Dagboka fredag 24. februar 2023

Vi trodde faen meg det kom til å bli vår, men det ser ikke ut som det skjer med det første. Og med det kjennes det evig lenge til fotballen starter opp igjen.

Det er likevel et par andre ting vi kan ta opp i dagboka. Den ene går på is, den andre er en overraskelse vi ikke hadde sett for oss, men syns det er gøy lell!

Isen

At det er spennende og tight i hockeyligaen for tida er det ingen tvil om, og selv om Vålerenga nå ligger nede på femteplass er det bare fem poeng som skiller oss fra vestlandssjeikene i teten.

I går røyk vi på et dritt-tap mot Sparta nede i Østfold, men redda heldigvis ett poeng og sudden takket være Finstads oppofrende spill i undertall helt på slutten.

Kudos også til Tommy Taimi som ga en Sparta-spiller en læreboktakling han fremdeles slikker sårene etter.

Neste match er i mårra på Jordal og der er det utsolgt.

Alt ligger med andre ord til rette for hockeyfest!

Baseball(!)

Innafor det vi kaller «amerikanske sporter» har Vålerenga lenge vært representert i basketball og selvsagt i den amerikanske fotball-ligaen.

Men det er ikke alle som vet at vi sida i fjor også hevder oss i baseball. Og at vi faktisk er så gode at vi skal spille i Europa!

Etter å ha vunnet den hjemlige ligaen har Vålerenga Baseball blitt satt i pulje A i Federation Cup-kvalifiseringa, og skal med det spille kamper i Sundbyberg uttafor Stockholm i juni.

Med andre ord: Dersom du er gira på å se Vålerenga i Europa har du mulighet til sommeren.

VPN ønsker selvsagt alle samma lykke til! Detta er stas!

Vi skal prøve å komme tilbake med tider osv.

Vålerenga Fotball Elite avdeling herrer og overganger

Det sies jo at man skal holde underoverskrifter korte, men noen ganger er det vanskelig. Vålerengas lag i Eliteserien har i følge Nettavisen prøvd seg på FK Haugesunds Kevin Krygård. Kevin er visstnok en ålreit fyr, så han ville vi frigjøre fra det helvetesgapet Haugesund er ved å slenge ca 10 millioner i overgangssum (vi tipper dette er totalpakka og ikke en engangssum) i Haugesunds retning.

Resultatet var nedslående for Vålerenga og Krygård sin del. Haugesund har sagt «hyggelig, men nei takk» og dermed var den overgangen ikke lenger aktuell.

Dette syns vi selvsagt er synd for Kevin Krygård. Her kunne han fått lov til å flytte til Oslo og hovedstaden i stedet for å måtte tvinges til å bo i Haugesund eller omegn.

Vi er jo litt nysgjerrig på hva disse to herrene klarer å dra opp av hatten. Vi er jo det. (Foto: Eivind Hauger/VPN)

Noe annet vi syns er litt underlig er hva enkelte norske klubber krever for spillerne sine. Nå er Krygård visstnok rimelig viktig for FKH, men når norske klubber kommer med et bud på ca 10 mill for en spiller som er i siste kontraktsår så ringer det litt dårlig i hodet vårt.

Det er tre klubber i Norge pr nå som har de økonomiske musklene til å handle for mange penger. Det er Glimt, Molde og RBK. Og det er helt greit. De har penger. De kan bruke dem som de vil. Det betyr dog ikke at alle klubbene i Eliteserien har de økonomiske musklene. Det er ikke så ofte det er så dyre overganger mellom norske klubber. Sist det skjedde var vel mellom HamKam og Molde da Eriksen gikk for ca 15 mill.

Uansett: Tapt er tapt. Vi får heller se om vi kan hente en god utenlandsk spiller for mindre penger og heller hente Krygård på fri overgang om et år.

VPN snakker om overganger

I forlengelsen av dette vil vi anbefale podcast-episoden vi hadde med Lars Schou. Der snakker vi en del om spillere inn og ut, samt hvor fantastisk overgangen til Vitinho er. Vi lenker til Spotify, men den kan høres hvor enn du hører på podcaster.

Vålerenga i dag

VPN prøver å holde oss nøytrale når det kommer til politikk som ikke er idrettsrelatert.

Men, vi er ganske sikre på at de aller fleste av våre lesere syns dildotyrannen i nabolandet vårt er et forbanna migtryne som må stoppes med alle lovlige og tilgjengelige midler.

Og at forsøket hans på å okkupere Ukraina for å skape lebensraum for den russiske eliten, strider mot menneskeretter, internasjonale lover og sunt byvett.

I dag kommer vi til å stille på solidaritetsmarkering og fakkeltog for Ukrainas folk og soldater for å støtte deres kamp i denne meningsløse krigen som til nå har vart et år.

Vi oppfordrer alle som kan til å bli med!

Møt opp på Eidsvolls plass klokka 17:00.