Vålerenga mista «storkuk-roen» og tapte 0-4 i Saprsborg

Etter fire seire på rad er det ingen tvil om at det herska en viss «storkuk-ro» ombord på spillerbussen på vei ned til Sarpsborg. Vålerenga møtte til puckdropp med selvtillit. Men det skulle ikke gå mer enn rundt ett minutt før vi så «storkuk-roen» blekne og sakte men sikkert bli erstattet av en voksende antydning til «mikropenis-panikk».

1. periode

Vi vant første dropp og det første minuttet så vi et aggressivt og påslått Vålerenga. Men den futten varte kun et minutt.

Med ett minutt spill begår Espeland en legendarisk offensiv feil på egen blå. Det skal han ha…det indianerpasset var det klasse over! Skulle fader ikke være mulig. Uansett det ble litt klabb og babb foran Breivold….og da snakker jeg om Vålerenga! Gutta står stort sett med rygg til puck og motspillere. Det betyr at Teppo får stå aleine og kan legge pucken, uforstyrra, rett opp i krysset bak Breivold. Sparta tar ledelsen 1-0.

Etter scoringa pressa Sparta oss greit.

Perioden var halvspilt og vi fikk kampens første utvisning. Lalande ble sendt i boksen to minutter for interference. Breivold gjør et par kjempe redninger og sørger for at vi klarer å ri av undertallet. Noe som betyr at vi fortsatt ikke har sluppet inn mål i undertall så langt i sesongen. Det er da noe.

Spiller bølger frem og tilbake. Sparta går mer på skøyter enn oss og er kjappe på overganger.

Med fire min igjen av perioden får Sparta dropp i vår sone. Vi taper droppen. Roest – på tross av at han kun er 165 cm høy med høye hæler – ender opp med å stå kliss naken foran Breivold og kan, mer eller mindre rett fra dropp, smekke pucken utagbart i kassa med storkølla si. Og med det ligger vi under 2-0. Altså..hvor er backa våre?

Like etter scoringa ryker vi på en ny to minutter i undertall. Selv om bønda presser oss hardt klarer vi å ri av også dette undertallet uten å få en i mot.

Etter et massivt spartapress er perioden heldigvis over og lagene går til pause med en 2-0 ledelse til bønda.

Nå gjelder det å bruke pausa godt, riste av seg sjokket og druse på i andre periode. Sparta har egentlig bare ei rekke som egentlig leverer og vi har slått lag som er bedre enn dem. Dette er egentlig ikke en umulig oppgave.

Skuddstatistikk første periode:

Sparta: 19

Vålerenga: 7

2.periode

De første fem seks minuttene bølger spillet fram og tilbake. Vi ser et Vålerenga som presser Sparta noe bedre enn det vi gjorde i første periode. Vi legger noen flere pucker mot mål og bytt for bytt skaffer vi oss et bedre grep om kampen.

Bønda på sin side får til et par greie overganger hvor de får være nokså aleine med Breivold. Heldigvis for oss holder Breivold oss inne i kampen med noen klasseredninger. Ellers er det vi som kjører denne perioden.

Skuddstatistikk andre periode:

Sparta: 4

3. periode

Med fem minutter spilt og vi ryker på nok en periode i undertall. Olimb som får to minutter for interference. Fagerudd rar pucken ut over droppsirkelen og kliner til og med det øker Sparta ledelsen til 3-0.

Etter denne scoringa blir det et par minutter hvor det er heitere rundt øra rundt Breivold. Bønda surrer rundt kassa hans som feite kufluer en varm sommerdag.

Ved halvspilt periode er det tross resultatet på kuben, Vålerenga som fører matchen. Vi jakter scoring. Det gjenstår ni minutter spill når Vålerenga får sin første mulighet i overtall i denne kampen. Et overtallspill som vi ikke klarer å få en dritt ut av.

Vi er ikke like bra på å få trafikk foran kassa til motstander denne kampen som det vi har vært i de foregående matchene. Vi får lagt en del pucker i retning mål…men ikke særlig mange av dem er på keeper.

Når det står igjen rundt 7 minutter av kampen blir Vålerenga vendt bort….og når vi sier Vålerenga så mener vi Vålerenga i stort. Vi mister puck og bønda får komme tre mot en og en halv. Katastrofen er et faktum. Plutselig ligger vi under med fire. Det vi her er vitne til er at Vålerenga har mista sin «storkuk-ro» og lider av kollektiv «mikropenis-panikk» (MPP).

Det står fire og et halvt min igjen på klokka når Vålerenga straffes med nok et undertall fordi Svendsen havna i noe gruff foran målet til bønda. Unødvendig. Svendsen har nesten ikke fått satt jerna på isen før også Strøm ryker for en helt unødvendig slashing. MPP-en har bevefestet seg. Denne kampen er tapt.

Bønda vinner 4-0.