Dagboka mandag 25. juli 2022

Det var en regntung mandag i hovedstaden… Neida, det regner ikke i Oslo – sola skinner og dagboka har det bra! Vålerenga har tre seire på rad og søndag venter Jerv i Grimstad. ALLE FOTO: SPORTFOTO Dagboka er i perlehumør: Tre seire på rad gir 20 poeng og 8. plass etter halvspilt serie. Jada, ikke … Fortsett å lese «Dagboka mandag 25. juli 2022»

Det var en regntung mandag i hovedstaden… Neida, det regner ikke i Oslo – sola skinner og dagboka har det bra! Vålerenga har tre seire på rad og søndag venter Jerv i Grimstad.

ALLE FOTO: SPORTFOTO

Dagboka er i perlehumør: Tre seire på rad gir 20 poeng og 8. plass etter halvspilt serie. Jada, ikke der vi ønsket å være, men det er ikke lenge siden nedrykk og Fagermo ut av klubben var alternativet. Nå har vi et helt annet fundament å bygge videre på. Dette føles solid og godt – og det er ikke nødvendigvis ord man gjerne tar i munnen i 2022 når Vålerenga er tema.

Jerv, Aalesund, HamKam og Tromsø venter i de fire neste kampene (dagboka veit, ingen enkle kamper i eliteserien). Så ja, humøret er på topp!

Så er det Viking, da. I juli slo de Lillestrøm borte og Kristiansund hjemme før de kom til Oslo og møtte «Nye Vålerenga». Et Viking-lag med Fridjonsson – du vet sånne eksspillere som faktisk nyter å feire foran eksklubbens spillerbenk etter å ha scoret mot oss – ja, han gjorde faktisk det i fjor – og de har en haug av usympatiske spillere som gjerne griner samtidig som de gir deg deng. Det der med deng er jo en mentalitet vi liker (hei, Panzer), men grininga klarer vi oss uten.

Det er faktisk ekstra deilig å klå sånne lag. «Reservepreget Viking-lag fikk bank av Vålerenga», skrev lokalavisa i går kveld. Ja, håper det er fokus i hele klubben, for da blir det ikke mye kvalitetsheving der. Veton Berisha kan stå som et eksempel på hva slags verdier Viking FK og rogalendinger er lagd av.

Januar 2020: «Jeg vil bort fra Brann, det er i Viking jeg vil være». Som Brann-spiller grein han i media om å bli solgt billigere enn Brann kjøpte han, for han ville til klubben i hans hjerte (liksom). Nå stikker han igjen – denne gang til Hammarby (haha).

Joacim Jonsson, som den gang var «ekspert» i Discovery, sa dette om Berisha: «Han har drevet et kynisk og egoistisk spill». Og etter hvert beklagde Berisha i media, og i dag ler bare alle av han. Ja, bra på banen, men pinlig utenfor.

Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Ivan Näsberg

Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Dagboka vil heller hylle en klubbspiller det står respekt av. Ivan Näsberg – du forlater oss med hjertet både innafor og uttapå drakta. Du var en gigant i din siste hjemmekamp for oss, og du ønskes lykke til i Hellas. Selvsagt skulle vi ønske at du var med videre, men alle skjønner at du gjerne vil prøve deg i Europa. Vålerenga ser dessverre ikke ut som en fast track til Europa.

Så får vi se hvordan det går «der ute». Hellas er vel ikke like uforutsigbart som Tyrkia selv om 12 prosent inflasjon i juni ikke tyder på at alt er under kontroll. Alt det beste fra oss til deg!

Selve kampen

Vålerenga kom under og alt så ganske så mørkt ut på 0-1. En kjip kontring imot etter svakt forsvarsspill, og etter at Osame hadde heading i stolpen, er oppskriften på en klassisk Vålerenga-kamp i en kjip sesong.

Men dette skulle igjen vise seg å være en kamp hvor Vålerenga hadde karakter – innsatsvilje kombinert med mange målsjanser og effektivitet. Vi er enige når Fagermo oppsummerer det hele for Discovery:

– Vi spilte fantastisk første 70. Vi kunne ledet både 5-1 og 6-1, men da vi ikke greide å punktere ble det spennende på slutten. Men heldigvis så sto vi imot og fikk en scoring. Det var veldig morsomt å se laget de første 70, sa han.

Viking yppet seg på slutten – alle lag ypper seg når de må ha mål og det laget som leder blir litt feige og ikke tør å spille på samme måten fordi poengene vil sikres. Og de fikk en redusering som skapte jævlig mye nerver hos denne dagbokisten – slett markeringsjobb bak der da det skjedde. Men heldigvis klarte vi å stå imot – litt sånn forskjellen på Skeid som også i går slapp inn mål på overtid og mistet viktige poeng. Vi står imot og øker ledelsen etter 90 spilte minutter.

TV2s «ekspert» har en litt morsom inngang på det:

– De har fått ut daukjøttet. Nå ser det ut som at Layouni og Sahraoui blomstrer, sa Yaw Ihle Amankwah i TV2s studio.

– Ut med (Vidar Örn) Kjartansson og (Aron) Dønnum. Kjartansson så helt mett ut og Dønnum så totalt uinspirert ut. Nå virker det som at Vålerenga har skjønt at laget må gå foran alt, selv om det er snakk om store navn, sa han til TV2.

Dagboka har ikke lyst til å kritisere Ørn og Aron, men faktum er at nå går alt så mye bedre. Laget fungerer, og DET er jævlig deilig.

Flere spillere

Osame er seg selv igjen – det er flere som med rette kan kalle seg banens beste spiller i går – og Osame var definitivt en av dem. Timingen sitter bedre, hans første scoring og alltid farlig med ballen i beina – også på hodet…

Amor gjorde igjen en stor kamp. Kommer seg forbi folk og får lagt inn og gjort det vi alle håpet han skulle gjøre for oss. Veldig, veldig bra.

Henrik Bjørdal – tomålsscorer og en gigant. Midtbanen med han og Petter Strand, og Fredrik og Odin som fikk en omgang hver, gjør at vi har trua.

Og vi har keeper. Kristoffer og Kjetil ut, Magnus inn. Livet leker i Vålerenga-land. Nå er det bare viktig å forstå at ingen ting kommer eller fortsetter av seg selv. Kun hard jobbing! Ikke få Glimt-nykker, hvor selv lokalavisa i Bodø har begynt å skrive om partykultur og spillere som er høye på seg selv. Vi må ikke få tilbake den partykulturen vi hadde i Vålerenga.

Bekymring

Så en liiten bekymring. Etter 15 kamper er faktisk toppscoreren vår Kjartansson med fire mål. Deretter Henrik med tre, og to av de kom i går. Det ser ikke veldig lyst ut med tanke på å henge med videre. Det er klart, fortsetter andre å score, gjør det ingen ting. Men alle lag trenger en goalgetter, så dagboka liker ikke dette.

Hva skjer på overgangsmarkedet? Det har vært snakk om Børven og Strandberg – ingen av dem er her. Vi har hentet keeper, men lite annet har skjedd sidne Jonsson sa dette til Aftenposten 27. juni:

– Ny keeper skal inn. Det er udiskutabelt. Vi har en knallkeeper i Magnus Sjøeng, men han skal få utvikle seg i ro og mak. Det skal inn en stopper, en ledertype. Det skal inn en angrepsspiller også, og så ser vi på ytterligere alternativer. Vi legger oss ikke ned og dør. Vi skal forsterke, det er udiskutabelt, sier Jonsson.

– Kan du love at det kommer flere spillere inn?

– Det kan jeg garantere, ja, sa han til Aftenposten.

Vel, det som har skjedd er at vi står med tre seire på rad – og det gir jo både Jonsson og Fagermo en helt annen ro. Men snart forsvinner Ivan, og vi trenger virkelig å holde trøkket oppe i spillergruppa.

[poll id=»374″]

Ny hockeyspiller

Det ser ut som gode nyheter i hockeyland også. Enhver spiller med åtte sesonger i SHL må være en forsterkning for oss.

Vålerenga i dag

Ta deg en tur til Kjelsås – der skal rekruttgutta vise seg fram kl 19 i kveld. Kjelsås har to poeng mer enn Vålerenga 2, begge lagene har et snitt på to scorte mål per kamp.

 

 

 

Legg igjen en kommentar