Dagboka fredag 30. september 2022

Siste dag i september og endelig helg og for en helg det skal bli! Pakket full av fotball og hockey er det klart for hjemmebanebanebonanza på lørdag. Og på søndag er det noe sluttspillgreier stapp full av ambivalens!

Men først har vi noe å diskutere: Blir Vålerenga Odd, omgir Deilef seg med ja-mennesker og er det på tide at det kommer noe mer informasjon fra klubben før spekulasjonene i sosial medier, og ikke minst VPN-redaksjonen, fullstendig går av skaftet?

Denne uka kom nyheten om av herrelaget har ansatt en ny assistenttrener i form av Jan Frode Nornes (49). Tidligere hovedtrener for Odd og før det Deilefs høyre (eller venstre. Det er 2022 og vi er åpne for begge) hånd. Og med det er det fjerde person Deilef drar med seg videre fra Skiensklubben.

De andre er Oldrup, Børven, og han målvakten.

Vi sier ikke at dette er feil. Oldrup er en kjernekar og Børven har vist at han kan score mål dersom ting ligger godt til rette.

Men, når Nornes, som kommer til å være en veldig viktig person for laget. Viktigere enn spillerne. Må det være lov å stille det retoriske spørsmålet «Omgir Deilef seg nå med ja-mennesker?»

Kan vi få en situasjon der det ikke er noen motstand og hårde diskusjoner innad i teamet?

Vi vet fra før at Fagermo kan dette med å organisere forsvar. Hadde det ikke vært mer spennende og bra for laget dersom man henta inn en assistenttrener som har sine styrker i det offensive spillet?

Selv om det funka veldig godt i Odd?

Det er mulig vi er helt på bærtur her og noe av grunnen til det er at vi vet lite om hva Nornes skal jobbe med framover. Her er det mye mangel på informasjon, noe som ender i spekuleringer.

Vi ønsker selvsagt ikke full innsikt i alle detaljer på hva planen for Vålerenga skal være, men vi hadde satt pris på mer informasjon rundt hvordan de skal bruke styrkene hans.

Vi vet allerede at Nornes er flink med mennesker. Det er jævlig viktig for samhold og sånn. Men vi ønsker også litt info om, ja vi sier det; visjonene.

Vålerenga går så det synger om dagen, men vi supportere er en gjeng full av nerver og nevroser. Åpenhet får oss til å sove nesten like godt som gode resultater.

Ball kasta til klubben der!

Vålerengalørdag

For et par måneder siden gikk håki- og fotballaget sammen for å «gjøre Vålerenga bedre» eller noe i den duren. Og det ser vi resultater av denne lørdagen. Når billetter fra Jordal kan brukes på Valle og omvendt.

Det er riktig nok ikke første gang noe tilsvarende skjer, men det er jo fint om det fortsetter framover. Det er mange av oss som driter litt i hvilken idrett det dreier seg om så lenge Vålerenga spiller.  Vi tropper opp okke som.

At vi kun trenger å betale for én av dem er jo helt strålende.

Kort oppsummert er det dette som gjelder: Dersom du har billett på Jordal kan du hente ut billetter til Valle i sjappa. Free of charge som det heter i Østerrike.

Om du har sesongkort på Østblokka, kan du hente ut billetter til Jordal.

Hvor mange billetter det er begge veier og om de er utsolgt osv. veit vi ikke, men sånn det ser ut nå er det muligheter for alle.

Les mer her: https://www.vif-fotball.no/nyheter/bli-med-pa-val-enga-fest

Godset

Tomgodset fra Drammen kommer på besøk til Valle i mårra og vi står klare til å ta imot, ekspedere og sende tilbake til Strømsø med røde bakender.

 Drammensera ligger midt på tabellen med 32 poeng og har ikke akkurat hatt god flyt de siste kampene. Mens vi, ja vi er gode for tida og tar den her. Mer er det vel ikke å si om det.

Kle på deg og kom deg på kamp. Den starter 18:00 på Valle i mårra.

Storhamar

Bønda kommer på besøk på Jordal i mårra. Begge laga har mye å spille for. Selv om det mildt sagt ikke er den mest hockeykompetente dagbokisten som skriver dette er det like vel viktig å sette søkelys på at så lenge pucken droppes og målene står i begge ender, kan alt skje.

Ingen veit hvor Bonsa hopper og timing er alt.

Go team!

Møt opp på Jordal klokka 14:00. Vinner vi kan vi klatre opp på andreplass.

Sluttspill

Det spilles kamp på søndag også når Rosenbørn kommer på besøk til Oslo. Nok en håpløs greie i sluttspillet. Greia er at kampen er jævlig viktig å vinne dersom vi skal ha heng på Europa.

Kampen spilles klokka 16:00 sånn om du skulle være gira.

Vålerenga i dag

Tar en fredagspils og venter på morgendagen.