Dagboka fredag 29. juli 2022

For det første ønsker alle i VPN-redaksjonen alle i Vålerenga-familien en fantastisk 109-årsdag! Smil til verden og verden smiler til deg! Grimstad Som Lillebjørn Nilsen synger i sin hyllest til rundkjøringa uttafor Tranen, kan vi oppsummere mange plasser vi har sett rund omkring. Vi har gått feil og havna i by-såret Danmarks plass i Bergen, … Fortsett å lese «Dagboka fredag 29. juli 2022»

For det første ønsker alle i VPN-redaksjonen alle i Vålerenga-familien en fantastisk 109-årsdag! Smil til verden og verden smiler til deg!

Grimstad

Som Lillebjørn Nilsen synger i sin hyllest til rundkjøringa uttafor Tranen, kan vi oppsummere mange plasser vi har sett rund omkring. Vi har gått feil og havna i by-såret Danmarks plass i Bergen, vi har kjørt feil på vei til Lerkendal og havna i trønderrompehullet Tiller, vi har vært drita på båt til Fredrikstad og pissa i åkre uttafor Hamar, Lillestrøm, Sarpsborg osv.

Men, det finnes også steder vi ikke har hverken vært eller sett, hvert fall i Vålerenga-sammenheng. Ett av disse stedene er hyttegrenda Grimstad uttafor Kristiansand.

En av de tinga vi gleda oss til da serien starta var å spille borte på Sørlandet igjen. Sitte ved sjøen, høre måkeskrik og snekker som tøffa forbi. Ta en øl og tråkke opp mot sletta før kampen starta. Vræke gitaren til sulliker som spiller Postgirobygget.

Vi sikta på midt i juni. Det blei 30. juli.

Joda det er meldt sånn tålelig greit vær der nede i morgen, men det er også meldt siste helga i fellesferien. Det kan gå to veier. Enten smooth sailing fordi folk stikker hjemover for å stusse hekken før arbeidsuka starter. Eller fullstendig mayhem når tusener på tusener av hytteeiere fra den møblerte delen av det sentrale Østlandet skal «ut på livet» før de stenger rutebilstasjonen for sommeren.

Vi drar uansett nedover for å tukte de lokale heltene i Jerv og vi supportere forventer, NAI!, forlanger at det blir seier.

De bibelnissene der nede har klart å pådra seg 11 poeng hittil i serien, og hadde vært helt på bånn hadde det ikke vært for at Kristiansund er ufattelig evneveike på matta.

Vålerenga har god flyt om dagen, og selv om vi på papiret og tabellen, er langt bedre enn krabbefiskera, så må vi (på banen) forsøke å være litt ydmyke. Hvis ikke kan det smelle.

På tross av drittplassering har de tatt poeng mot Molde og spilt jevnt med Rosenborg.

Det er mer enn det vi har gjort mot «antatt bedre lag».

Siden vi aldri har vært der nede før er det på plass med litt fakta:

I det herrens år 1791 sendte Frederik VI af Danmark og Norge (Ja, vi vet at hans far Christian VII var regent på den tiden, men med tanke på hans helsetilstand er det fair å tro at Fredrik underskrev) ut en fax om at Grimstad skulle opprettes som ladested.

Vi går ut ifra at dette førte til massive protester der nede da dette var både nytt og annerledes. Og er det noe vi veit er at folk på Sørlandet ikke setter pris på at ting er nytt og annerledes.

Uansett. Med bibel i hånd skulle bygda bygges og etter hardt arbeide og trusler om evig pine for de som ikke stod i, klarte de til slutt å mase på seg bystatus av svenskene da de overtok etter Napoleonskrigene.

Danskene nektet dem nemlig den gjeve utmerkelsen fordi folka oppi Arendal ikke likte konkurranse.

Dette var for øvrig på samme tida da den lokale helten der nede; Terje Vigen, i flge Ibsen rodde til helt til Danmark fordi han nekta å spise fisk.

De neste 100 åra skjedde det fint lite før i 1934 da en hel haug med sakrale grimlinger mener de så Jesus og engler på himmelen over byen.

Hva som var i grøten deres, veit vi ikke. Men, det vi veit er at vi vil ha det!

Klubben Jerv ble for øvrig starta i 1921 som Vestergadens FK. Det navn som er milevis kulere enn Jerv.

Kampen spilles i mårra klokka 20:00. Vi gleder oss til å ta turen nedover. På med hawaiiskjorta!

 

Apotekergaarden

Resultata fra gårsdagens avsteming viser et overveldende flertall som syns utlån av den lokalestampuben er helt på jordet. Vi lover å ta en skål for de lokale.

De andre avstemingene viser at det supporterne nå ønsker er folk både framover og bakover på banen og at Strandberg bør signeres på «antall spilte minutter»-kontrakt.

Et annet forslag var å signere han på veddeløpshestkontrakt der Jonsson tok han med bak stadion dersom han ble skada. Den kom ikke med.

 

Ny signering!

I følge Åskollen FK har  Jonsson endelig klart å signere en ny spiller! Vi ønsker Berkay Duman velkommen på amatørkontrakt for Vålerenga 2!

 

Faksimile fra Facebook

Vålerenga i dag

Vi feirer 109-årsdag!

 

Legg igjen en kommentar