Dagboka fredag 21. oktober 2022

Vinteren begynner å sette sitt kalde grep på hovedstaden og med det teller vi ned mot serieslutt. En serieslutt som trolig ikke blir så spennende som vi hadde håpa på for to runder siden.

Men, det kan hende vi tar feil. Og det håpet skal vi klamre oss til. Vålerenga kan nemlig teknisk sett gå til Europa. Men for at det skal skje, må mye annet skje først.

Seier i Vestfold og Telemark i morgen er helt fullstendig avgjørende for det.

Vi MÅ vinne de siste fire kampene for at vi skal ha noe sjans. Selv om Lillestrøm som ligger og ruger på den fjerdeplassen vi må sikte på ikke har spilt superfotball de siste rundene, er det all grunn til å tenke at de tenker det samme som oss.

Problemet er at de har en enklere vei å gå enn oss og fem poeng mer.

Kort oppsummert må de tape to kamper, mens vi må vinne alle våre.

Motstanden deres er også enklere på papiret.

Felles for begge lagene er at de møter Odd borte og FK Haugesund borte. Vi møter Sarpsborg og Molde hjemme, mens stasjonslaget møter Aalesund (N) og Hamarkammeratene.

Molde er selvsagt jokeren her. Alt annet må bare omtales som fotballbermen. Lag som er der for å fylle opp plassene mellom 16 og 5. Den delen av ligaen alle kan slå alle.

Yeah.. Ålesund og Kamma er dårligere enn Sarpsborg, men dere veit.. Fjerdeplassen vår kan altså, i teorien, hvile på om vi slår seriemesterne eller ikke.

Blæh.

Tenker vi tar en og en kamp. Første er som nevnt i morgen mot Odd. Etter det vi forstår er det fremdeles plass på både tribunen og bussene. Om du er gira på bortetur som ikke er alt for langt unna, og en unnskyldning for å drikke noen øl uttafor byen på en lørdag.

Bli med!

Mer informasjon finner du her: https://klanen.no/turinfo/borteturer-hoesten-2022

Toppserie og Europa-spill

Vi er ikke alt for glade i å promotere kamper i sluttspillet. Og vi ble så jævlig lite imponerte det er mulig å bli når Norges fotballforbund i all sin visdom proklamerte at det fortsetter neste år også.

Men. Det er årets siste hjemmekamp for damene på Valle. Vi er på vei til Europa, og spillera fortjener en siste hyllest før de tar jule- og vinterferie.

Om du velger å stå med ryggen til hele matchen er det opp til deg. Men lov oss å klappe laget både på og av banen.

Søndag 15:00.

Håki

Knepent tap mot Soilers i går. Neste kamp går mot Grüner på søndag.

Møt opp klokka 15:30 på Jordal.

Vålerenga i dag

Fredagspils på Øst og Vertshuset. Fredagsquiz på Bohemen.