Dagboka mandag 27. mars 2023

Fantastisk Vålerenga-lørdag kan lede til fantastisk Vålerenga-mandag på Hamar. For hver mandag er jo en blåmandag, ikke sant? Hockey og fotball er dagens meny.

Det har vært en ålreit Vålerenga-helg. Vi må si det det altså. Skjønt, helg og helg, det er jo mer en lørdag. Både toppserie-start og hockey-kvart gikk Vålerengas vei på lørdag.

Seriestart på Intility

På et iskaldt Intility, for la oss være ærlig, sesongstart i mars er rett og slett for jævlig når det kommer til fotball. Vi er glade for at Vålerenga endelig er i gang, men den kunne NFF godt drøyd litt med. Heldigvis varma resultatet hakket mer enn været. 5-0 over Arna Bjørnar og tabelltopp. Problemet med det er at nå kan ikke pila peke oppover – bare bortover.

5-0-seier til tross, det var ikke Vålerenga på sitt beste. Og vi veit ikke om det var Arna-Bjørnar på sitt beste heller. Det var ikke denne kampen de skulle vinne. De var bare der for å begrense tapet. Litt som når en stridsvogn fra 40-tallet møter en moderne Leopard: Du veit du ikke kommer til å vinne.

Før sesongen var vi litt bekymra for hvor mye vi kom til å savne Dejana Stefanovic. Hun dro som kjent til sydligere strøk, Brighton i England, før jul og vi var redd hun kom til å etterlate seg et hull på midtbanen. Det tror vi ikke lenger er så farlig. Olaug Tvedten er vår nye midtbane-maestro og i går fikk hun en scoring og hele tre assists. Vi er rimelig fornøyd. Det tror vi Olaug også er.

Karina Sævik, Olaug Tvedten og Elise Thorsnes er rimelig OK fornøyd med hun i midten sin prestasjon. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Neste runde er mot Røa. Selv om Røa vant 4-0 over Åsane så er det et lag Vålerenga skal gruse. Det er en stund siden velmakstdagene på vestkanten, og vi tror ikke Vålerenga kommer til å gjøre noe for å hente de tilbake.

Målfest på Jordal

I Jordal var det litt høyere temperatur. Du slapp i det minste å ha på deg superundertøy. På isen rundjulte Vålerenga Storhamar. De slutta ikke med deng før tredje periode var over og det stod 6-3 i kampprotokollen.

Det var meninga det skulle være fest utenfor arenaen også. Det ble det jo ikke. Den festen stoppa politiet rimelig greit. Ryktene vil ha det til at Oslo-politiet ble pressa av Innlandet til å stoppe serveringsteltet i frykt for hva som kunne skje når hordene av Oslos fryktede supportere skulle drikke øl utenfor egen arena.

Uansett. Teltet ble stengt, men det var full fyr inne på arenaen. Vålerenga vant 6-3 og trener Andersson kunne endelig smile fra øre til øre. Nå er det 2-2 i kamper og vi velger å tro at Vålerenga tar de to neste også. Gjør jobben i fjøset, så sikrer vi finaleserie på Jordal.

Ny målfest i Hamar?

I kveld smeller det igjen på Hamar. Den psykologisk viktige 5. kampen i semifinaleserien mellom Vålerenga og Storhamar Dragons droppes i gang kl 19:00. Det er neppe billetter å oppdrive, men TV2 viser kampen på TV2 Sport 2.

Frem til nå har laga vunnet hjemmekampene sine, men mens de tre første kampa var en jevn affære så valsa Vålerenga over Dragons på lørdag. Vålerenga strødde om seg med både reke- og putepass, og spellere som Martinsen og Taimi delte ut brutale vafler i midtsonen. Bønda spelte som om de hadde egg i buksa og popcorn i hanska mens de tok Obossvinger i egen sone i 3×20. I tillegg så var hockeyns svar på Charter-Svein, David Booth, helt ute av det. Snegla rundt på isen, så ut som han hadde smurt med rødt og grinete som kun et 38 gammalt vaksinefornektende konspihode klarer mens han samla minuser og smultringer i spillerstatistikken med i like stort tempo som unga samler pokemons på mobilen.

Vi spurte midjourney (AI-en veit du) om den kunne gi oss et bilde av hvordan amfien kom til å se ut etter Vålerengas seier i kveld. Tror politiet kommer til å få nok å gjøre.

Trym Gran som har flaksa inn noen seiere tidligere i sluttspillet hadde for en gang skyld ikke stengene på sin side og ble avkledd og benka uti 3. perioden. Stensrud som kom inn takket for tilliten med å slippe inn en goal som var like hard som laktoseintolerante er i baknavelen dagen etter at de egenhendig har tømt McDonalds for billig soft ice.

Vinner vi denne kampen avgjør vi serien hjemme på Jordal på onsdag. Taper vi har vi en stor oppgave foran oss.

Opp i ringa fra første skøytetak nå Vålerenga!

Landslagsspillere over hele Europa

Det skulle egentlig være treningskamp i Sverige for Vålerenga Fotball Elite Herrer. Det ble det ingenting av siden Vålerengas administrasjon hadde glemt det var landslagspause og de hadde glemt de har Norges beste akademi og dermed omtrent bare landslagsspillere. Da ble det ingen kamp mot Häcken og de av dere som har handla billett får denne refundert. Ta kontakt med klubben.

Siden det var landslagspause så var det også mange spillere som har vært i aksjon for ymse landslag. Den som fortjener definitivt mest oppmerksomhet er Magnus Riisnæs. Han er på G19-landslaget som slo Georgia og Frankrike og dermed sikra seg plass i årets EM i Malta. Det er så sjukt kult det.

Så er det jo noen andre på landslag også. Ken Remi Stefan Strandberg var med å tape mot Spania. Det er jo ikke like kult. Vår innleide midtstopper Henrik Heggheim var på banen for U21-Norge mot Nederland. På benken satt Magnus Sjøeng, og for U20-Norge tidligere forrige uke så spilte Odin Thiago Holm i 2-2-kampen mot Italia.

Om det er noen spillere vi har glemt så er det bare å si ifra.

Vålerenga i dag

Om du ikke har fått med deg at det er ny kvartfinale i hockey så lurer vi på hvilken stein du bor under. Alle til Hamar (med midnre du ikke har billett, da bør du se den på Vertshuset, Øst, Bohemen eller hjemme – eller hos en venn. Ikke se den hos en uvenn, det kan bli stygt.)