3 poeng på en grei dag

Kvalikkampene i fjor lærte oss å ikke mislike Jerv. Selv i dag er det tilfredsstillende å tenke på hvor hardt det traff et allerede presset lag fra narsisismens høyborg. Egen innsats i år har vært langt fra like tilfredsstillende. Etter noen middelmådige kamper der vi har sett shaky ut fra bakover og middelmådige fremover så … Fortsett å lese «3 poeng på en grei dag»

Kvalikkampene i fjor lærte oss å ikke mislike Jerv. Selv i dag er det tilfredsstillende å tenke på hvor hardt det traff et allerede presset lag fra narsisismens høyborg. Egen innsats i år har vært langt fra like tilfredsstillende. Etter noen middelmådige kamper der vi har sett shaky ut fra bakover og middelmådige fremover så er det på tide å restarte årets sesong. Hjemmekamp mot Jerv bør ende med 3 poeng i sekken.

Kamp: Eliteseriens 4. serierunde, Vålerenga – Jerv – Intility Arena 24.04.2022 kl 18:00

Tilskuere: 6873

1-0 Ivan Drago (selvmål)

Gule kort:
Vålerenga: Bjørdal
Jerv: Furtado, Wichmann

Vålerenga: Haug – Hedenstad, Bjarnason, Näsberg, Zuta – Bjørdal (Christensen 78. min), Oldrup Jensen, Strand – Dønnum (Ismaheel 78. min), Kjartansson (Udahl 71. min), Sahraoui (Layouni 87. min)
Benk: Layouni, Tollås Nation Emilsen, Udahl, Risnæs, Ismaheel, Christensen, Jatta

Jerv: Øvretveit – Kolskogen, Sandberg, Ivan Drago – Wichne, Brenden, Haarup – Furtado, Hustad, Simsir

Historien kan nok vise til eksempler på lag som har gjort mer enn dagens Vålerengalag for å tilrive seg kampen og sette press på motstanderlaget, men få, om noen av disse lagene har kunnet skilte med Ivan Drago som defensivt våpen. Jerv har en skikkelig blond plugg i den bakre treeren.

Vålerenga har i første omgang stort sett god kontroll på kampen, men som så mange ganger før så blir det veldig omstendelig fra 30 meter og inn. Det er noe statisk over Vålerengas offensive spill. I dag var ikke et unntak.

Våre største sjanser stod Petter Strand og Bjørdal for. Petter Strand står på riktig plass og får nedfallsfrukten til Øvretveit midt i planeten. Fra 5 meter og på så godt som åpen kasse, så treffer han den ene bengelen som står på streken. Omtrent på samme punkt som Strand fikk ballen datt et legg fra Sahraoui ned på lissa til Bjørdal. Med strak vrist og ryggsekk minnet Bjørdal mer om Thomas Terjesen, den gamle stopperkjempen til Østlandskameratene, enn en man forventer skal hanke inn en del målpoeng i eliteserien. Terjesen-touchen endte vel med innkast til Jerv.

Jerv satset på kontringsmuligheten de fikk og Furtado var et uromoment på topp. Furtado fikk også pirket en ball forbi Haug, men i likhet med da Kjartansson rullet en inn i andre enden, så ble også denne goalen avblåst for offside.

Utover det så tok Haug det som kom mellom stengene.

Da lagene gikk til pause så var det en del uforløst over Vålerenga. Stort spillemessig overtak, men kun 2-3 avslutninger på mål.

2. omgang
Starten på 2. omgang var som et fyrverkeri sammenlignet med 1. omgang, Vålerenga kom til flere store sjanser og eide kampen det første kvarteret av omgangen. Med litt flaks kunne Vålerenga ledet med 2-3 mål. Sahraoui er nære en sjelden goal på heading etter at Hedenstad kom seg nydelig ned til linja og prikket skallen til Osame. Kun en god Øvretveit med Ivan Drago som dasskeeper forhindret scoring. Like etter spilte Sahraoui Zuta fri, og fra kort hold blir skuddet delvis blokkert før det smalt i nettveggen. Bjørdal fikk også en mulighet fra litt distanse, men også den gikk i blokka.

Det gode spillet til Vålerenga fikk et brudd, og på noen minutter fikk Jerv nok situasjoner til å avgjøre kampen. Først slo Jerv hardt inn i feltet og Bjarnason søker ballen med armen. Selv om armen var nære kroppen så er nok det der en straffe. Dagens dommer fikk ikke med seg den der og dømte i stedet corner. På corneren snublet Haug i Zuta og Näsberg tapte hodeduellen mot Hustad. Hustad styrte ballen 1 meter til side for mål. Hadde han truffet hadde det blitt annullert da dommer allerede hadde blåst et feilaktig frispark til Haug.

Etter skremmeskuddene til Jerv var det på’n igjen for Vålerenga. Øvretveit måtte flere ganger ut i full strekk og trippelsjansen til Hedenstad og Dønnum burde funnet veien til nettmaskene.

Med et matchur som jobbet ubønnhørlig mot 90 min måtte Fagermo begynne å tenke alternativt. Udahl kom inn for Kjartansson, Ismaheel inn for Dønnum og Christensen for Bjørdal.

Byttet av Ismaheel viste seg å være viktig og riktig. I det 82. minutt kommer han seg til dødlinja og spiller hardt langs bakken. Halsende inn i eget felt kommer Ivan Drago og han ender opp med skli ballen i eget nett i det som må betegnes som et sjeldent I must break me-øyeblikk.

Etter målet så dør kampen litt ut og Vålerenga gjør det de kan for at det skal skje minst mulig dramatisk. Bl.a. kommer Layouni inn for Sahraoui for å få ned tempo i kampen. Utover det så bruker Jerv det meste av overtiden på å kjekle og småkrangle med Haug. Det er jo i grunn ikke vårt problem at de forvalter gjennværende tid slik.

4 min på overtid blåser Grøtta av kampen, og Vålerenga tar en viktig, og forventet, seier på egen matte. Måtte klatringen på tabellen ha startet med dette litt kjedelige resultatet.

Ellers: Kudos til Arne Sandstø, at en bergenser klarer å lede et lag i gult uten å gjøre seg til voldsmann. Gjermund Østby er sikkert evig takknemlig for at han står ansvarlig for overgrep ved å bli lagt i bakken av psyko.