Dagboka torsdag 28. juli 2022

To dager til bortekamp i Grimstad, og fortsatt ingen nye spillere til Vålerenga. Dagboka tenker høyt om dette, og at Svaberget må ut fra stamstedet sitt i Grimstad fordi «vi» kommer på besøk. Så la oss ta det siste først: – Mistet stamstedet sitt til bortefansen – brutt løfte, er tittelen i lokalavisene på Sørlandet … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 28. juli 2022»

To dager til bortekamp i Grimstad, og fortsatt ingen nye spillere til Vålerenga. Dagboka tenker høyt om dette, og at Svaberget må ut fra stamstedet sitt i Grimstad fordi «vi» kommer på besøk.

Så la oss ta det siste først: – Mistet stamstedet sitt til bortefansen – brutt løfte, er tittelen i lokalavisene på Sørlandet (bak betalingsmur). Det er altså Apotekergaarden i Grimstad som er Svaberget (FK Jervs offisielle supporterklubb) faste stamsted, og åpenbart det eneste stedet av en viss størrelse i byen.

Her møtes vanligvis sindige sørlendinger med bibel i hånd til en kopp te og wienerbrød før kamp, samtidig som de lar bortesupportere samles i en annen del av utestedet. Det skjedde i alle fall da KBK var der i april, og her har du norsk eliteserie: Det er vanligvis ikke flere hardcore fans enn at begge lags grupperinger kan samles over en kopp te – eller til nød kaffe.

Men så kommer «vi» på besøk og snur opp ned på alt ting. Det blir som vanlig «årets kamp», utsolgt bortefelt og i det hele tatt. Vålerenga betyr penger i kassa, så Apotekergaarden driter i lokale, trofaste fans og går for kongeblått i stedet. Okei, det skimtes bak betalingsmuren noen ord om «best å ha Vålerenga-fansen samlet», så kanskje er det eneste mulighet i byen, men likevel.

[poll id=»375″]

Mandag spurte vi i dagboka:

Hva slags spiller må Vålerenga helst kjøpe nå?

  • Forsvarsspiller (46%)
  • Angrepsspiller (34%)
  • Samma hvor – en ledertype (15%)
  • Ikke forhaste seg… (4%)

Riktignok bare 224 stemmer, og resultatet er langt fra signifikant og kan brukes «på ordentlig», men det gir oss en pekepinn. VPNs lesere vil ha forsvarsspiller, siden Ivan forsvinner ut nå, er det vel først og fremst en midtstopper. Men over en tredjedel har angrepsspiller som førstevalg.

Morten Pedersen i Nettavisen mener Stefan Strandberg er ønsket i Vålerenga, men at han er for dyr. 32-åringen fra Lyngdal, som har vært innom Salernitana (Italia), Ural (Russland), Trapani (Italia), Hannover (Tyskland), Krasnodar (Russland), Rosenborg, Bryne, Vålerenga, Mandalskameratene og altså Lyngdal, er nå uten kontrakt.

Nettavisen skriver – uten å oppgi noen som helst kilde – så vi viderebringer en rein spekulasjon – at 32-åringen krever 10 millioner kroner i sign on fee for å skrive kontrakt med Vålerenga. Dersom dette er tilfellet, vil det være galskap å hente han. Det er tross alt en spiller som de siste årene har vært mye på korte kontrakter, og sliter med en del skader. Men, han er også midtstopper på Ståle Solbakkens landslag.

[poll id=»376″]

Dagboka kjenner egentlig ikke markedet og aner ikke hvem som er aktuelle, men nevner to mulige kandidater som neppe koster 10 millioner kroner. Send oss gjerne flere kandidater utover Brage Skaret og Brynjar Bjarnason, som startet for rekruttene mot Kjelsås mandag.

Gustav Valsvik kan være et solid valg, men han er sikkert ikke lett eller billig å få løs fra Godset. 29-åring som har prestert godt lenge.

Et annet spennende navn er HamKams dansktyrker Hasan Kurucay. De signerte han fra Strømmen og OBOS-ligaen for to år i januar 2021, og han har gjort sine saker knallbra på Hamar. I følge Transfermarkt har han mindre enn et halvt år igjen av kontrakten. Dagboka mener Hasan kan være den maskinen/dyret vi trenger!

Amor Layouni

– Det er veldig kult å være Vålerenga-spiller om dagen, sier Layouni i dag til TV 2.

Med målpoeng i Vålerengas tre seiere i juli, står 29-åringen fram som en nøkkelspiller etter en katastrofal sesongstart.

– Vi setter sjansene våre og har blitt bedre. Nå går vi inn i kampene med en følelse av at vi kommer til å vinne. Alle har fått mer selvtillit, og det er viktig i fotball. For egen del har det vært kult å få ut litt av det jeg vet bor i meg, sier svensk-tunisieren.

Odin Thiago Holm

Fagermo er hos NRK sitert på følgende: – Eg har ikkje sett eit større fotballtalent i Noreg nokon gong. Når Odin er skadefri, er han den beste spelaren i Eliteserien.

– Det er nok litt humor i det. Eg har ikkje bevist noko som helst enno. Men det er artig at han seier det, svarer Thiago Holm.

Hehe – dagboka ler litt av det hele.

[poll id=»377″]

Rikke Nygard

Rikke Nygard ville hjem til Bergen igjen, og går til Brann. Det gjør at Brann (eller egentlig Sandviken, da) blir enda vanskeligere å true i serien. Ja, ja. Hun var på utegående kontrakt, sånn har fotballivet blitt.

BK Häcken

Damelaget spiller lørdag treningskamp i Gøteborg mot BK Häcken – laget som relativt greit slo oss ut av Championa League-kvaliken i fjor. Tap 1-3 hjemme og 2-3 borte.

Albin Mörfelt

Albin Mörfelt er klar for Degerfors. Han ble hentet i fjor og skulle være en kjempesignering (ref Fagermo), men han fikk ikke mange sjansene – enten det var fortjent eller ikke – og er nå tilbake i en klubb som kjemper desperat mot nedrykk. Høres ut som en bra deal for alle, så lykke til, Albin.

Jerv lørdag kl 20

Vi vant 1-0 over Jerv i april etter et selvmål i det 82. minutt. Det var på den tiden vi fortsatt trodde Dønnum, Ismaheel og Kjartansson kunne hjelpe oss. En klassisk sliteseier pluss litt flaks.

– Jeg er fornøyd med at vi vinner, men vi skaper for lite store målsjanser og vi må score flere mål når vi har ballen så mye. Det mangler litt presisjon, og vi gjør litt feil valg, sa Fagermo til VG etter kampen. Jerv-trener Arne Sandstø snakket mest om at de burde hatt straffe.

Nå er det en soleklar forventning om at vi kan fortsette i samme spor som i de siste kampene. Full innsats, og med fullt trøkk fra en utsolgt bortetribune, og 100 prosent konsentrasjon, mener vi at dette er en kamp som virkelig bør vinnes. Og når forventningen er så klar som nå, er det et klassisk bananskall i Vålerenga-land. Men gi oss vår fjerde strake seier i serien for første gang på mange år!

Vålerenga i dag

Mens Molde, Viking og Lillestrøm spiller kvalik i Europa, får vi handle inn strandantrekk til bortefeltet i Grimstad. Det er meldt 19 grader og overskyet, men sol på dagen. Arne Scheie ville sagt: En fin dag for fotball!

 

 

Legg igjen en kommentar