Endelig er det fotballferie…

Vi åpnet lovende og med trøkk, men allerede i det sjuende minuttet gjør Haug en utrolig keepertabbe. Vi ender opp med å bli pisset på – endelig er det fotballferie. Foto: Sportfoto Vålerenga – Rosenborg 0-4 (0-2). Vålerengas lag: Haug – Hedenstad (Christensen inn 27 min), Tollås, Bjarnason, Zuta – Bjørdal (Ismaheel inn etter 45 … Fortsett å lese «Endelig er det fotballferie…»

Vi åpnet lovende og med trøkk, men allerede i det sjuende minuttet gjør Haug en utrolig keepertabbe. Vi ender opp med å bli pisset på – endelig er det fotballferie.

Vålerenga – Rosenborg 0-4 (0-2). Vålerengas lag: Haug – Hedenstad (Christensen inn 27 min), Tollås, Bjarnason, Zuta – Bjørdal (Ismaheel inn etter 45 min), Odin Holm (Oldrup inn etter 25 min), Strand – Dønnum, Kjartansson (Udahl inn 27 min), Sahraoui. Dommer: Tore Hansen, Feda. Tilskuere: 10.125.

Jeg orker ikke det her. Det er nesten like ydmykende som å være hun eneste drita på jobbfesten klokka fire på ettermiddagen. Hun er lekk og scorer aldri.

Om ikke annet så får vi gitt Dønnum kamptrening før han reiser tilbake til Belgia.

Haug har knapt gjort tabber siden han tok over for Klaesson, men nå begynner han å se shaky ut. Er ikke det typisk etter å ha slitt med elendig forsvar foran seg tidligere i sesongen? Urnen til fatter’n hadde tatt det skuddet der – og han ligger seks fot under jorda på Vestre Gravlund.

Bare så det er sagt: Er Ole Sæter idiot? Etter å ha scora på et langskudd på grunn av en keepertabbe presterer han å løpe til østblokka for å feire foran oss. Og dommer gir ikke gult kort – det er nesten like håpløst.

Slik åpnet vi reffet, men så rant målene inn – og selv om også Reka sa at resultatet ikke gir et riktig bilde av kampen – så er alle naturligvis bare opptatt av en ting akkurat nå: Det er krise i Vålerenga.

Altså, vi har 14-1 i cornere og har minst like mange sjanser som Rosenborg, men glem det. Det er kun Fagermo alle vil snakke om nå.

[poll id=»372″]

Dette skulle være et referat, men vi kan bare oppsummere kort: Det fungerer ikke aller bakerst, heller ikke i den bakre fireren – og det er ikke bedre på midtbanen eller i angrepet eller. Det er full svikt over alt – og likevel spiller vi egentlig ganske jevnt med Rosenborg (pinlig å skrive når vi taper 0-4).

Osame og Aron er bare skygger av seg selv – får ikke til noe. Det samme gjelder Henrik Bjørdal og Ørnen. Bjarnason gjør i perioder mye bra, men er også den som taper to dueller (først på midtbanen på keepers lange oppspark og deretter blir han fintet som bakerste mann når angrepet avsluttes) når Rosenborg får sin andre gåll. Og han taper sin duell på den tredje gållen.

Det blir 0-3 i det 49. minuttet, og som om det ikke er ille nok, klarer en pappskalle på østtribunen å hive bluss utpå kunstgresset. Det er vår bane – du driter ikke i eget reir!!!

Vi kaster oss hodestups framover og kan fort tape med enda mer, står i det i mine notater. For selv om vi faktisk skaper mye mer enn vanlig, fremstår vi sjukt sårbare. Og selvsagt kommer 0-4 på en slik mulighet.

Vel, noen minutter før (i det 61. minuttet) hadde Ørnen mulighet til å redusere – faktisk en god redning av RBK-keeper forhindrer det. Like etterpå blir Ørnen byttet ut med Henrik på topp, som raskt klarer å snappe ballen fra keeper. Dønnum får den og når keeper er på bærtur klarer Dønnum likevel å skyte slik at det blir redning av RBK på streken.

Og hva skjer i den påfølgende kontringen? En helt nydelig kontring for såkalt «nøytrale tilskuere», og 0-4.

Vi nevner avslutningsvis at østblokka på slutten hoiet ironisk for hver pasning Vålerenga fikk til. Og det må sies at trøkket fra østblokka var imponerende bra, selv på 0-4.

Dette var bare en trist dag for Vålerenga. Det ironiske er at det faktisk var noen tendenser i laget i dag, samtidig ga det grunn til å stille enda flere spørsmål til Fagermo. Er han for forutsigbar i spillestilen? Blir det for lett å demme opp for oss? Har han det som skal til for å løfte oss? Er Vålerenga bare bra når vi spiller for tomme tribuner som i 2020?

19. juni er det ny kamp – borte mot Aalesund.