Tur-dagboka lørdag 30. juli, Syden (a)

Drammen. Åskollen. Skoger. Dette er steder gud forlot og djevelen glemte, og steder vi kjører glatt gjennom på vår vei til Syden (a) og tre poeng. Ikledd fasjonabel syden-bekledning (hawaii-skjorte og stråhatt) tok vi turen fra Oslo til Grimstad. Min sjåfør (ikke advokat, men vi får se hva fremtiden bringer) og jeg reiser som Oslo-folk. … Fortsett å lese «Tur-dagboka lørdag 30. juli, Syden (a)»

Drammen. Åskollen. Skoger. Dette er steder gud forlot og djevelen glemte, og steder vi kjører glatt gjennom på vår vei til Syden (a) og tre poeng.

Ikledd fasjonabel syden-bekledning (hawaii-skjorte og stråhatt) tok vi turen fra Oslo til Grimstad. Min sjåfør (ikke advokat, men vi får se hva fremtiden bringer) og jeg reiser som Oslo-folk. Vi kjører el-bil. Vi kjører Tesla.

Turen tar oss på E18 ned mot Kristiansand. Vi skal oppleve hvordan folk utenfor bygrensa bor og det blir storveis. Vi kjenner på en slags glede av å kunne oppleve turen og tre poeng.

I det vi krysser fylkesgrensa til Vestfold-Telemark (Telefold? Vestmark? ) kjenner vi litt på usikkerheten. Hva har vi begitt oss ut på, min sjåfør og jeg. Vi er på vei sørover. Men tre poeng? Vi har en kort diskusjon. Min sjåfør mener det. Vi er et mye bedre lag enn Jerv. Greit nok – det er bortebane. Men spillerne kommer til å glede seg. De kommer til å leke seg. Osame dribler, Layouni lager kaos på kanten og Udahl presser som en helt.

Kristiansand 274 km. Grimstad: Litt kortere.

Jeg er ikke like sikker som min sjåfør (som jeg ikke vil ha som advokat på tross av riktig bekledning). Vålerenga har tre seire på rad. Vi må tilbake i forrige decenium for å finne det samme. I det vi kjører forbi en havarert buss trukket av en redningsbil sender jeg en tanke til alle supporterne som har tatt turen. Er dette et omen?

Men tilbake til kampen. Tre kamper på rad uten tap. Uten uavgjort. Kan dette gå? Vi møter et lag hvis eneste lag under seg er KBK. På 15 kamper har de 11 poeng. Vi på vår siden har 20 poeng på like mange kamper. Er det en ting vi ikke kan tenke så er det at denne kampen er vinni. Jerv kan finne på å binde opp midtbanen vår. Vi spiller uten Ivan Näsberg. Sjøeng er fortsatt ung. Osame kan finne på å ikke ha dagen.

Vi slår fra oss tanken. Dette blir tre poeng. Min sjåfør (fortsatt ikke advokat, men han er flink til å komme med gode argumenter) forteller om hvor langt det er til Grimstad. Det er heldigvis ikke så langt som til Kristiansand.

Syden (a); her kommer Vålerenga.

Legg igjen en kommentar