Sommerferie, silly season og ryktebørs sommeren 2023

Etter en turbulent sommer roet det seg på Jordal og laget endte til slutt på en 3. plass i serien og røk ut etter en tett semifinaleserie mot Dragons der Vålerenga gikk tom mot slutten av kamp 5. 3. plass og semifinale er begge bedre enn resultatetene var seongen før da det ble 5. plass og exit i kvartfinalene.

Bedring altså, men godt nok? Nei. Vålerenga har lagt bak seg mange år med nedslitt hall og en særdeles langdryg byggeprosess. Nå er Jordal klar. Pandemien er stort sett et tilbakelagt stadie og klubben er tydelig på at de er ambisiøse og at de skal hente hjem bøtta igjen etter at den har hora rundt i ulike fiskevær i snart 15 år.

Anders Myrvold ble i våres ansatt som ny sportssjef i Vålerenga og man kan si mye om han, men man kan ikke påstå med særlig troverdighet at han er skyggeredd og konfliktsky. Legger man med i potten at han også som ung spiller var veldig ambisøs på egne vegne, tok store beslutninger, gikk sine egene veier og endte i NHL slik at han nok har endel av sin mentalitet og kunnskap om klubbdrift fra andre siden av dammen så skjønner man at dette kan bli en spektakulær silly season.

Vi har en god del rutinerte spillere i troppen som neppe blir bedre med åra og en neve som kom inn i vinter på korte kontrakter. Vålerenga skal heve seg ytterligere. VPN tror det kommer til å bli en hektisk sommer på Jordal, men har trua på at klubb og trener er samstemte og har en klar visjon for hvordan laget skal fremstå til høsten.

Dette er ståa rundt laget i dag:

Bekreftet inn:
Pontus Finstad – Forlenget ut 24/25 Kilde
Thomas Olsen – Forlenget ut 24/25 Kilde
Benjamin Byrkjeland – Signert ut 24/25 Kilde
Gabriel Koch – Signert ut 23/24 Kilde Kilde

Rykte inn:
Marc Auk – Ryktes å ha forlenget kontrakten.
Kalle Ekelund – Ryktes å være i samtaler med klubben om forlenging.
Connor Bedard – Ryktes å være ferdig i Regina Pats etter denne sesongen. Flere lokale klubber over dammen skal være interessert i Bedrad, men de vurderer alle å la ham spille en sesong eller to i en europeisk seniorliga slik at han kan få litt mer kjøtt på kroppen og vende seg til det raske spillet. Myrvold ryktes å jobbe med saken og flere av klubbene ser på Vålerenga som et mulig alternativ pga Jordal Amfis lille isflate.
Jørgen Karterud – Ryktes å være i samtaler med klubben om forlenging.
Andreas Martinsen – Ryktes at Andreas er en het potet på Jordal og at klubben planlegger å tilby ham en flerårig kontrakt for å lure han ned fra Lillehammer for en lengre periode. Ryktene skal også ha det til at Dragons er ute etter Martinsen.
Samuel Solem – Var nesten klar for Vålerenga før kaoset ifjor. Ryktene skal ha det til at han fremdeles er lysten på å bo og jobbe i byen.
Daniel Bøen Rokseth – Ferdig i Oilers. Ryktes tilbake til Oslo og på vei inn i blålinjekorpset til Vålerenga.
Mitch Gillam – KLubben ser etter en annen keeper, men de holder kontakten i tilfelle… Tuben blir uansett ny 1. keeper.

Bekreftet ut:
Tobias Lindström – Kilde
Darian Craighead – Kilde
William Strøm – Kilde
Daniel Sørvik – Kilde

Ryktes ut:
Stefan Espeland
– Hatt ensesong og sluttspill under pari. Blitt benka i avgjørende kamper mot Dragons. LØK har følerne ute og Vidar Wold rytes å ligge langflat for Espeland ettersom han må erstatte den rutinerte backen Christian Fosse som ble fristilt der etter sesongen for å komme nær familie på Lillehammer.

Spillere under kontrakt neste sesong:

Keeper:
Tobias – Breivold – Har kontrakt ut 23-24 Kilde

Backer:
Tommi Taimi – Har kontrakt ut 25/26 Kilde
Stian Solberg – Har kontrakt ut 23/24 Kilde
Stefan Espeland – Har kontrakt ut 24/25 Kilde
Gabriel Koch – Har kontrakt ut 23/24 Kilde

Løpere:
Pontus Finstad – Har kontrakt ut 24/25 Kilde
Sander Thoresen – Har kontrakt ut 23/24 Kilde
Martin Røymark – Har kontrakt ut 23/24 Kilde
Magnus Brekke Henriksen – Har kontrakt ut 23/24 Kilde
Sebastian Johansen – Har kontrakt ut 24/25 Kilde
Filip Lalande – Har kontrakt ut 24/25 Kilde
Mathis Olimb – Har kontrakt ut 24/25 Kilde
Mika Partanen – Har kontrakt ut 23/24 Kilde
Thomas Olsen – Har kontrakt ut 24/25 Kilde
Benjamin Byrkjeland – Har kontrakt ut 24/25 Kilde