Vålerenga vant oppskriftsmessig over Arna-Bjørnar

5-0 og tabelltopp er fasit etter første runde av årets Toppserie.

Alle foto: Morten Mitchell Larød/Sportfoto.no

Vålerenga – Arna Bjørnar 5-0 (2-0) Mål: Tvedten (15′), Sævik (33′), Pedersen (49′), Thorsnes (63′), Sesay (84′). Dommer: Sarah Fatemeh Zangeneh. Gule kort: Helle Stenersen, Miljana Ivanovic, Stine Hovland (alle Arna-Bjørnar)

Vålerenga: Jalen Tompkins – Stine Ballisager Pedersen (Ane Jørgensen fra 83′), Ingibjörg Sigurdardottir, Laura Guldbjerg Pedersen – Janni Thomsen (Mari Nyhagen fra 73′), Linn Vickius (Emma Iversen fra 73′), Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø, Thea Bjelde (Stine Brekken fra 46′) – Elise Thorsnes, Karina Sævik (Mawa Sesay fra 58′)

Tilskuere: 369

La det være sagt med en gang. Dette var en kamp Vålerenga skulle vinne. Vålerenga tippes i toppen av Toppserien i år også, mens Arna-Bjørnar levnes liten sjans til å overleve. Første runde beviste akkurat det også.

Klanen maner til kamp mot VAR. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Allerede fra start tok Vålerenga tak. Etter ti minutter hadde det ikke vært ufortjent med både 1-0 og 2-0 til hjemmelaget. Litt lite presisjon foran mål og litt lite fokus var det eneste som ikke virkelig satt i gang scoringsballet.

Så. Etter femten minutter scora Vålerenga sitt første Toppserie-mål i 2023. Olaug Tvedten fyrte, eller… Vi vil ikke si hun akkurat brant av et skudd, men det vingla i lufta og inn bak Arna-Bjørnars keeper lå ballen. Da visste vi at det var ikke spørsmål om det skulle bli seier, men hvor stor seieren skulle bli.

Olaug Tvedten blir gratulert etter 1-0 målet. Hun var også nest sist på tre av de fire andre målene. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Det lot seg derimot vente til 33. minutt før vi fikk den andre Vålerenga-scoringa. Olaug Tvedten gjør forarbeidet så Karina Sævik omtrent kan spasere ballen inn i målet. 2-0!

Rett før pause kom Arna-Bjørnar gjennom og viste at selv mot de dårlige laga i Toppserien så må man være skjerpa. Heldigvis endte det i et frispark som ikke resulterte i noe som helst.

3-0 kom i det 49. minutt etter et dansk samarbeid. Janni Thomsen legger ballen i feltet og der er Laura Gulberg Pedersen med panna. Rett i mål! Danskene har før vært flinke på å hente sølv i Norge, nå kan det bli gull.

Elise Thorsnes er nestemann på scoringslista. 4-0 kommer igjen etter nydelig forarbeid fra Olaug Tvedten. Hun spiller ball med evigunge Thorsnes og endelig så åpner fjorårets toppscorer årets målkonto.

5-0 ble scoret av nykommeren Mawa Sesay. 17-åringen holder hodet kaldt og setter den rolig mellom beina på keeper. Hjelpes så gøy! Og hvem andre enn Olaug Tvedten er det som er servitør?

17 år gamle Mawa Sesay kan få årets gjennombrudd. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

5-0 og tabelltopp. Vi kan ikke gjøre annet enn å fryde oss av hvordan det så ut. Men la det være sagt. Det var Arna-Bjørnar Vålerenga spilte mot. Vålerenga skal vinne serien; Arna-Bjørnar kommer til å kjempe mot nedrykk.

Vålerengas trener Nils Lexerød er enig med oss. Til NRK sier han at de både har mer inn og at han ikke var helt fornøyd med prestasjonen. Vi er enig. Vi tror de har veldig mye mer inne. Og selv om 5-0 er et bra resultat, for all de, så skal det ikke mye uforsiktighet eller manglende fokus til før Vålerenga har en i hekken.

Olaug Tvedten, kampens store spiller, er enig i dette. – Vi slurver litt med pasningene innimellom. Det er unødvendig. Men det er første seriekamp. Vi vil selvfølgelig prestere best mulig hver gang, men alt i alt er det fem mål, tre poeng og det er gøy, sier hun til NRK etter kampen.

Neste kamp er borte mot Røa på Røa kunstgress. Den kampen går allerede lørdag 1. april, klokka 15:00. Det tror vi blir enda en morsom kamp.