Dagboka fredag 12. mai 2023

Etter å ha most Røa på onsdag ligger helga foran oss, klar for nok et byderby. Og på onsdag 16. mai møter vi Hamarkammeratene.

Men det er lett å glemme at det også spilles en bortematch i mårra. Mot Haugesund. Har du sett?

Så lite betydning har disse kampene vi spiller mot disse anonyme laga fra småplasser som fyller tabellen at denne dagbokisten nesten hadde glemt det.

Selvsagt er norsk fotball det fineste i verden, men det er ikke alltid det engasjerer.

Grunnene til dette er selvsagt at Vålerenga har hatt en periode der vi har spilt mot LSK, Brann og Rosenborg. Samt at 16. mai er rett rundt hjørnet.

Vi ser jo at det ikke er så lett å fange den samme oppmerksomheten dersom du kommer fra den muligens stusseligste byen i landet.

En by som er mer kjent for filmpriser enn fotball. Et sted der malinga renner av husvegga fordi det stort sett er stiv kuling og dårlig humør.

Et sted der supporterne kaller seg opp etter skrikende fugler som spiser søppel og driter i utepilsen vår. Trolig fordi det er det man tenker på når man tenker på Haugesund. Dritt og skriking.

Klagende trenere, spillere og ikke minst dialekta i seg selv som høres ut som irriterende støy uansett hvilket volum det prates på.

Om vi skal se på det sportslige ligger Heugesund (sic.) bak oss på tabellen med ett poeng mindre.

De sto siste matcha mot Sarpsborg og Ålesund har de ikke scora ett eneste mål og før det gikk de på grus mot storklubben Stabæk.

Med andre ord er det omtrent like elendig som i leieren vår. Vi har dog grusa RBK (som ligger bak oss på tabellen) og vi suger fremdeles på den forbanna karamellen.

Mmmmmmmm Ræv-BK!

Om du er gira på å dra til Haugesund og oppleve kulturen, naturen og fotballen sammen med andre Vålerenga-entusiaster, er det etter det vi kjenner til fremdeles plass på bussene.

Bare husk å komme deg hjem igjen. Du vil ikke være stuck der borte etter at det blir mørkt. Dessuten skal du hjem til Valle og se Vålerenga-Lyn dagen etter.

Kampen starter i mårra klokka 19:15 og spilles ute på landet et sted.

Tar vi poeng kan vi klatre opp på femte. Blir det 3-0 går vi forbi LSK. Det er noe å jobbe for!

Derby!

Damelaget vårt troner stolt på toppen av tabellen og denne uka er det Oslo-uke og neste på planen er Lyn på søndag.

Dette er et lag vi har god kontroll på i et oppgjør vi pleier å gå seirende ut av.  

Med andre ord er det bare å møte opp på Valle på søndag klokka 15:00 dersom du ønsker å se et Vålerenga som vinner hjemme.

Billetter finner du her

Vålerenga i dag

Vi slurper noen fredagspils og prøver å huske at det er match mot Haugesund i mårra. Uteserveringa på Øst frister jo litt!