Dagboka tirsdag 3. mai 2022

Vålerenga damer vinner stort over John Arne Riises Avaldsnes, Ivan Näsberg tar turen ut av Vålerenga og Vålerenga hockey kommer endelig med noen gode nyheter. (Ingressfoto: Sportfoto.no) La oss først og fremst starte med å gratulere Toppserie-laget med den GIGANTISKE 6-0-seieren over Avaldsnes 1. mai. Det må vi si. Sju kamper, sju seire. Og ikke … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 3. mai 2022»

Vålerenga damer vinner stort over John Arne Riises Avaldsnes, Ivan Näsberg tar turen ut av Vålerenga og Vålerenga hockey kommer endelig med noen gode nyheter.

(Ingressfoto: Sportfoto.no)

La oss først og fremst starte med å gratulere Toppserie-laget med den GIGANTISKE 6-0-seieren over Avaldsnes 1. mai. Det må vi si. Sju kamper, sju seire. Og ikke bare det; de har kun slippi inn ett mål. ETT MÅL, dere. Et Vålerenga-lag som scorer hauger av mål og er bunnsolide defensivt. Sist gang vi så et Vålerenga-lag som klarte det var i dagbokas Football Manager-savegame.

Avaldsnes henta inspirasjon fra Molde og Rosenborg og la seg lavt. Dette skulle vise seg å være en helt grei taktikk fram til det 33. minutt. Da legger Dejana Stefanovic ballen inn i til Agnete Nielsen på bakerste stolpe som enkelt setter inn 1-0. Og da var det egentlig gjort. For etter 35 minutter stod det plutselig 2-0. Elise Thorsnes viser at hun er en spiss og goalgetter av rang. Står akkurat der ballen kommer og setter den fint i mål. Så gikk det noen minutter til før Janni Thomsen satte inn 3-0.

Elise Thornses har akkurat scora mot Avaldsnes og blir gratulert av Stine Ballisager Pedersen (foto: Sportfoto.no)

Målshowet fortsatte etter pause. Det gikk bare to minutter etter avspark før det ble enda et mål. 4-0 var igjen signert Agnete Nielsen. 5-0 var av den historiske sorten. Ikke fordi målet var så spektakulært, men fordi det var Elise Thorsnes 190. mål i Toppserien og hennes sjette mål for sesongen. Det målet plasserer henne alene på toppen av toppscorerlista i årets Toppserie, og vi tror ikke hun forsvinner derfra med det første. 6-0, og kampens siste mål, kom i det 65. minutt. Janni Thomsen slår noe som ligner et innlegg, men endrer mening i løpet av ballbanen og går like så godt i mål. Hurra!

Før sesongen var vi litt bekymra for tingenes tilstand. Det var en del utskiftninger. Nils Lexerød var for oss et ubeskrevet blad. Nå, selv om det er 18 treningskamper for de lagene i «nedrykkssonen» så framstår Vålerenga som et virkelig topplag. Den virkelig store testen kommer allerede nå til helgen. Da kommer Brann på besøk på Intility. Mot Avaldsnes var det 404 tilskuere. Vi satser på at det blir fler søndag 9. mai klokka 15:00.

Ivan Näsberg forsvinner

Det har liggi i korta en stund, men på mandag ble det klart. Ivan Näsberg forsvinner. Det er ikke Ivan selv som sier det, men Fagermo. Dette bekrefter han til Dagsavisen. Det syns vi jo er kjipt. I samme artikkel sier Fagermo at Vålerenga har prøvd å sikre seg signaturen til Ivan lenge. Flere år, faktisk.

Vi syns dette er kjipt. Det er trist at en Vålerenga-gutt som Ivan Näsberg velger å dra. Dette er en som har vokst opp med Vålerenga og har spilt tilnærma hele karrieren sin (utenom et kort opphold i Varberg BoIS i Sverige). Vi ser med undring på hvorfor ikke Ivan og hans agent David Driscoll har kommet til en form for enighet med Vålerenga om å signere ny kontrakt så klubben kunne fått om enn bare en symbolsk sum for han. Basert på at Vålerenga har prøvd å komme til en enighet, men ikke klart det så tyder det på at noe har skjedd i kulissene. Akkurat hva som har skjedd veit vi ikke. Vi klarer dog ikke å få oss til å tro at det bare er Ivan som er vanskelig her. Om bare en skal være kranglefant så løser det seg, men når det går to år så er det nok mer enn en part.

Synd å se deg gå, Ivan! Vi håper du blir OK+ god i utlandet så du kan komme tilbake om to år og herje for oss i Eliteserien.

Klubben han visstnok skal til er i følge greske medier PAOK. En klubb vi har stiftet bekjentskap med ganske mange ganger gjennom europacup-spill både på herre- og damesiden. Om dette stemmer aner vi ikke. Artiklene og twitter-oppdateringene er helt greske for oss, men vi stoler på de som sier at det er dit han skal.

Utfordringa er at dette gir oss noen store problemer i midtforsvaret. Den nye islendingen, Birkir, har vist hvorfor han er i Vålerenga og Eliteserien og ikke Serie A. I tillegg så er gromgutten Tollås Nation blitt eldre. Joacim Jonsson må rett og slett opp i ringa. Besøke noen spillere, flørte litt med dem og fortelle hvorfor Vålerenga er verdens beste klubb å være i. Vi skal tross alt være unike i Europa.

Gode hockey-nyheter

For å pense hele dagboka inn i et positivt spor så signerte Tobias Breivold ny kontrakt med Vålerenga Hockey. Det setter vi pris på. Det er en stund siden det har kommet positive nyheter derfra.

Neste vi venter på er ny sportssjef, ny hovedtrener og ny assistenttrener. Og ny bøtte. Nå ble vi litt triste igjen.

Vålerenga i dag

Vi minner om at det er kraftig spredning i bjørkepollen og at salix har moderat spredning. Hold dere inne.

Legg igjen en kommentar