4-0 = Drømmen om Europa lever

Det er kjipt å møte Vålerenga i form. To mål hver av Torgeir Børven og Amor Layouni, og Jacob Dicko Eng som storspilte i Osame sitt fravær.

Foto: Sportfoto.no

Vålerenga – Strømsgodset 4-0 (4-0). Mål: 1-0 Torgeir Børven (16), 2-0 Børven (18), 3-0 Amor Layouni (29), 4-0 Layouni (42). Tilskuere: 7.545. Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden. Gult kort: Niklas Gunnarsson, Jonas Therkelsen, Strømsgodset.

Vålerenga (4-3-3): Magnus Sjøeng – Vegar Eggen Hedenstad, Jonatan Tollås Nation, Fredrik Oldrup Jensen, Simen Juklerød – Tobias Christensen (Henrik Bjørdal fra 60.), Odin Thiago Holm, Petter Strand (Jones El-Abdellaoui fra 86.) – Amor Layouni (Seedy Jatta fra 72.), Torgeir Børven (Henrik Udahl fra 73.), Jacob Dicko Eng (Magnus Riisnæs fra 60.).

7.500 tilskuere på lørdagskamp kl 18 er ikke veldig imponerende, men de som var der angret ikke. For det er gøy å være kongeblå når Vålerenga spiller som nå. Kontrollert i forsvar og livsfarlig og effektivt i angrep. 4-0 mot Sandefjord før landslagspausen og 4-0 i kveld mot Strømsgodset er heftig!

Amor gjør igjen en fantastisk kamp. To scoringer og to assist på 4-0 – umulig ikke å bli BB da. Men Torgeir Børven med to scoringer er sjukt viktig, og aller gledeligst er det kanskje at vår egen 04-er, Jacob Dicko Eng, herjet på venstrekanten. Vel, vår egen er kanskje å ta i – Sagene-gutten har to sesonger i Lyn og to hos oss. Men du verden for en spiller.

Dicko har nå tre mål og fire målgivende pasninger på 16 kamper i år, og bare i fire av kampene har han startet, skriver Nettavisen. Plutselig skjønner denne referenten at vi kan faktisk leve videre også etter et salg av Osame. Her skal Fagermo har fortjent skryt for å satse såpass på unggutta som han gjør!

MFK241932552160
B/G241365603145
LSK241356412844
RBK231274493143
VIF241338463242
Toppen av Norge!

Sjekk denne tabellen. Rosenborg spiller søndag sin «hengekamp kl 19 borte mot Kristiansund og kan overta andre plassen, men tabellen viser at vi har alt i egne hender foran de seks siste kampene.

Ok, Sandefjord og Strømsgodset er ikke de råeste lagene i eliteserien, men samtidig veit alle hvordan vi har pleid å drite oss ut i kamper som dette. Ja, vi skal ikke langt tilbake i tid for å finne gode eksempler.

Men nå er det en helt annen trygghet i laget. Selv uten landslagsstopper Strandberg ser vi solide ut bak, og uten Osame, som alle veit har vært en gigant i år, så er vi gode framover. Ja, til og med Oldrup vinner hodeduell på corner og får assist til Amor som header i mål. Og Tollås drar enkelt og selvsikkert av en motstander som bakerste mann. Det er så digg.

Så må vi nevne folka våre på midtbanen. Altså, Petter Strand (ikke så synlig i dag) har jo levert lenge over tid. Og 03-er Odin Thiago Holm har fortjent fått mye praise for sin sesong, men vi må ikke glemme Tobias Christensen. Det er faktisk ikke bare å spasere inn på laget igjen for Henrik Bjørdal slik Tobias er om dagen. Ja, han burde satt den sjansen i andre omgang, men Tobias har virkelig funnet sin plass og er en kjempespiller!

Analtoget gikk allerede fem minutter ut i andre omgang.

Etter 12 hjemmekamper har vi nå 9 seire, 1 uavgjort og 2 tap og 27-10 i målforskjell. Molde har også 9-1-2 på hjemmebane og 30-11. Men vi sliter litt mer på bortebane – det er der vi må forbedre oss dersom drømmen om Europa skal bli til virkelighet.

Søndag om en uke er det Rosenborg som venter i Trondheim, og helgen etter kommer Glimt til Oslo. Det hadde vært gøy med to seire, men om poengene vi trenger kommer i disse kampene, eller borte mot Haugesund eller Odd, eller hjemme mot Sarpsborg eller Molde, er et fett. Men nå har vi heng på både tredje og fjerde plassen.

Vi tar med denne tweeten også – for det er opplevelser som dette som bygger karakter og kjærlighet til en klubb.