Knepent Vålerengatap i rosenes bygd

Da er det endelig klart for seriestart. På motsatt banehalvdel står Molde. Erling Moe har jo vært ute i avisene for å dra opp stemningen ved å si at talentfabrikken Vålerenga er en kjøpeklubb, mens Molde med 40 mann i stallen tydeligvis ikke er det. Dette er ikke provoserende. Det eneste Moe oppnår er å … Fortsett å lese «Knepent Vålerengatap i rosenes bygd»

Da er det endelig klart for seriestart. På motsatt banehalvdel står Molde. Erling Moe har jo vært ute i avisene for å dra opp stemningen ved å si at talentfabrikken Vålerenga er en kjøpeklubb, mens Molde med 40 mann i stallen tydeligvis ikke er det. Dette er ikke provoserende. Det eneste Moe oppnår er å fremstille seg selv som om han kognitivt sett er i nedre normalområde. Skulle han ha provosert kunne han f.eks. ha sagt «I Molde gjør vi voldtektsmenn til kapteiner» eller «Er du bortesupporter her i Molde så har vi egne telt der du kan få en finger i rompa dersom vi tror du vil ytre at du ikke synes Molde bør gjøre voldtektsmenn til kapteiner». Det hadde vært provoserende, men selv ikke Molde kan vel finne på noe så outert.

Kamp: Eliteseriens1. serierunde, Molde – Vålerenga – Aker Stadion 02.04.2022 kl 18:00

Tilskuere: Skikkelig glissent

Mål:
1-0
Linnes

Gule kort:
Vålerenga:
Dønnum (44 og 91 min), Tollås Nation (87. min) 
Molde:
Brynhildsen (16 min)

 

Vålerenga: Haug – Hedenstad, Tollås Nation, Näsberg, Zuta – Bjørdal (77. min Ismaheel), Oldrup Jensen, Strand (83. min Christensen) – Dønnum, Kjartansson (65. min Layouni) Sahraoui

Benk: Sjøeng, Skaret, Christensen, Emilsen, Layouni, Dicko Eng, IShmaeel, Jatta, Udahl

Molde: Karlstrøm – Haugan, Tiedemann, Risa – Linnes (81. Knudtzon), Mannsverk, Hussain, Haugen – Fofana (81. min Kaasa), Wolf Eikrem (71. min Ulland Andersen), Brynhildsen

Molde tar tidlig initiativet i kampen og prøver å styre kampen ved å metodisk bygge opp angrepene. Vålerenga får en god overgangsmulighet etter ca 3 minutter Sahraoui spiller vegg med Strand og kan utfordre en Moldeback uten sikring inne i feltet til Molde. Dribleglad som han er så valgte han å legge inn. Innlegget ble klarert og vi klarer ikke skape noe på den påfølgende corneren.

Etter det tar Molde over igjen og legger skikkelig trykk på Vålerenga. Haug blir satt på endel prøver og er bl.a. raskt oppe i Fofana når han blir spilt igjennom og hurtig nede i hjørnet og dytter et skudd til corner.

En ball lurer seg inn i nota etter ca kvarteret, men Hussain står kledelig plassert i offside og er involvert i spillet. Synd det lille reject.

Kjartansson blir spilt fantastisk alene igjennom av Sahraoui. Alene med Karlstrøm satser han på et lavt skudd i lengste som Karlstrøm får knottene under sålen på og styrer skuddet centimetere på utsiden av stolpen.

Også etter sjansen til Kjartansson så fortsetter Molde å ha det meste av spillet. Omgangen sett under ett så er Vålerenga heldige som ikke ligger under med et par kasser. Ja. Vi hadde også et par og den til Kjartansson var stor, men Molde hadde langt fler og like store og deres offensive spillere er også gode avsluttere.

Det er alltid behagelig når egen keper står frem som laget beste i kampene han også er den viktigste. Måtte det fortsette i 2. omgang.

2. omgang
Omgangen starter med et Vålerengalag som er langt mere med. og Vålerenga holder ballen mer i laget og da blir veien å gå ofte gjennom at Sahraoui og Dønnum skal schpelle ball og laga maggi på venstresia.

Etter 57 minutter så setter Molde oss under et greit press og Vålerenga gjør det vanskeligere for seg selv med et par tilfeller av dårlig kommunikasjon og dårligere klarereringer. Molde skaper til slutt overtall på siden til Zuta etter at Wolf Eikrem slår Strand i en duell sentralt og alene med Haug setter Linnes den stang inn fra skrått hold.

Vålerenga svarer med å ta ut Kjartansson, dytte Dønnum opp som spiss og få inn hurtigtoget Layouni.

Trekket er uventet, men det skapet faktisk endel. Layouni kommer seg til dødlinja ved flere anledninger og Dønnum er ikke langt unna å stange inn utligningen etter 70 min.

Noen minutter senere gjør Fagermo et nytt taktisk grep. Bjørdal  blir byttet ut med Ismaheel for å skape enda mer med fart og teknikk på bekostning av løpskraft og duellstyrke. Vålerengatoget stoppet litt opp etter det og da Dønnum er klønete hopper inn i Risa og pådrar seg sitt andre gule kort så var det nattinatt 0 poeng hjem til ankomsthallen på Gardermoen.

Vålerengas beste: Kjetil Haug

Legg igjen en kommentar