligere midtstopper i Hertha Berlin; Jan Harry Halvorsen. Halvorsen spilte også i Drillos første kamp som langslagstrener der de nedsablet Kamerun 6-1 på ærverdige Bislett Stadion.

Verdt å merke seg er at tidligere Vålerengaspiller Ibba Lajaab spiller for Lyn.

Rosenborg er rævva
Rosenborg underpresterer i år og er i praksis hektet av i gullkampen. Vi skriver ikke om Rekdals offerlam av et lag, men damelaget deres som alle trodde skulle seile gjennom Toppserien og ta et enkelt gull før årets sesong.

Med seier over RBK i morgen vil ledelsen i ligaen være på 9 poeng. Spennende blir det å se hvilket lag Lexerød mønstrer, Mawa Sesay og Elise Thorsnes stod begge over sist seriekamp.

Stabæk på mandag
Herrelaget spiller borte mot Stabæk på mandag. Det er langhelg, så oppmøtet blant hjemmesupporterne kan bli labert. Det forventes nok at båtliv og hytte prioriteters av alle Didrikene og Cedrikene fremfor knokkelkamp og bli grusa på tribben.

Matta på Nadderud har vært en snakkis i hele år og det er ikke fordi den er et smykke. Potetåkeren deres gir grusomme arbeidsforhold for spillere som liker å kjæle med kula og spille på små marginer. Tupp og mæl er overraskende effektivt når det er umulig å forutse hvilken retning ballen skal trille.

Legger vi fra oss det verste finspillet, ruller ned sokkene og går i krigen så vinner vi dette. Strandberg håndterer Pentetrator-Kasper på topp. Null stress.

Vålerenga i dag
Ikke en dritt Brad Pitt. Kast deg over grillen, kullstek disse stakkars kotelettene dine og nyt sommeren.