Dagboka fredag 27. mai 2022

Dagboka er fortsatt sur og vonbråten etter onsdagens misére på Åråsen. Vi prøver dog å se framover mot Fagermo-møte og 2x møter mot Rosenborg på Intility. La oss starte med det fine først. Vi liker det. Da slipper vi å la dagboka være innhylla i en grusom eim av forferdelse, hat og selvpining fra start … Fortsett å lese «Dagboka fredag 27. mai 2022»

Dagboka er fortsatt sur og vonbråten etter onsdagens misére på Åråsen. Vi prøver dog å se framover mot Fagermo-møte og 2x møter mot Rosenborg på Intility.

La oss starte med det fine først. Vi liker det. Da slipper vi å la dagboka være innhylla i en grusom eim av forferdelse, hat og selvpining fra start av. Holder at vi slutter med det.

Damene tar i mot Rosenbjørn på lørdag! Det blir stas. Trondheimsborg ligger på 3. plass i det NFF kaller «grunnserien i toppserien». Vålerenga ligger på 2. plass, tre poeng foran, men en kamp mindre spilt. Vi tror selvsagt på seier. Rosen-Ørn har tapt to kamper – nå blir det en tredje. Vålerenga er fortsatt ubeseira. Sånn skal det være.

Nils Lexerød, hovedtrener – head honcho – the man with the plan, er også rimelig fornøyd med årets sesong hittil.

«Vi har gjennom en god start på sesongen satt oss selv i en fin posisjon for å kunne angripe kampene mot Brann og Rosenborg de neste ukene på en offensiv måte. Vi har også en tropp som er i god form og alle spillerne bortsett fra Lina Klech er tilgjengelig til kampen i morgen.»

Vålerenga-spillerne jubler for enda et mål mot Avaldsnes. (Foto: Sportfoto.no)
Vålerenga-spillerne jubler for enda et mål mot Avaldsnes – på lørdag kan det bli enda mer jubel. (Foto: Sportfoto.no)

Dagboka er litt usikker på akkurat hvem vi møter. Disse konstellasjonene i fotball-Norge er ganske rare. LSK Kvinner er f.eks. ikke en del av LSK, men en egen klubb – visstnok. Tidligere IL Sandviken, nå SK Brann Kvinner, er visstnok en del av sportsklubben fra det regntunge tettstedet på vestkysten av Norge. Tror vi. Så kommer vi til Rosenborg. Er de en egen klubb? Hører de til Rosenborg? Er de i lomma på Ivar Koteng? Gudene veit. Vi veit ikke.

Uansett hvem så møter det altså et motstanderlag på Intility i morgen klokka 16:00. Og det er bra! Vi tror kampen fort blir jevn. Og det tror Lexerød også.

«Jeg tror kampen kommer til å bli ganske lik som den mot Brann. Tett og jevnt mellom to gode lag som begge ønsker å ha ballen mest. Vi forventer at Rosenborg spiller slik vi har sett dem de siste sesongene, med et hurtig kombinasjonsspill der de ønsker å sette opp overtall i sidekorridor.» kommenterer han.

Ikke at vi veit hva sidekorridor er, men det høres bra ut i alle fall. Høres ut som et Vålerenga-lag som vil prøve å spille god fotball.

Vi har grini ganske mye om seriesystemet for damene. Det skal vi også fortsette med, men akkurat disse kampene her har bittelittegrann å si. Overraskende nok. For laget som havner på 1. starter med seks poeng; laget som havner på 2. starter med fire. Så om du avslutter grunnserien i toppserien på topp så får du kanskje overraskende nok et forsprang. Ikke at det har SÅ mye å si, men…

Så over til det som ikke er så hyggelig… Vålerenga Fotball Elite avdeling herrer.

Det er ikke så godt stilt i herregarderoben for tida. «Something is rotten in the state of Denmark» skrev Shakespear på 1500-tallet, og det er noe vi enkelt kan flytte til dagens Vålerenga. Det er noe som er forbanna råttent og feil i Vålerenga. Vi veit ikke hva det er, men vi veit vi er lei. Det begynte i fjor, fortsatte i vinter og toppa seg egentlig på onsdag. Det er ikke supportera som bør være best mot LSK. Det er ikke supportera som henter poenga. Det er spillerne.

To mål i sekken. Expected goals på 0.20. Vålerenga hadde mer possession enn LSK, men det har absolutt ingenting å si så lenge det ikke omsettes i sjanser og mål. For der var LSK klart bedre. Det er så forbanna surt og leit. Og det blir ikke bedre av at hovedtrener står foran kameraene etter kamp og mener han så Vålerenga-sjanser ingen andre har sett. Da hjelper det faktisk ikke at Tollås Nation i etterkant sier at de er lei seg. Vi har hørt det før. Og dere er sikkert lei dere spillerne, men når den samme frasen dukker opp to-tre ganger hver eneste sesong så blir det hult og tomt.

VIF-spillerne Zuta og Sahraoui depper etter 2-0-tapet mot LSK på Åråsen. (Foto: Sportfoto.no)

Hvorfor skjer dette? Hvorfor har det ikke blitt noe bedring? Hva faen er det egentlig som skjer med klubben vår? Fagermo kom inn med brask og bram. Var forsiktig, men samtidig breial. Sa at vi ikke skulle forvente noe med en gang, men at Vålerenga skal bli en klubb som ikke samler på 7. plasser. Så kom covid, så kom serien og så kom 3. plass og vi hadde hele verden foran oss.

Så kom 2021, og nå er vi altså i 2022. Og vi er tilbake på å samle på 7. plasser.

Før sesongen sa Fagermo at han så noe i laget. At nå skal vi opp og nikke på 3. plassen. At i år skal vi ta medalje. At denne sesongen er starten på noe nytt. Vi var litt skeptiske. Vi – som alle andre – hadde sett treningskampene. De var ikke bra. Men vi valgte å stole på Fagermo. Nå ser vi jo at bekymringene var berettiga. Vålerenga er pr nå et lag som maks klarer 7. plass. Maks.

Hva er gærent i garderoben, Vålerenga? Dette svaret har ikke vi, men det har muligens sjefen sjøl. I morgen stiller han seg innafor skuddhold på tribunen for å svare på kritiske spørsmål fra supporterne. Pressen har ikke adgang. Det betyr at dere ikke veit om vi er der siden vi både er presse og supportere. Fagermo dukker i alle fall opp.

Dette har vært Vålerengas beste de to siste sesongene.

Dette kommer jo som et resultat av mye og langvarig kritikk i supportermiljøet. Ingen skjønner hva som skjer, mange klager på Twitter og Facebook. Og dette har klubben selvsagt også fått med seg. Et møte i seg selv er bra, men ærlig talt… Dette er brannslokking. Fagermo stiller opp, får lov til å være breial og svarer suppporterne på de spørsmåla som dukker opp. Denne strategien har vi sett før. Reke-aften, Deilapils og nå dette. Vålerenga ønsker seg fred og ro – og dette er verktøyet deres for å få til det. Fagermo sendes ut for å roe ned kritiske røster. Når smørsnakking med interessentene sine er go-to-løsninga i kommunikasjonsstrategien så sier det seg selv at noe har feila.

Uansett hva Fagermo og klubben sier så er det resultata som teller. Du kan være stor i kjeften, ha verdens beste planer og tanker og selge dem inn som ingen andre – men taper klubben fler kamper så begynner det virkelig å bli varmt under beina. Og da er det kanskje for seint.

Ny spiller på vei?

Nettavisens utegående journalist og ryktebørs, Stian André de Wahl kunne tidligere denne uka breake at Vålerenga ser etter ny spiss og at Kjartansson ikke er fornøyd med tingenes tilstand. Den nye spissen Vålerenga visstnok skal være skikkelig gira på er Roda JC-spilleren Dylan Vente. Vi veit ikke noe om han, men i følge Transfermarkt er han 23 år, 181 cm høy og høyrebeint. Han har også scora 23 mål på 37 Eredivisie-kamper, noe som gjør oss jævla skeptiske. Hvorfor er ikke han aktuell for bedre lag? Jaja, den som Vente(r) på noe godt Vente(r) ikke forgjeves.

Vålerenga i dag

Vi tøffer oss på pub og gleder oss til damekamp i morgen. Og gruer oss til herrekamp på søndag.

Legg igjen en kommentar