Vålerenga tapte jevn affære mot sauegjeterne fra vest.

Influensasesongen er i full blomst og det er en redusert tropp som tok veien ut av sivilisasjonen for å møte sauegjeterne fra Rogaland i DNB-Arena.

1.periode

Vålerenga tok initiativet fra start.

Det tok 6 minutter før Soilers klarte å få en liten periode hvor de fikk mulighet til å etablere noe særlig spill i vår sone.

Den første halvdelen av perioden var Vålerenga mye bedre enn bønda i nøytral sone. Vi vant pucken høyt og var gode på å spille oss gjennom.

Ved halvspilt periode ryker Auk på en utvisning for tripping av Kissel. Oilers legger press på oss, noe som egentlig bare skulle mangle all den tid de spiller med en mann mer. Men med et Vålerenga spiller et skikkelig aggressivt box play og en Breivold som har stengt kiosken, er de sjanseløse. Vi rei av undertallet uten nevneverdige problemer. Det er nydelig

Bøndas største sjanse hadde Christoffer Karlsen. Han kom aleine mot vår kasse, men nervene svikta mot en iskald Breivold. Karslen treffer ikke puck og sklir full av skam og med knekt selvtillit ned mot vantet.

De siste minuttene av perioden bar preg av to lag som ikke var keene på å gå til pause med en i mot. Det ble mye lemping av puck begge veier. Det vi tar med oss fra denne perioden er at vi ser et Vålerenga som er veldig godt organiserte bakover. Det er en glede å se all den tid det ikke akkurat har vært hverdagskost de siste sesongene.

Skuddstatistikk første periode:

Soilers: 13

Vålerenga: 8

2.periode

Andre periode starter på samme måte som første. Vålerenga har presset. Vi har større fart på pucken og vi vinner puck høyrere oftere enn det bønda gjør.

Fire minutter er spilt når Hurrod velger å krasje inn i Solberg. Skarrepakket med klapperne hyler på utvisning. Dommerne ser ut som om de er i tvil. For et jævla surr. Heldigvis seirer fornuften, noe som betyr at dommerne ikke lot seg påvirke av skarrepakket med 10 års erfaring med surving. Noe annet ville vært skandale.

Denne perioden er som første. Den er døll. Ingen av laga tar unødvendige sjanser. Ingen av laga vil gjøre feil. Det virker som om Soilers har rappa vår game plan: Disiplinert forsvar. Sats på å bryt spillet og skøyt som faen inn i offensiv sone. Lemp på keeper og vær på returene.

Perioden ebber ut uten at noen av laga klarer å bryte nullen.

Skuddstatistikk andre periode:

Soilers: 8

Vålerenga: 10

3. periode

Vi starter i undertall. Rei av også dette undertallet greit. I fem mot fem fortsetter vi å presse på slik vi gjorde i de to foregående periodene.

Etter fire og et halvt minutt spilt vinner Soilers en dropp i Vålerengas sone. Det er vel Roksteth som skyter rett på legga til Svendsen. Sveum plukker retur og setter pucken bak en dekket Breivold. Soilers leder 1-0.

Perioden er rundt halvspilt når Rokseth velger å forsinke spillet ved å vippe pucken over pleksien. Den overtallsmuligheten klarte vi fint å spolere for oss sjæl all den tid Røya noen sekunder seinere røyk på en kløntete tripping. Vi får fire mot fire spill isteden. Det kom ikke noe godt ut av det fire mot fire spillet for noen av laga.

Med seks minutter igjen av kampen kommer forløsningen. Ahlholm passer til Thomas Olsen som drar et fette nais skuddpådrag, så drar han pucken med seg på bakchand forbi Holm. Holm henger virkelig ikke med når Olsen koser pucken inn i åpen kasse. Det står 1-1. Om ikke Olsen har de mjukeste håndledda i ligaen, så veit ikke vi.

Det er under fire min igjen av kampen når ulka Ulriksen ryker på en to minutter. Vi får endelig sjansen til å spille vårt første ordentlige overtall i denne kampen. Overtallsspillet er ikke like bra som det vi har sett tidligere matcher. Vi slurver en del med passa våre og mister unødvendig mye puck. Vi klarer ikke utnytte den fordelen som et overtallsspill i teorien skal gi oss, noe som betyr at kampen går til spilleforlengelse.

Skuddstatistikk tredje periode:

Soilers: 15

Spilleforlengelse

Straffeslag til skarrepakket. All den tid Breivold er en klippe så er straffeslag ikke farlig i det hele tatt. Og det var det ikke nå heller.

Et par heseblesende bytt seinere klarer bønda å sette den siste avgjørende gållen. Det slappe og noe kaotiske overtallsspillet vårt tapte kampen for oss. Vi taper 2-1.