Dagboka fredag 22. april 2022

Som en gammel røver fra Tynset en gang sa: «Jeg vælger mig April». Og akkurat i dag er vi enige med han det. Selveste sommeren er på visitt i verdens vakreste hovestad og landets eneste by. Men i horisonten truer mørke skyer. En ny ukjent møter opp i byen. En vi ikke har sett før. … Fortsett å lese «Dagboka fredag 22. april 2022»

Som en gammel røver fra Tynset en gang sa: «Jeg vælger mig April». Og akkurat i dag er vi enige med han det. Selveste sommeren er på visitt i verdens vakreste hovestad og landets eneste by. Men i horisonten truer mørke skyer. En ny ukjent møter opp i byen. En vi ikke har sett før.

Heldigvis for oss er de langt fra høye og mørke. De er mer.. bleike og stutkjukke. Utover at de spiller i samme divisjon som oss, er de ikke, og skal de ikke være noen trussel.

Når Jerven kommer på besøk på søndag skal vi vinne

Vi er Vålerenga for faen! Vi skal ikke spille uavgjort hjemme mot et nyopprykka lag fra Skral-festivalen. Vi skal vinne.

Sesongstarten har ikke vært optimal til nå. Men det er heller ikke krise. Et surt tap i Romsdalen, en Haugesundkamp vi hadde overtaket, men skulle scora mer i, og en kamp som kan oppsummeres i én setning: «Vi blei pissa på».

To av disse kampene er mot klare medaljefavoritter på bortebane.

Vi sier ikke at det er greit, men dette er ikke kamper vi trenger å slenge inn i regnskapet som sikre poeng. Tvert i mot! Vi veit jo at laget vårt er dårligere enn Bodø/Glimt. Det er, i det lange løp, ingen big deal at vi tapte der oppe.

Man skal være relativt trangsynt om man ikke kan innrømme dette. Hvor mye dårligere vi var dog en overraskelse. Det endrer likevel ikke det faktum at vi på en syk måte er på track til å vinne medalje i år.

De kampene vi har tapt er kamper har i hvert fall denne dagbokisten hadde markert som i beste fall uavgjort.

Det er ikke på Aspmyra eller i Røkke-hølet dette skal avgjøres. Det er poeng vi må tåle å tape.

Måten vi skal komme til Europa på denne sesongen er å vinne hjemme og spille godt borte mot lag som ikke slår Roma.

Fuck Bodø. Drit i den kampen. Foran oss nå ligger Jerv (H), Sandefjord (B), Tromsø (B), Kamma (H).

DETTE er kamper vi skal ta. Det er her poenga ligger. Både hjemme og borte.

Dersom vi går inn i juni med 20 poeng bør vi si oss ok fornøyde. Dersom det er mer, bør vi skumme internett etter medaljepuss.

Dritt-Tromsø

Helt ut av det blå har Tromsø idrettslag bestemt seg for å bytte ut Astro-laget som ligger og råtner på Alfheim. Bra for dem. Det er viss nok helt krise å spille på.

Det som også er helt krise er at dette, på ALT for kort varsel går utover Vålerengas bortekamp der oppe.

Her er VPNs forslag til hvordan dette kan løses:

To turer til Tromsø denne sommeren. Den første som syngende supportere som følger Vålerenga i tykt og tynt. Som drar oppover for å sette farge på bygda og se laget vinne mot fisketrolla.

Reisebilletter byttes og hoteller ombookes.

Den andre som syngende supportere som følger Vålerenga i tykt og tynt. Som drar oppover for å sette farge på bygda og se midnattssola.

Vi syns ikke sånne trivielle ting som mangel fotballkamper skal stoppe oss fra en god Vålerenga-tur.

Mer om denne saken kommer i løpet av dagen.

Hjemmedamer

Et sted der det går litt mer på skinner for tida er på damesida i fotballen.

Vålerenga ligger på en vakker andreplass i serien etter Sandviks-Brann med 12 poeng og full uttelling. Ingen nedrige tap mot moldensere her.

I morgen er det klappet og klart for fest på Valle når vi tar imot Kolbotn klokka 15:00. Det er dessverre ikke meldt fullt så imponerende vær som i dag, men så lenge man har på seg en genser er det helt mulig å ta noen forfriskninger før, og ikke minst, etter kamp.

Kanskje kommer selveste Kjell Magne Bondevik?

Billetter til kampen finner du her.

Kuk med catchy sang

Her i VPN er vi store karaoke-fans. Det er gøy, det er sosialt og ikke minst gir det oss muligheten til å brife med klare sangstruper også utenfor Østblokka.

Dette har også ført til at noen av oss har blitt kastet ut av «Syng mer» og vet hva dette innebærer. Nemlig at man takker for seg, innser at kvelden er over.

Det skjedde ikke da VGTV var på julebord.

«Se på albuen hans nå» har fått en ny mening. Vi tar selvsagt stor avstand fra den dritten han har gjort og lira av seg, men den sitter like fordømt i skallen vår for det.

Nå sitter den hos deg som leser også.

God helg!

Vålerenga i dag

Håhå! Vi skal så jævlig ut i den deilige vårsola for å ta noen velfortjente utepils. Dette skjer på Øst eller Vertshuset. Grottedvelerne stikker på fredagsquiz på Bohemen.

Legg igjen en kommentar