Dagboka fredag 10. mars 2023

På grunn av det folka oppe på Blindern kaller «brå stratosfærisk oppvarming» har vinden snudd oppi himmer’n over oss. Og der varm luft normalt siger inn fra Atlantanterhavet, kommer den nå fra Sibir.

Og som alle veit er Sibir mye av det samme som Hamar. Kaldt og trist.

Dette har ført til at det er vanskelig å få tak i en god utepils uten å fryse fingra av seg og våren kjennes ut som noe som er langt unna.

Men det er den altså ikke. Hvertfall ikke for oss som mener at starten på fotballsesongen er et sikkert vårtegn.

Men før vi skal dit, skal vi gjennom sluttspillet i ishockey på vei mot Bøtta.

Vålerenga til semi’n

Vålerenga spilte og vant fjerde kvartfinale borte mot Frisk Asker i Varner Arena i går. Med det avanserer Iskrigera til semi’n etter å ha vasket isen med asker-folket samtlige av de fire kampene.

For Vålerengas del så er det betryggende å se at Thomas Olsen har fortsatt der han slapp før han ble skada.

Ellers så er Karta hissig på grøten om da’n, Partanen trives når’n er naken i slotet og Olimb, Johansen og Espeland strør om seg med rekepass med majones.

Vålerenga skal møte Storhamar Dragons i semifinalene og det blir helt sjukehus.

Vi satser på at Fredrik Andersson lar Martinsen og Nøkleby Svendsen lage kålabi av de som prøver å pelle litt på Pontus i den serien.

Ellers ønsker vi å rette en takk til Bonsa for oppmøtet!

Når man velger klubb etter hvem som lover gull og grønne skoger etter endt karriere så er ikke fokuset lenger på hockeyen – og da blir det gjerne sommerferie i starten av mars.

Så ufint som han har spilt gjennom hele serien skulle en tro at det å bli pissa på i 4 kamper gjorde vondt.

Når man først driver med uportsligheter som å kaste kølla i bena på spillere som kommer én mot én og gå etter knærne til folk som akkurat er tilbake fra kneskade, så skulle en tro at han ønsker mer enn å stå og se på når folk som Martinsen prikker inn egne returer.

Om ikke annet så viste denne serien at du før sesongen valgte riktig klubb, for oss, ettersom du har lite å tilføre vårt lag.

Kos deg med sommerferie. Snart forsvinner også kanskje frosten. Snakkes igjen til høsten når du har enda mindre igjen på tanken.

15 dager til seriestart

Vålerengas damelag ser ut til å ligge der de skal når vi myser mot seriestart 25. mars. I vinter har laget prøvd seg mot Røa, Hammarby, Häcken, Hjørring og Brann.

Seier i de tre første. Uavgjort mot Hjørring og bergensera.

Vi skal i fjor som året før ta medalje og første fartsdumpa på veien til metall og Europa er Arna-Bjørnar fra Bjørnar i Arna.

Kampen spilles hjemme på Valle lørdag 25. mars klokka 16:45 og med det starter årets fotballsesong 2023!

Bare å kjøpe billetter allerede nå.

Vålerenga i dag

Vi drister oss til en fredagspils på en av den nærmeste Vålerenga-pubben.