Med seier over Lillehammer leder Vålerenga fortsatt grunnserien.

Et vålerengalag i dytten tar i mot Lillehammer til lørdagskamp på Jorfal Amfi. Vil alle tre poengene bli værende igjen i hovedstaden og vil Vålerenga fortsatt være på topp når pilsen jekkes til gullrekka i kveld, er spørsmåla som snart vil bli besvart. Men først skal det spelles!

1. periode

Med syv minutter spilt ryker Lillehammer på kampens første utvisning. Homdrom (ja det er et ordentlig navn) havner i boksen for hekting. Vålerenga trengte ikke mange sekunder i powerplay for å få putta kampens første goal. Kun 16 sekunder er spilt av overtallet da Partanen, etter pasninger fra henholdsvis Espeland og Taimi, klemte til fra blå rett i nærmeste! Dette var et skudd som selv på juniornivå burde være keepermat. Uheldigvis for bønda hadde en av dem slått rot og sperra sikten til keeper. Nydelig for oss.

Vålerenga starta perioden best. Men vi har sett Vålerenga spille bedre. Lillehammer ble litt bedre utover i perioden. Men ingen laga var skikkelig gode. Dette var ikke en spesielt velspilt periode, men det er måla og resultatene som teller. De harde fakta er at lagene gikk til pause med en 1-0 ledelse til Vålerenga.

Skuddstatistikk første periode:

Vålerenga: 12

Lillehammer: 7

2. periode

Perioden er i underkant av fire minutter gammel da Olimb etter ett pass fra Thoresen slenger pucken videre til Partanen som fra langt ute på venstre sid fyrer av gårde et lavt håndleddskudd. Pucken passerer bonden i mål nede på hans venstre side på sin vei inn i nettmaskene. Skuddet er hardt og keeper gjør seg selv hjelpeløs. En diskusjon om dette er et skudd som keeper burde ha tatt er av rein akademisk interesse. Faktum er at han lot pucken passere som en varm kniv i smør, og det står 2-0 til oss. Nå er Partanen heit.

Etter denne scoringa klarer Lillehammer faktisk å legge noe press på oss innimellom. Grunnen til det er ikke at de er så innmari gode, for det er de ikke. Grunnen er nok heller at vi gjør en del personlige feil og slurver med pass og på den måten er det nok heller vi som tidvis LAR dem presse på.

Strøm pådrar seg et par minutter for holding. Vi spilte et bedre undertall enn Lillehammer spilte overtall. Bønda hadde vel egentlig bare en reell god mulighet i dette overtallet, mens vi klarte å spille oss til et par skikkelige gode sjanser. Vi rei av dette undertallet relativt greit.

Ved halvspilt periode er kampbildet litt som i første periode. Spillet bølger fram og tilbake. Det er tendenser til godt spill fra begge lag innimellom, men det er ingen av lagene som spiller det vi vil kalle festhockey.

Perioden ebber ut og lagene går til pause med en 2-0 ledelse til Vålerenga.

Skuddstatistikk andre periode:

Vålerenga: 14

Lillehammer: 8

Tredje periode

Rett fra dropp tråkler Henrik Eriksson seg gjennom det som er av vålerengarekker, passer til en Martin Gran som er aleine mot keeper og lett kan sette pucken bak Breivold. 2-1 der altså.

Dersom du tror at en en slik tidlig scoring var en vitamininnsprøytning for gjestene fra Lillehammerbøgda tar du feil. De klarte å holde et visst trykk noen få minutter, før kampen gled inn i kampbildet fra første og andre periode. Det var mye frem og tilbake. Og ingen av lagene utmerka seg spesielt med artig og godt angrepsspill. Det var noen tendenser men for det meste var det zzzznork. Så langt er det dette ikke en spesielt velspilt kamp. Når det er sagt så var Lillehammer faktisk bedre i denne tredje perioden enn det de var i de to første. Vålerenga glimta til innimellom vi også. Vi klarte blant annet å spille bønda inn i trøbbel og vi fikk sjansen til å spille fem mot tre i powerplay…dog uten å lykkes. Lindström er nære noen ganger, men klarer man ikke drepe kampen betyr det ikke en dritt hvor nære man er. Nesten dytter nemlig ingen av hesten.

Selv om vi bare får til nesten fremover er vi gode bakover. Og vi skal ikke stikke under en stol at det å se et vålerengalag som er solide defensivt har noe vakkert over seg.

Med to minutter og 21 sekunder igjen presterer Törnberg å gå på en bløt utvisning for en slashing i offensiv sone. Utrolig klønete og unødvendig. Dette her kan fort bli en gavepakke til bønda hvis de vet å ta for seg når slike blir servert. Heldigvis for oss gjør de ikke det. Vålerenga holder unna og vinner en ikke altfor velspilt kamp.