Ukas første byderby er vunnet!

Enga fortsatte å dominere ballinnehav, Thea Bjelde gjorde alt selv og Karina Sævik scora på lillesøstra si.

Toppfoto: Morten Mitchell Larød/Sportfoto.no

Ukas første byderby resulterte i en oppskriftsmessig seier mot Røa, noe som smakte ekstra godt etter at våre jenter mislyktes i å sikre seg alle tre poengene på Røabanen i seriens andre runde. Frustrasjonen etter 3-3-kampen 1. april kan nå endelig slippe taket.

Laget vårt så sterkt ut fra start av, og opprettholdt duellstyrken som var viktig mot Rosenborg i forrige uke. Likevel var det Røa som var først ute med å putte. Vestkantlaget med en stolt historie, men beskjeden nåtid, fikk frispark omkring 20 meter fra mål etter at Stine Brekken var uheldig og handset. På tross av at flere av våre jenter holdt hverandre i hendene for å gjøre muren tett, lakk den som ei sil, og 0-1-målet sneik seg langs bakken, via en Vålerenga-fot (det var vel Sigurdadottir, var det ikke?) og inn bak Jalen Tompkins.

Røa jubler for scoring og 0-1. Ikke akkurat starten vi ville ha. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

De færreste motstandere tør å gå hardt ut mot et Vålerenga-lag som har den kvaliteten de har vist denne sesongen. Laget vårt har derfor ikke fått øve seg noe særlig i det siste på et såpass høyt press som Røa viste. Ofte hadde Røa hele angrepsrekka si tettest mulig opp i vår boks da Enga skulle spille seg ut. Kaptein og forsvarssjef Stine Ballisager Pedersen håndterte dette mesterlig, men også lengre fram i banen var det merkbart at våre spillere slet mer enn vanlig med å komme seg gjennom Røa-spillere som sto tett. Noe av det mest imponerende med Vålerenga-spillet til nå i år har vært bevegelsene og pasningsspillet som gjør at ballen holdes i laget over lang, lang tid, men i dag ville ikke pasningene seg helt gjennom.

Det som måtte til for å få 1-1-utligningen var derfor et raid der Karina Sævik selv tok med seg ballen over et lengre strekk før hun satte ballen i målet til lillesøster Hildegunn Sævik. Dette er et mål hvor det faktisk bare er fire spillere inkludert keeper som er borti ballen fra boks til boks, selv om et ikke er snakk om en kontring hvor motstanderlaget er i ubalanse: Jalen Tompkins -> Stine Ballisager Pedersen -> Olaug Tvedten -> Karina Sævik. Et utypisk Vålerenga-mål som beroliger oss supportere med at laget vårt kan spille på flere strenger og lykkes med flere typer spill.

Karina Sævik setter ballen i Røa-målet. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Selv om Vålerenga på et tidspunkt lå under på egen hjemmebane, ble det aldri rom for å bekymre seg for om dette skulle gå veien. Til det var spillet altfor stabilt og godt. Det var derfor ingen som ble overraska da seiersmålet kom etter halvspilt andreomgang. Thea Bjelde fikk en langpasning fra Olaug Tvedten (som med det noterte seg for sin andre assist for kvelden!) i det som ikke framsto som noen åpenbar målsjanse. Selv om målet var langt ifra ferdigscora, visste Bjelde hva som måtte til, og både løpet hennes og tuppinga forbi keeper og inn i hjørnet er det høy klasse over. Vålerenga kunne fått flere mål, men slutter etter hvert å sende midtbanen opp i angrep for å trygge inn seieren.

Det er fantastiske tider oppe på Valle. Allerede på søndag får vi vårt neste byderby – også det på hjemmebane. Du skal ha en grådig god unnskyldning om du ikke er på plass kl. 15 for å støtte jentene mot Lyn.

Skaden Elise Thorsnes pådro seg mot Rosenborg gjorde at vi ikke så noe til henne mot Røa, men Nils Lexerød utelukker ikke at hun kan være tilbake til Lyn-matchen. Linn Vickius virker også å være tilbake i trening etter å ha stått over noen kamper. Mot Røa måtte både Thea Bjelde og Mawa Sesay byttes ut, uten at vi kjenner omfanget av disse smellene. Uansett hvem som er tilgjengelige på søndag er vi sikre på at Enga vil stille et strålende lag mot Lyn!