Derfor ødelegger Tromsø IL borteturen din

Da det ble kjent at Tromsø måtte flytte på kampen mot Vålerenga ble det ramaskrik. Folk hadde allerede bestilt billetter og fly. Vi har tatt en kort prat med daglig leder i Tromsø IL, Øyvind Alapnes, for å høre hvorfor klubben ville ødelegge borteturen din. I dagens dagbok snakka vi litt om dette med flyttinga … Fortsett å lese «Derfor ødelegger Tromsø IL borteturen din»

Da det ble kjent at Tromsø måtte flytte på kampen mot Vålerenga ble det ramaskrik. Folk hadde allerede bestilt billetter og fly. Vi har tatt en kort prat med daglig leder i Tromsø IL, Øyvind Alapnes, for å høre hvorfor klubben ville ødelegge borteturen din.

I dagens dagbok snakka vi litt om dette med flyttinga av bortekampen mot Tromsø. Problemet med dekket oppe på Alfheim er godt kjent. Det er rett og slett rævva. Derfor sendte vi en epost til Alapnes for å få litt oppklaring. Det vi lurte på var enkelt nok følgende:

1) Hvorfor bytter dere kunstgress i en periode der kampene allerede er beramma av NFF?

2) Burde ikke dette vært bedre planlagt?

3) Hva gjør dere for å kompensere de supporterne som nå har handla flybilletter og hotell fra Oslo til Tromsø (og tilbake)?

Dette syns vi er rimelige ting å få klarhet i, spesielt siden vi mistenker at dette ikke er planlagt i det hele tatt. Selv om Tromsø kan være litt dølle så er de ikke helt Bodø/Glimt og Molde heller.

Svarene er i stor grad det vi har hørt før. Klubben har ikke råd til å gjøre annet enn å holde hodet over vannet. Derfor blir ting litt hastegjennomført når de endelig får penger til det. Det er dyrt å være fattig.

Men hvorfor bytte kunstgresset akkurat i DEN perioden? Hvorfor ikke få finansieringa i orden, så planlegge noe litt seinere når kampa ikke offisielt er beramma ennå?

Svaret fra Tromsø går på antall kamper og været:

Om vi ser på totalen er dette tidslommen som rammer færrest. Alfheim er i bruk fra mandag morgen til søndag kveld. I denne perioden rammer blir færrest lag rammet av dette.

Et annet moment er klimatiske forhold for legging av kunstgress. Det må være oppholdsvær og konstant ok temperatur for å legge/lime kunstgress. Tidsrommet vi skal gjøre dette på er den beste her oppe i nord. Vi har ingen varm mai, varm juni og varm august. Vi har en måned i året hvor det svinger litt flere dager i strekk.

Joda, vi ser den, men er det faktisk så jævlig i august at man ikke får tid eller anledning?

Så er det spørsmålet om planlegginga. Dette syns vi kanskje er det rareste. Været er en ting og vi skjønner at dette må gjøres i sommermånedene. Men måtte det gjøres akkurat nå? Burde ikke dette vært informert om til noen sentralt i forbundet?

Utfordringa til Tromsø er at finansieringa falt på plass rett før påske.

Bare dager før påske trodde vi ikke at vi skulle klare det. Før vi hadde finansiering kunne vi heller ikke binde opp en leverandør til noe. Andre klubber bestilte nytt kunstgress mens vi var på utkikk etter penger og når vi endelig var i mål var det et tidsrom som var aktuelt. Perioden fra 21.juni til 10.juli. Og dessverre var det en kamp i terminlisten vi da måtte endre på, kampen mot Vålerenga.

Det føles litt typisk. Det gjør jo det. Men om det er kun den perioden som er tilgjengelig, og de visste at om de fikk finansieringa i orden – ville det ikke da vært enklere å gi beskjed til forbundet og si «hey, vi skal MULIGENS legge nytt kunstgress denne perioden. Kan dere vær så snill legge kampa våre til 18:00 på søndag og samtidig gi beskjed om at de KAN potensielt flyttes?». Vi kan ikke helt fri oss fra at det ville vært en enklere måte å gjøre det på. Da ville de av oss som har tid og mulighet til å dra oppover hatt mulighet til å gjøre en slags vurdering. «Er det ok å dra til Tromsø for å gjøre noe annet enn å se kamp? Ja/Nei?» også hadde det vært litt bedre vurderingsgrunnlag.

Men det hadde vi supportere altså ikke. Så da er det jo en del som har planlagt å dra oppover i ens ærend kun for å støtte Vålerenga. Dette er ikke supporternes skyld, dette er ikke Vålerengas skyld, men ene og alene Tromsø IL som har satt i gang. Hva gjør de da for å sikre en form for kompensasjon for de som ikke har mulighet til å dra oppover?

I forhold til kompensasjon, så skal vi behandle dette. Vi er avhengig av at en ekstern sponsor evt kan hjelpe oss med dette. Vi kan dessverre ikke love at vi kompenserer flyreiser til supportere.

Andre tiltak vi ser på kan være gratis inngang til kampen 12.mai for alle VIF-supportere, men dette vil nok likevel oppfattes som en fattig trøst.

Her er det vel ikke annet å si enn at vi er svært, svært skuffa. Vi er veldig glad for at vi ikke hadde kommet så langt som å tenke på denne kampen ennå. 12. mai er veldig kort tid til, og gratis inngang til kampen er ikke annet enn et lite paw patrol-plaster på et stort blødende kjøttsår.

Vi har gått fra å være rimelig forbanna til å være hoderystende oppgitt. Det er liksom så dust hele greia. Tromsø framstår som en rotete klubb og supporterne blir skadelidende.

Men hva så med de som faktisk drar oppover en gang seinere i sommer, uten annet å gjøre utforske Tromsø og omegn. Frykt ei, for vi har tidligere vært i den situasjonen at vi måtte finne på noe selv og har derfor laget en guide for ting å gjøre i Tromsø. Guiden er skrevet i 2015 og selv vi skjønner at det er noen år sida. Derfor kan det være en del av disse utestedene ikke finnes lenger. Sleng gjerne inn i kommentarfeltet andre ting som er spennende å gjøre i Tromsø når Vålerenga ikke spiller.

Legg igjen en kommentar