Lekestue da Vålerenga slo Ringerike 4-1 i Jordal Amfi

Vålerenga er i dytten. Med seier i alle de tre foregående kampene er Vålerenga favoritter foran ettermiddagens møte med Ringerike. Klarer Ringerike bryte Vålerengas seiersrekke? Vi er skeptiske. Men vi har tapt for Ringerike før, og vi kan tape for dem igjen.

1.periode

Vålerenga smelte til fra start. Vi var gode de første minuttene og det var bare et tidsspørsmål før den første scoringa skulle komme. Etter rundt seks minutters spill kom den. Olimb ligger på skjæret å venter, passer til Partanen som på mesterlig vis setter opp Thoresen med en fin tversoverpassning som igjen lett plasserer pucken bak målvakten fra Ringerike. En nydelig kontring.

Vålerenga fortsetter med å stå høyt. Vi stopper bønda mer eller mindre konsekvent i midtsona. Det er sjelden bønda evner å krysse vår blå. Og når de først klarer å karre seg over er Vålerenga gode på å stjele puck og er raske til å vende. Og akkurat det gode defensive arbeidet betaler seg godt. Perioden er litt over halvspilt når Vålerenga øker ledelsen.

Finstad og Lalande jobber seg fram til en to mot en situasjon. Finstad passer tvers over til Lalande som kommer i stor fart, og som igjen enkelt og greit kan sette pucken på direkten forbi Petterson i Ringerikeburet. Scoringa var nesten blåkopi av den første scoringa.

Med rundt fire minutters spill igjen av periode fikk Ringerike etablert seg litt i vår sone. De klarte å sette litt press på oss, men det varte ikke spesielt lenge..vi snakker 20 sekunder eller kanskje 35 sekunder max. Helt ufarlig var det.

Lagene går til pause med en fortjent 2-0 ledelse til Vålerenga. Skal det bli noe spenning i andre periode må Ringerike opp i ringa….og Vålerenga må slippe dem.

Skuddstatistikk første periode:

Vålerenga: 14

Ringerike: 4

2.periode

Ringerike vinner droppen. De sier jo at den som vinner droppene, vinner kampen. Om det kommer til å bli tilfellet her er heller tvilsomt.

Det er vel rundt to og et halvt minutt spilt av perioden når Solberg får satt opp Olsen. Mannen med de mjuke håndledda nøler ikke og setter pucken i nettet bak en hjelpeløs Petterson. Vålerenga øker ledelsen til 3-0.

Vi fortsetter med å stå høyt og være først på de løse puckene. Vi er såpass på bønda i deres egen sone at de sliter med å komme seg ut. Vi kaster pucker på mål og er også som oftes kjappest på returene også. Nå er kampen i en fase hvor Vålerenga nesten bare kunne sendt flyttemelding. Vi har i realiteten flytta inn i sona til Ringerike.

Ringerike spiler seg mer inn i kampen. Perioden er litt over halvspilt når Ringerike får utligninga si. Rett fra dropp tråkler Rimjans seg gjennom backa våre og setter pucken med et rappt håndleddskudd ba en overrasket Breivold.

Når det er fem min igjen av perioden er det litt klabb og babb foran kassa til bønda. Røya har muligheten til å krige inn en gåll men lykkes ikke. Isteden får han tak i pucken igjen, får passa til Ahlholm som fra skrå vinkel får pirket den inn. Vi øker ledelsen til 4-1.

Skuddstatistikk 2 periode:

Vålerenga: 10

Ringerike: 7

3.periode

Vålerenga fortsetter med å stresse Ringerike. Om det betyr at Vålerenga er jævlig gode eller om Ringerike er jævlig dårlige er vi ikke helt sikre på. Det er nok en kombinasjon av et godt vålerengaspill og ditto dårlig spill av Ringerike. Bønda klarer ikke spille flata si stor og det blir stående å passe på små flater noe som definitivt må gjøre det lettere for Vålerenga å presse høyt og nekte dem tilgang til egen og nøytral sone.

Perioden var sjarmøretappe for Vålerenga. Vi så et lag som brukte tid på å holde på puck og ri inn seieren. Plankekjøring!

Kort oppsummert var dette en solid match av Vålerenga.