Stjernen vs Vålerenga – tre poeng og tabelltopp.

Denne torsdagen krysses fylkesgrensa. Fredrikstad skal besøkes og tre poeng skal bli med hjem til Oslo.

1.periode

Perioden var bikka rundt fem min Partanen etter pass fra Olimb satte den første pinnen og ga oss ledelsen 0-1.

Vi fortsetter et spill hvor løperne presser høyt. Backa våre får større rom å dekke så vi er ikke så innmari kompakte bak. I teorien burde dette gi bønda rom til å spille seg igjennom. Ikke at det gjør oss noe for gutta jobber hardt i hvert bytt og holder farta oppe på jerna så Stjernen ser det facto mer blodfattige en blodtørste ut. Og når bønda først kommer til noen brukbare muligheter er det herlig ineffektive.

Det er ingen av laga som eier perioden. Spillet bølger fram og tilbake uten at noen får et klart overtak. Espeland tok en bra utvisning når det var rundt fire minutter igjen av perioden. Det ble lungt undertall hvor vi leverte et solid box play.

Perioden ebbet ut og lagene gikk til pause med en 0-1 ledelse til Vålerenga.

Skuddstatistikk i periode:

Stjernen: 8

Vålerenga: 7

2. peroiode

De første minuttene av perioden bærer preg av slurv fra begge lag, hvor pucker mistes på uheldige steder og pasninger går litt i hytt og pine.

Når perioden er rundt halvspilt får bønda et klamt grep på kampen. Vi ryker på to kjappe utvisninger. Stjernen spilte to helt greie power play og vi to bra box play. Selv om vi rei av undertalla greit virka vi mer stressa i spillet vårt i fem mot fem- enn det vi har gjort tidligere i matchen. Vi blir litt bakpå rett og slett. Noe som gjør at bønda kommer til noen halvgode muligheter.

Kort oppsummert kan vi vel si at perioden bar preg av to lag som spilte godt forsvar, lempa pucker dypt ned i offensiv sone, men som ikke makta å mane fram nok fandenivoldskhet og aggressivitet i angrepsspillet sitt. Fra et tilskuerperspektiv var perioden ganske så zzzzzznork.

Perioden endte 0-0 og laga gikk til pause med en fortsatt 0-1 ledelse til oss.

Skuddstatistikk andre periode:

Stjernen: 10

Vålerenga: 8

3. periode

Stjernen gjør et forsøk på å sette tempo i starten av perioden. Det trykket varte cirka i ett bytt, så var vi tilbake til tendensene fra andre periode hvor vi stjal puck og lempa dem dypt inn i bønda sin sone.

Tre minutter spilt står Auk bak eget mål og skal flotte seg med å skli på ei skøyte og behagelig flippe pucken over til Røya. Det funka jævlig dårlig. Passet blir plukka opp av en bonde som lett kunne passe til en halvnaken Cangelosi som uforstyrra fikk lov til å sette pucken i nota bak Breivold. 1-1 der altså.

Scoringa ga momentum til bønda. De evner å henge lenger i vår sone enn det vi gjør i deres. Der står å vi lemper puck inn i deres sone, klarer bønda å etablere lengre angrep i vår. Vi klarer å bryte spillet deres og kommer i noen situasjoner hvor vi er to mot to og tre mot to men det blir bare nesten for oss.

Ved halvspilt periode er det mer temperatur i matchen. Det er to lag som jager den berømte spikeren i kista. Herregudbedre måtte den der spikeren bli vår.

Det er ett minutt og fire sekunder igjen av perioden når forløsningen endelig kommer. Espeland kliner til fra blå, og Olimb kan styre pucken utagbart rett i kassa. Lett når du kan det. 1-2 ledelse til oss.

Det siste minuttet handla bare om å sikre tre poeng. Det gjorde vi….og ikke nok med det, vi sopa med oss tabeltoppen i samme slengen! Enga på topp!