Dagboka søndag 9. april 2023

«Påskemorgen slukker sorgen» er det noe som heter, og med det i bakohodet spår vi Vålerenga Fotball Elite(serien)s første fem kamper. For som med Jesus så står også håpet opp fra de døde på akkurat denne dagen.

Det er ganske mye pessimisme blant Vålerengas supportere for tida. Vi er ikke helt uenig i alt, men allikevel har vi drukket av den lokale kool-aid-kilden. Dere er herved advart: Dette blir positivt.

Allerede i morgen er det duket for årets første tellende kamp for Vålerengas del. Aalesund – Vålerenga starter Eliteserien 2023 og der tror vi Vålerenga går seirende ut av bataljen.

Ikke bare det; Vålerenga vinner overbevisende.

Plutselig henger alt sammen. Angrepmønsteret sitter. Relasjonene defensivt sitter. Odin Thiago sender pasninger som Thiago Alcântara og Ofkir viser hvorfor han blei henta. Børven scorer, Jatta scorer og Bjørdal scorer. Sjøeng gjesper, men gjør de redningene som kreves. Aalesunds supportere puster letta ut: De slapp scoringsmusikk i første kamp. 0-3, tre poeng med til Oslo og man kjenner litt på at håpet – ja det er der.

Vålerenga are magic!

16. april er det første hjemmekamp. Den spilles mot Sarpsborg 08. Der henter Vålerenga inspirasjon defensivt fra 2021 og offensivt fra både 2021 og fjorårets kamp. 7-1. Overkjøring. Hvem faen er Sarpsborg, egentlig? Vitinho kommer inn for en skadd Børven etter at en fyr fra Østfold fant ut han skulle gå inn med knotta først. Bare en skramme, men Fagermo tar ingen sjanser. Vitinho setter sine. Tre mål i første kamp. Jonsson er allerede på telefonen til Palmeiras og sier på en blanding av svensk, norsk og engelsk: «Vi tar’n!».

Den første store testen er borte mot Brann. Bergen flyr høyt. Finne er toppscorer (bak noen Vålerenga-spillere), og nå skal han score noen mål mot klubben som avskilta han for en stund siden. Man kan formelig kjenne på den nervøse stemningen. Og det starter skikkelig rævva. Strandberg blir fraløpt. 1-0. Brann får et feilaktig straffespark som alle, utenom VAR og dommeren, skjønner er feil. 2-0. Noe må skje. Strand tar ansvar og plutselig 2-1. Så er Jatta der. 2-2. 90+3: Børven. 2-3!

Hjemme mot LSK er kampen etter. Nå snakker vi 1. mai. Arbeidernes dag. Og en festdag på tribunen. Klanen i er storform. Kjempe-tifo det vil garantert snakkes om flere år etter. På banen er Vålerenga i form. Lillestrøm har fire-fem spillere ute, mistenkes covid. De prøvde å få kampen utsatt, men neida. NFF ville ikke høre på det. Historien gjentar seg og kampen ender 3-1 til Vålerenga. Akkurat som i fjor.

Østblokka jubler etter enda en scoring mot LSK.

Den femte og siste kampen vi har drømt om er borte mot Rosenborg. Reknes har bygget opp ved å si at «Vålerenga har vært heldige». Men det er av sine egne man skal få det. En tett og jevn batalje med få mål. 1-1 fram til de siste ti minuttene. Så kommer det. Thiago Holm lader skuddfoten. BAM! Alltid åpent i krysset. 1-2, tre poeng til Vålerenga. Ubeseira etter fem kamper.

Vålerenga i dag
Vi fortsetter å ta det vi enn tar. Lever på håp og rosa skyer fram til i morgen.