Dagboka mandag 10. april 2023

Endelig! Ende-fucking-lig er vi i gang med årets Eliteserie etter det som bare kan beskrives som en subbete iskald mørk og drikjip vinter.

Det kommer sikkert frem av dette at VPN-redaksjonen, dog friskuser, ikke er folka som drar på seg trikot og stikker ut i marka og legger ut skispor på Instagram.

Misforstå oss rett, vi er glade i å være ute. Men det skal helst skje på en uteservering de viser Vålerenga, eller en tribune som viser det samme. Sistnevnte også med en øl dersom det er mulig. Vi kan jo drømme.

VAR

Det ble ikke servering på tribunen i år heller, men det vi får i stedet er det mye omtalte (og forhatte) VAR-systemet og vi er veldig spente på hvordan det fortoner seg i en fotballserie der dommere over flere år med gummi i beina og snørr i nesa, har virka usikre og slitt med selvtilliten over egne prestasjoner.

Hvordan en gjeng dommer med bedragersydromer håndterer et verktøy de enkelt kan fraskrive seg ansvaret blir skal vi si, spennende?

Vi i VPN skal riktig nok se denne kampen på pub, så vi får først oppleve det fra det perspektivet det er ment. Fra folk som ikke står opp klokka fem om mårran for å ta buss til Ålesund (dere er helter), men heller setter ræva på barkrakken, krysser arma og mener ting.

Men for å sitere Trond Kirkvaag som para-fraser Ingrid Espelid Hovig. -No har me juksa litt.

Vi har nemlig i et svakt øyeblikk sett på denne engelske fotballen. Der har de VAR.

Og veit dere hva? Vi er ikke imponerte.

Og er det én ting du skal banne faen på, så er det at samtlige dommere i dagens runde er gira på å prøve det nye leketøyet sitt.

Bare å gjøre seg klare.

Ålesund

Vi oppsummerte greit hvordan vi trur de fem første kampa i årets eliteserie kommer til å bli, men vi må selv innrømme at det er en veldig liberal bruk av ordet trur.

Håper er mer korrekt. Intenst. At vi har gått glipp av noe magi som er foretatt på bakrommet på Valle. At spådommene til et samla pressekorps og synsere ikke er riktige.

At i år, så tar vi faen meg medalje. Og kommer oss til Europa.

Og det er viktig å ha trua. Fordi hva faen er vits med å holde med et fotballag dersom man ikke har det? Det er ikke sånn at vi ikke veit vi kommer til å bli skuffa. Vi har jo fult denne klubben i godt over 30 år og vi veit hva vi får.

Første steg på veien til noe vi trur kommer til å bli en knallsesong, er å denge gjengen fra AMFI Moa.

Gjengen fra en by de har klart å herpe to ganger. Første gang i 1904 og andre gang da de lokale heltene der oppe med en pennestrøk flytta alle butikkene ut fra sentrum og inn i et kjøpesenter med gigantiske parkeringsplasser.

En avgjørelse om viser at folk fra Ålesund er like forbanna bønder som resten av utkant-norge på tross av at de har fine tyske bygninger i sentrum av bygda si.

Og bønder. De skal foraktes og gruses.

Vi står fremdeles på gårsdagens tru og spådom om tre mål til Vålerenga, null til bønda og tre poeng i sekken.

I år så tar vi alt!

Vålerenga i dag

Vi skal se kamp for faen! Dersom du ikke sitter på bussen nordover anbefaler vi Bohemen, Øst eller Vertshuset.