Damene seiret i Bergen

Olaug Tvedten reddet Vålerenga med to mål mot Brann og sikret dermed tabelltoppen

Toppbilde: Morten Mitchell Larød (Sportfoto.no)

Brann – Vålerenga 2-3 (1-1) Mål Brann: A. Walker (6′), J. Tompkins (sm 80′). Mål Vålerenga: O. Tvedten (11′, 87′), T. Bjelde (82′). Gule kort: C. Kvamme, M. Østenstad (begge Brann). Dommer: Freek van Herk.

Vålerenga: J. Tompkins – I. Sigurdardóttir, S. Ballisager, A. Tomter – J. Thomsen, Y. Tennebø – K. Sævik, T. Bjelde, O. Tvedten (S. Brekken fra 89′) – F. Rogic (M. Sesay fra 74′), E. Thorsnes

Tilskuere: 1120

Lørdagens kamp var fortsatt friskt i minnet, men vi hadde på følelsen av at Vålerengas damelag ville noe annet. Det er liksom en annen giv og glød over Toppserie-laget enn det er over Eliteserie-laget. Allikevel fikk vi en støkk når Brann tok ledelsen etter bare seks minutter. Det var ikke det vi ville.

Heldigvis er damelaget et lag som ikke legger seg ned. De plukker opp hansken og kjemper for poengene. Dette er bra. Dette er det flere som bør lære av. Den given betalte seg. Fem minutter etterpå var Olaug Tvedten på plass akkurat på 16. meteren, demper en flott ball fra Sigurdardóttir og setter ballen i kassa.

2-1 kommer etter en regelrett keepertabbe av Jalen Tompkins. Hun bokser ballen i eget mål på en corner. Ballen blir ikke engang boksa, den bare sklir bortover neven og inn i målet.

I motsetning til lørdagen så var Vålerenga det førende laget i denne kampen. Scoringene lot derimot vente på seg. Lørdagens resultat hang tungt over denne kampen også. Thea Bjelde ville det annerledes. Hun fyrte av et skudd rett utenfor sekstemeteren. Ballen gikk via en Sandviken-spiller og inn i mål. 2-2!

Og hvem andre enn vår nye favoritt Olaug Tvedten er det som sørger for at alle tre poengene blir med hjem til Oslo øst? Igjen får hun ballen på 16. meteren og igjen setter hun den godt plassert nederst i lengste hjørne. Vi var lenge bekymra, men takk for den!

Der Eliteserie-laget gjør mye gærent så gjør Vålerengas damelag nesten alt riktig. Jalen Tompkins gjør seg ikke vekk, men den keepertabba er ikke bra. Det samme er det å slippe inn så tidlig som de gjør. Men ønsket om å vinne kampen er så absolutt tilstede.

Klanen tenner et lys for Sandviken (foto: Agnes Viljugrein)

Vålerenga har dermed tatt tabelltoppen. En ledelse vi ikke tror forsvinner med det første. Neste runde er om en uke. Den er også i Bergen, men mot det andre laget derfra: Åsane. Deretter følger to toppkamper på løpende bånd. Først 3. mai hjemme mot LSK Kvinner så borte mot Rosenborg (7. mai) Dette er to kamper som må vinnes.

Vi gleder oss!