Dagboka lørdag 2. april 2022

Endelig er dagen her som mange har ventet på! Om kun få timer starter det mange kaller årest største eventyr. I hele vinter har vi måttet forholde oss til fotball fra steder og land vi ikke har noe forhold til, men i dag skjer det. I Molde. Vi må innrømme at det er litt nedtur … Fortsett å lese «Dagboka lørdag 2. april 2022»

Endelig er dagen her som mange har ventet på! Om kun få timer starter det mange kaller årest største eventyr. I hele vinter har vi måttet forholde oss til fotball fra steder og land vi ikke har noe forhold til, men i dag skjer det.

I Molde.

Vi må innrømme at det er litt nedtur når Eliteserien ikke starter hjemme, men vi blir også glade og spente når vi ser alle bildene i sosiale medier av ivrige Vålerenga-supportere presse seg inn i busser, fly og biler for å komme seg til Vest-Trøndelag og holde med favorittlaget.

VPN-redaksjonen stiller seg dog uforstålige til valg av forfriskninger på veien opp. Rai Rai-øl? Virkelig? Et øl som hyller en gjeng drankere fra Namsos. I serieåpninga? Altså, vi veit at Ringnes er en .. «aquired taste», men det er også noe som gjør oss Oslo. Og noe vi er stolte av. Vi håper å få en forklaring på hva som har skjedd i løpet av dagen, men akkurat nå er vi særdeles skeptiske.

Nok om det.

I dag er det kamp og vi er så klare at vi holder på sprekke. Vi setter pris på valg av tidspunkt for å starte serien (en sjelden «bra gjort» til NFF der altså), men det har vært lenge å vente. For noen dager sida satt vi og kødda med at Vålerenga havner på sjuendeplass i år også. Eller «kødda». Alle veit jo hvor det bærer.

Men så skjer det Vålerenga har blitt alt for gode til; de presenterer noe nytt og spennende og annerledes og vi får tilbake den trua vi skal ha før serien starter. Og den har vi nå. Og vi forbanner klubben for det, samtidig som vi mesker oss i følelsen.

Her kan det bli medalje og Europa. Her kan hele byen være stolte. Her kan Oslo vise seg som den norske forballsupermakta vi burde være. Vålerenga skal bli St. Halvards flaggskip i en serie dominert av ball fra hovestaden. Klubben skal bli hoffleverandør av landslagsspillere.

Vålerenga skal være synlige i Europa og et sted alle skandinavere skal valfarte til. Vi skal bygge ut hjørna på stadion og slippe inn 30 000 mot Barcelona.

Sånn føles det i dag. Og den følelsen skal vi kose oss med fram til klokka 18:00. Hva som skjer etterpå må være opp til spillera, trenera, sportssjefene og alle de andre på laget. I år så tar vi alt!

Mens Vålerengas stolte supportere varmer opp med en god kjøretur og greie ting i glassset har vi myst litt på hva motstanderne der oppe varmer opp med.

Moldetorget

På Moldetorget er det fest hele dagen. Fra 15:00-16:30 der bønda kan kravle ut av steinene de bor under og møte spillerne. Det er også gratis kaker og kaffe fra den lokale bakeren og gratis Ananas-brus for å hylle bygdas store sønn; Kjetil Rekdal.

Stort sett mer vanilla enn det blir det ikke. Halvannen time med Moldekos. Herre fred så døvt det stedet der er! Mark!

Naustbrygga

Om du skal oppover og få fingeren der bak, er det greit å bedøve hjernen litt før det skjer. Det bidrar til at det føles litt mer ok mens man feller tårene.

Derfor anbefaler vi å møte opp på puben «Naustbrygga» før kamp. Der er de nemlig såppas gjestfrie at de serverer folk utenbys fra, uten å forgifte dem. Vi aner ikke hva slags sted dette dreier seg om, men det vi veit er at det er den beste puben i byen.

TL;DR: Det er her Vålerengasupporterne møtes før kamp.

Aker stadion

I skrivende stund har ikke Vålerenga sluppet lagoppstillinga, men vi regner med Haug i mål. Resten er i det blå.

Molde er dessverre som mange vet en av favorittene til å ta andreplassen i årets liga og det er der Vålerenga også burde ligge. Selv om ekspertene tipper oss hakket lenger ned i år. Dette drittlaget hjemme er vanskelig, men det er ikke umulig. Det viste vi i fjor da vi vant.

Det kan vi i år også. Vålerenga på sitt beste kan slå hvilket som helst lag i ligaen. La oss starte med Molde.

Alle mann framover nå!

Årets liga

Vi tar første seier i første kamp og smooth sailing derfra i god Vålerenga stil. Mulig kayakken havner i krattet på veien, men vi har som vanlig trua i starten.

Valle på søndag

På søndag spiller damene mot «byrival» Røa på Valle. Vi er ikke dritnervøre foran den kampen. Røa har et langt dårligere lag enn det vi har, og skal slås. Dersom dette skjer har vi full uttelling i årets liga. Det er knallsterkt!

Så, om du har lyst til å se Vålerenga spille i helga trenger du heldigvis ikke å dra ut av byen.

Møt opp på Valle i mårra klokka 15:00 Billetter får du her.

Vålerenga i dag

Vi ser årets første kamp i Eliteserien! Også tar vi en øl i vårsola.

Legg igjen en kommentar