Dagboka mandag 25. april 2022

Dagboka er fortsatt happy med 1-0 og tre poeng mot Jerv. Ja, det er mye som ikke sitter, men seks poeng på fire kamper – og ferdig med de to verste bortekampene – er til å leve med. Så nevner vi kjapt at Vålerenga 2 i dag lekte katt og mus med Alta i 2. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 25. april 2022»

Dagboka er fortsatt happy med 1-0 og tre poeng mot Jerv. Ja, det er mye som ikke sitter, men seks poeng på fire kamper – og ferdig med de to verste bortekampene – er til å leve med.

Så nevner vi kjapt at Vålerenga 2 i dag lekte katt og mus med Alta i 2. divisjon. 7-2 med scoringer av Jatta (2), Udahl (2), Christensen, Riisnæs og et selvmål. Solid, sju poeng på tre kamper gir oss en foreløpig andre plass på tabellen. Tenker alle disse poengene kommer godt med når det drar seg til utover høsten og juniorene må klare seg uten Tollås og Skaret i midtforsvaret, og Jatta, Udahl, Ismaheel og flere må henge med A-laget.

Men altså, dagboka sto på Østblokka i går og kunne høre sjukt mange negative kommentarer. Ja, det var en lidelse å se på i første omgang – mye balltrilling uten fremdrift – og etter sidebytte ble det misbruk av opplagte sjanser. Du forventer mer av Vålerenga mot nyopprykkede Jerv – et lag som neppe kommer høyt på tabellen etter å ha sett dem på søndag. Likevel var det en litt uggen følelse å oppleve hvor misfornøyde og surmaga mange såkalte supportere faktisk er.

Ideelt sett skulle vi selvsagt kjempa i toppen fra første serierunde til den siste. Men den som faktisk mener at vi er der og har en stall som er god nok til det, bør ta seg en alvorlig titt i speilet. Dersom alt går vår vei, kan vi klare medalje. Da er vi dyktige og heldige, håpet er at vi faktisk er blant de lagene som vil kjempe om medalje. Da tåler vi bortetap mot de to klare gullfavorittene – dog var det kjipt å bli rundspilt i Bodø.

Vårt store problem er selvsagt at vi blir for balltrillende uten evne til å åpne motstanderens forsvar. Vi må åpne motstanderens boks, og det var først da Osame virkelig løsnet i andre omgang vi så hvor gode vi kan være offensivt. Da ble det også farligheter på andre deler av banen.

Taofeek Ismaheel. (Foto: Eivind Hauger).

Aron funket dessverre ikke veldig mye bedre enn Layouni i går, og da var det digg å se at Ismaheel tok nivået – og vel så det. Ja, litt flaks at Jerv rota ballen i egen gåll, men det var sjukt fortjent.

Nå må vi heve nivået i tiden som kommer. To hjemmeseire, som for mange har vært store skuffelser, kan også ses på som «imponerende at vi får full pott på dager som ikke er optimale». Dersom vi får mer kvalitet i det offensive spillet borte mot Sandefjord og Tromsø og hjemme mot HamKam, ser faktisk dette ganske lyst ut.

Dagboka krever ikke ni poeng her – den gamle regelen med seier hjemme og uavgjort borte gjelder vel fortsatt – og da er vi på merket med fem poeng. Men får vi 6 eller sju poeng på de tre kampene, lever medaljeambisjonene som bare det.

Da vi spurte før kick off på Rockefeller før de fire første seriekampene, svarte dere:

Jeg tror fire kamper mot disse lagene gir oss…

  • 7 poeng (23%)
  • 4 poeng (23%)
  • 6 poeng (16%)
  • Full pott og 12 poeng (9%)
  • 9 poeng (9%)
  • 5 poeng (9%)
  • 3 poeng eller mindre (7%)
  • 10 poeng (4%

Så dagboka spør igjen:

[poll id=»369″]

Ulrik Saltnes

Nå får vi se hva NFF er lagd av. Påtalenemnda ser nå på den ganske kjipe handlingen Bodø/Glimt-kapteinen tok med kneet sitt på Kevin Kabran. Det er når motgangen kommer – og du ligger under – du gjerne får se hva folk er lagd av. Her sviktet både Saltnes, og ikke minst trener Kjetil Knutsen.

Knutsen mente etterpå at det var 200-300 tilsvarende situasjoner i kampen som man kunne tatt, og sa i fullt alvor at han «ler seg i hjel dersom Saltnes må stå over en kamp for dette». Er det mulig?

Hadde Kjetil Knutsen vært en voksen og ansvarlig leder i klubben sin, hadde han ganske tydelig sagt at den slags oppførsel skal vi ikke ha i Bodø/Glimt. Men Knutsen valgte å være en liten mann, og vi skjønner hvorfor han ikke ønsker så mange intervjuer etter kamper. Han driter seg bare ut.

Dersom Saltnes blir straffet i ettertid, kan han miste cupfinalen mot Molde. Dommersjef i Norges Fotballforbund, Terje Hauge, mener Glimt-spilleren skulle ha vært utvist.

– Det er ingen tvil om at hadde dommeren avdekket dette, så hadde det vært rødt kort, sier Hauge til Discovery.

Damene mot LSK

Onsdag kl 20 er det storkamp for damene. Fem seire i Toppserien så langt, onsdag er det borte mot LSK Kvinner.

 

 

 

Legg igjen en kommentar