Dagboka fredag 20. januar 2023

Vi veit ikke med dere, men etter det vi trur og har lagt merke til er det årets første solskinnsdag. Og med det kommer også årets første fredagsdagbok. Vi er riktig nok godt inni vinteren og det virker som det er flere år til januar er over, men det er et par ting vi kan glede oss over allerede.

Vi har som vanlig trua. 2023 blir et knallår for Vålerenga.

Årets første proper gladnyhet for fotball generelt i Norge, ikke bare for Vålerenga, kom for to dager sida da NFF plutselig hadde et øyeblikk av klarhet og bestemte seg for å drite i det skal vi si, omdiskuterte, sluttspillet i toppserien.

I stedet for sikter de inn mot trippel seriemodell der alle laga møter hverandre tre ganger. Fordi de lider jo litt fremdeles borte på Ullevaal. Om tredelt serie blir en suksess gjenstår og se, men for oss virker det hvert fall milevis bedre enn å slenge halve ligaen ut i et fullstendig meningsløst system.

Carl-Erik Torp uttaler at dette er et kjempenederlag for NFF. Desto større seier for fotballen og ikke minst fornuften sier vi.

Mens vi først er inne på forbund kan vi lese at Lise Klaveness stiller til valg i UEFA. Selv om det ikke nødvendig vis påvirker Vålerenga i noen grad, velger likevel VPN å stille oss bak dette og syns det er en jævlig god idé.

Neste er Tuva i FIFA!

Håki

Det er ikke ofte denne dagbokisten er på håki match, men i går var hen altså til stede. Og for en kamp det var! Hverfall sammenligna med de kampene som ikke ble sett denne sesongen. Og forrige.. Og før der. Altså det er ikke noe hen er stolt av. Men gøy var det og hen lova meg selv å dra oftere.

Med det som bakgrunn skal hen ikke forsøke meg på å forklare spillet utover at det er gøy å se Vålerenga vinne. Uansett om det er gress, is eller parkett for den saks skyld.

Fuck it. Om vi starter et cricket-lag er det like gøy der.

Uansett. Det vi blei vitne til er tre mål til Vålerenga. Første kom seint og seigt, men godt da Tobias Lindstrøm lirka den inn med hjelp fra Røymark og Hermansen på tampen av første periode.

Andre mål kom helt fra Helsinki da Mika Partanen tok det på straffe etter holdig.

Tredje kom i tredje periode fra Martin Røymark etter å ha vært innom Tami og Linström.

Det kan også nevnes at Sparta scora to mål også, men who cares? De fikk også et mål annullert etter tripping fordi de er ræva.

Med denne seieren klatra Vålerenga opp på andreplass i ligaen. Tre poeng under Stavanger.

Vålerenga i dag

Om du er skitypen er det meldt bra oppi marka. For alle normale mennesker gjelder fredagspils.