Dagboka onsdag 29. mars

Etter å ha blitt sklitakla av en kaffelattedrikkende dude med sleik og Rab-jakke på vei ut av 21-bussen er man klar til å ta fatt på en onsdag som stort sett handler om å vinne på Jordal!

I dag er det være eller ikke være for Vålerenga Hockey i årets sluttspill. Det er spilt 5 kamper av semifinalerekka mot Dragons. Begge laga har vunnet hjemmekampene sine, noe som betyr at bønda leder serien 3-2 i kamper. Siden serien spilles best av syv må kampen i kveld vinnes. Hvis ikke er det sommerferie for Iskrigerne og en jævla kjedelig finaleserie for resten av hockeynorge.

Nå skal vi ikke dvele på mandagens begredelige opplevelse borte i fjøset. Fokus er på kveldens blanke ark. Men er det noe vi tar med oss er det at mål preger kamper og nesten dytter aldri presten av hesten. Avslutningene våre må sitte. Vi må slutte med å skyte Gran i Dragonsmålet god. Han er en mester i å ligge å svømme. Derfor er det ALLTID åpen kasse så lenge gutta klarer å løfte pucken. Vålerenga må ha full fokus på å unngå unødvendige pucktap når laget spilles opp bakfra og er ekstra sårbare for kontra. Vi må fortsatte med å være bedre enn bønda i nøytral sone samt utnytte at vi er bedre på mindre isflater enn det bønda er. La det smelle gutta! La det smelle!

Vi har forresten også notert oss at Dragons og fansa deres surker fordi Player Safety ikke på eget initiativ behandla ei krysstakling fra Basse Johansen på en av bønda deres. Nå er det jo sånn at Player Safety kun behandler saker som klubbene rapporterer inn sjæl….såe…bare fortsett med surkinga. Det er jo i hockey som det er ellers i livet: Det er de som ikke kan reglene som surker mest.

Basse Johansen spiller dagens kamp. En som derimot ikke spiller er Simen Andre Edvartsen. Vålerenga kan, i motsetning til Dragons reglene, og rapporterte Edvartsen etter mandagens kamp. Klubben innrapporterte Edvartsen etter en episode hvor han med begge hender slår kølla si i nakken/bakhodet på Ahlholm som lå på isen. For dette her ble Edvartsen belønnet med en kamp karantene. Fra disiplinærutvalgets begrunnelse hitsettes:

«Dette er en handling med meget stort skadepotensiale, og Ahlholm er i situasjonen ikke i stand til å forsvare seg. Taklinger mot hode og nakke anses som farlig spill og Edvartsen må bære det hele og fulle ansvaret for taklingen. Handlinger som dette utsetter motspiller for stor skaderisiko og er uønsket i ishockey.»

I skrivende stund er Auk og Partanen usikre før kveldens kamp. Resten av gutta er game. Hvem bønda stiller med driter vi i. De er irrelevante.

Sees på tribben folkens! Bøtta skal hjem.

Vålerenga i dag:

Vi møtes på Vertshuset for pils rett etter jobb. Så blir det Jordal klokken 19.00