Dagboka fredag 16. september 2022

Hockeytap, men allerede i morgen er det nye muligheter. Og med seier over Sandefjord på søndag er vi fortsatt med i kampen om Europa.

Kampen begynner kl 18, og dermed er det også Fanzone for hele familien i timene før start. Perfekt for å ta med unger som fort kan bli trofaste supportere og føre våre stolte tradisjoner videre.

Lillehammer slo Storhamar, Sparta slo Stavanger og Stjernen slo oss. Du finner referatet fra gårsdagens kamp på VPN. I tillegg måtte Frisk slite for å hente hjem seieren mot MS. Allerede i morgen er det nye kamper (hei Lillehammer), og dagboka er psykisk forberedt på at dette blir en veldig lang sesong…

Sandefjord

Ja, vi trenger poeng for å henge med i drømmen om Europa, men Sandefjord er desperate og trenger poeng for å unngå nedrykk. Riktignok er de på kvalikplass og har seks poeng mer enn laget bak, men de har nå sju seriekamper på rad uten seier. Klubben skriver: «Alt kan snu med tre poeng mot Vålerenga.»

Sandefjords toppscorer med 10 mål i år, Mohamed Ofkir, som var innom Vålerenga for 10 år siden og spilte noen kamper på G19-laget, er meldt spilleklar. Han var syk i Sandefjords siste kamp. 10 mål i eliteserien holder faktisk til en tredjeplass på toppscorerlisten. Osame er vår toppscorer med 6.

En spiller som er usikker – antagelig uaktuell på søndag – er Stefan Strandberg. Ståle Solbakken har tatt ut Stefan til troppen som skal spille mot Slovenia lørdag om en uke, men er åpen om at han er usikker:

– Strandberg kom nesten gjennom tre kamper på kunstgress. Det var et par mer enn jeg trodde. Vi får se hvor alvorlig den skaden er. De siste rapportene er ok. Så vi håper Stefan er klar. Det er en slags hamstringgreie, sa Solbakken til NTB.

Uansett hvilke spillere Sandefjord og vi stiller med på søndag, skal vi være et bedre fotballag enn Sandefjord. Men uten 100 prosent innsats og fullt trøkk, kan vi tape mot absolutt alle lag i eliteserien. Så jævla enkelt er det!

Stenger stadion

Vålerenga sparer penger i vinter ved å stenge Intility etter siste seriekamp i november. Den åpnes ikke igjen før 1. mars, skriver VG.

– Det er ikke nå vi har store kostnader på strøm, det er når undervarmen må fyres. Vi holdt stengt i januar i fjor. Nå vil damelaget trene mer i Vallhall, og det gjør også herrelaget. Så drar man heller på treningsleir. Det blir billigere enn å holde åpent, sier Rune Riberg til VG, økonomisjef i Vålerenga Fotball AS.

Dagboka tenker at dette neppe går utover herre- og damelaget, men antagelig er det de yngre i klubben som får merke økte strømpriser på en eller annen måte. Hockeyen leier istid av kommunen, og påvirkes ikke de av strømprisene.

Åtte kamper igjen

Sandefjord hjemme på søndag, deretter venter Strømsgodset hjemme (1. oktober), Rosenborg borte (9. oktober), Bodø/Glimt hjemme (16. oktober), Odd borte (22. oktober), Sarpsborg hjemme (29. oktober), Haugesund borte (6. november) og Molde hjemme (13. november). Vi møter altså tre av fire lag foran oss på tabellen, og dette betyr at alt er opp til oss selv. Vi er tross alt bare fire og fem poeng bak Glimt og RBK.

Med 24 poeng på 8 kamper, tar vi antagelig sølv. Det skjer ikke. Dersom vi får 15 poeng, bør vi antagelig være fornøyd, men er vi optimister, kan også et sted mellom 15 og 20 poeng være bra. For det er ikke bare vi som har tøff motstand. Rosenborg skal møte Lillestrøm, Molde, Bodø/Glimt og oss, og har heller ingen walk over til fjerde plassen.

Vålerenga i dag

Det er kulturnatt i Oslo i kveld, og Vålerenga mannskor synger kl 19 på GSF skateparken i St Halvardsgate. Få med deg litt vakker og gratis kultur før kommersialismens høyborg tar deg, altså Premier League.