Sydenstemning: Kampreferat Jerv – Vålerenga 30. juli 2022

Jerv – Vålerenga (2-5) Vålerengas lag: Sjøeng – Hedenstad, Nation (1. mål), Oldrup Jensen, Zuta – Strand, Holm, Bjørdal (1. mål) – Layoni (1. mål, ut 71) -> Riisnæs, Udahl (Ut 73) -> Jatta, Saharaoui (Ut 85 -> Dicko Eng (1. mål). Dommer: Mohammad Usman Aslam Tilskuertall: 2917 (Årsbeste) Sola skinner gjennom et tynt skylag … Fortsett å lese «Sydenstemning: Kampreferat Jerv – Vålerenga 30. juli 2022»

Jerv – Vålerenga (2-5) Vålerengas lag: Sjøeng – Hedenstad, Nation (1. mål), Oldrup Jensen, Zuta – Strand, Holm, Bjørdal (1. mål) – Layoni (1. mål, ut 71) -> Riisnæs, Udahl (Ut 73) -> Jatta, Saharaoui (Ut 85 -> Dicko Eng (1. mål). Dommer: Mohammad Usman Aslam

Tilskuertall: 2917 (Årsbeste)

Sola skinner gjennom et tynt skylag som ligger som et svalt teppe over banen i Grimstad. Supportene starter å innta arenaen etter en helt glimrende sydenfest inne i sentrum av «byen».

Humøret er på topp hos de tilreisende. Badeballer og andre oppblåsbare plastleker kastes rundt på tribunen, hawaiiskjortene blafrer i den lille vinden som er og vi kan lukte solfaktor og øl helt bort i presseseksjonen.  Er det én ting vi er sikre på, er at vi vinner på tribunen i dag.

Highway to Hell jomer over høytalerene på stadion og  slår gjennom de hvitmalte gatene. Er dette et tegn på endeliktet for de vanligvis pietistiske sørlendingene? Er denne kampen nok en spiker i kista for videre spill i Eliteserien?

Vi håper det.

Det er dog én god grunn til å beholde Jerv i toppen: Det er en jævlig hyggelig by med jævlig hyggelige folk.

Speakeren ønsker velkommen til Eliteseriekamp i Syden og Costa del Grimstad. Liker det! Rammene for kampen forklares også. VIF med tre på rad og «sørlandets flaggskip» sliter litt.

Siste låt før Eliteseriehymnen er «Alt for Norge»..

1. omgang

Fire minutter er spilt. Innlegg fra Saharoui. Lander til slutt hos Zuta som skyter like til side for mål. Går til corner og ender med ingenting. Godt innlegg, men skjer ikke noe.

Odin spiller opp mot Bjørdal som skyter, men går ikke inn. Vålerenga styrer. Tre kjappe sjanser før åtte minutter er spilt.

Andre corner. Godt skudd mot målet. Plukkes til slutt opp av Nation som klemmer den inn. Ni minutter spilt og Vålerenga leder fortjent 1-0! Dette kan bli veldig gøy!

Noe de tilreisende supporterne også påpeker ved å synge «Gøy i syden!»

Kvarter spilt og Jerv får en slags sjanse. Feilpasning ender i løp. Ingen fare. Full kontroll i VIF-forsvaret.

Litt klabb og babb foran målet til Enga. Ser ikke helt hva som skjer, men Jerv-fansen skriker som om det ble mål. Det ble ikke det. Den gikk inn, men ble annullert/det ble blåst før den gikk inn i det hele tatt. Ingen fare, men greiest å holde ballen uttafor vår 16-meter framover. Sånn for sikkerhets skyld.

Godt spill mellom Layouni og Udahl for tida. Begge i form. Dette kan bli en målduo.

Overkant av 20 min spilt. Angrep fra Jerv. Skal ikke si at de har kommet mer med i spillet, men det er nå et angrep.

26 minutter spilt. Jerv kommer gjennom og rundlurer Vålerenga som ser ut til å forsøke å sette opp en offsidefelle. Det feiler. Vålerenga reagerer for seint. For så vidt godt førsøk på å stoppe ballen fra Hedenstad, men den havner i en lei bue og inn i mål.

Fortjent til laget fra sørlandet.

Straffe til Vålerenga. Bjørdal felles av en Jerv-spiller som kommer alt for seint inn. Layouni legger den ned i høyre hjørnet. Vålerenga leder igjen og livet blir litt bedre.

Snart 40 minutter spilt. Verdens tydeligste hands til Jerv. Siden dette skjer innafor 16 er det nok en gang klart for straffe. Gult kort blir det også.

Bjørdal tar den. Legger inn en liten finte og setter den midt i mål. Nå er stemninga god! 1-3 på tavla!

Grimstad kommer med en gang tilbake og lager det farlig foran målet vårt. Forsvarer takler det greit, men man blir jo litt nervøs!

Selv om det er sydenstemning på bortetribunen, begynner det å bli litt bittert hjemme. Svaberget synger «Hater Vålerenga!». Still dere kø, bønder!

Litt ampert på banen også. Gult til hjemmelaget etter angrep på Hedenstad.

Oppsummering 1. omgang

Vålerenga er det klart beste laget på banen og har ført spillet store deler av kampen til nå. Men, selv om vi leder er det ikke trygt. Jerv har kommet seg gjennom opp til flere ganger, og det er ikke sånn at forvaret vårt ser ut til å ha full kontroll hver gang.

Det er lang i fra krise, men det er fint at vi har en veldig god keeper.

Vålerenga ser ut til å kose seg til tider. Det kan ikke sies om hjemmelaget. Det oser frustrasjon og desperasjon til tider. Det kan være farlig, da det kan føre til stygt spill.

Dommeren bør være obs på det i andre omgang.

Kudos til musikkansvarlige for å spille Jahn Teigen – Optimist i pausen

2. omgang

De ti første minuttene er mye løping og spillet svinger fram og tilbake. Vålerenga fremstår fremdeles som det beste laget, men ingen tjukk dame med vinger på huet har sunget helt enda.

Vålerenga ser dog ut til å ha kontroll, ligger høyt og ser ut til å være gira på mer mål.

57 minutter spilt og NOK ET MÅL til Vålerenga. Selmål til Jerv etter corner! Bortetribunen synger «sånn pisser Enga».

Vi har runda timen og Odin kommer på et deilig løp gjennom. Fin fart på gutten!

Etter å ha stoppa spillet en stund etter at den Jerv-spiller gikk ned er det ny corner. Fint lagt inn som havner på huet til Saharaoui som nikker inn. Ikke mål, men kult å se!

Nærmer oss 70. Gult til Oldrup Jensen på for noe som så ut som hands(?). Frispark til Jerv i såkalt farlig posisjon. Rett uttafor 16.

Frisparket går i mål og stadion jubler. Det Blurs «Song 2» spilles på anlegget. Få ting som er mindre sexy enn  det. 2-4 på tavla. Dritt at det skjer, men frisparket var av det pene slaget. Fotballteknisk godt der altså.

Kvarter igjen av kampen og det svinger, med kontroll til Vålerenga. Fagermo skriker mer nå enn han har gjort tidligere. Stemmen begynner å ryke, sola er på vei ned og Vålerenga leder med to mål. Sånn det ser ut nå holder det helt inn.

Kommentar: Han derre Willis Furtado på Grimstad er ingen liten kar. Hadde han vært litt bedre hadde det vært gøy å se han på Valle.

Nærmer oss 90 i Costa del Grimstad. Nære på for Dicko Eng. Der kom analtoget!

Legges til 6 minutter.

Leker Vålerenga nå? Mål til Dicko Eng etter at Vålerenga har spilt kledelig nonsjalant fotball de siste minuttene. Dette er så gøy!

FIRE PÅ RAD! Vålerenga drar hjem med fortjente tre poeng og vi er oppe på sjetteplass! Trua på Europa kommer smygende!

Legg igjen en kommentar