Når drømmen selv bare er en skygge

Før kampen hadde vi et lite håp om tre poeng. Tre poeng som kunne ta oss opp i ryggen på LSK og som kunne gi Glimts gullsjanser en seriøs bulk. Vi kan vel trygt si at det var et håp som brast før det egentlig hadde vokst seg stort.

Foto: Morten Mitchell Larød / Sportfoto.no

Vålerenga – Bodø/Glimt 0-6 (0-3) Mål: Hvem bryr seg egentlig? Dommer: Rohit Saggi. Gule kort: Amor Layouni (Vålerenga), Marius Høibråten (Bodø/Glimt). Rødt kort: Magnus Sjøeng (Vålerenga)

Vålerenga (4-3-3): Magnus Sjøeng (rødt kort 13′), Vegard Eggen Hedenstad, Jonatan Tollås Nation, Fredrik Oldrup Jensen, Simen Juklerød – Tobias Christensen (Sondre Rossbach fra 16′), Odin Thiago Holm (Seedy Jatta fra 71′), Petter Strand – Amor Layouni (Magnus Riisnæs fra 79′), Torgeir Børven (Henrik Udahl fra 79′), Osame Sahraoui (Henrik Bjørdal fra 46′)

Allerede i starten av kampen fikk vi inntrykk av at noe var gærent. Vi håpa litt at Arsenal-kampen hadde satt sin støkk i slitne Glimt-kropper. Det har jo vært så tøft for dem, må vite. Det var visstnok løgn. Glimt var rett og slett mer på enn det Vålerenga var.

Etter tretten minutter så var det egentlig over. Sjøeng tok Pellegrino som bakerste mann, og siden han også hindra en såkalt åpenbar målsjanse for Glimt så blei det også rødt kort. Uflaks, udyktighet, feilaktig. Det har egentlig ingenting å si. Rødt er rødt.

Og etter det gikk det egentlig bare en vei: Nedover. Vi orker ikke skrive så mye om kampen. Vi var rævva. Det er liksom ikke så mye mer å si. Nå har vi møtt Rosenborg og Bodø/Glimt. Vi er blitt feid av banen i begge kamper. To sjanser på kamper. Skal vi være i stand til å ta medalje så må vi faktisk bli bedre. Det må være lov å etterlyse en

Det vi derimot bør si noe om er Klanen. I første omgang virka det som det stagnerte litt. Ikke så rart, egentlig. Spillet var dårlig og det smitta litt over. Men så, i andre omgang, så skjedde det noe. Den humoren vi forbinder med Klanen, galgenhumoren, kom tilbake. For når du tror det topper seg med analtog på 0-5, så kommer det «bønda skjønner ingenting» på 0-6. Tror vi. Uansett, det var fint å se. Selv om majoriteten nok kun venta på å dra hjem.

Og Sjøeng, om du skulle slumpe til å lese dette, det var ikke din feil. (Ikke les supporternettsteder, fora eller andre ting der supportere ferdes.)