Dagboka mandag 13. desember 2021

Endelig er sesongen over og vi kan tenke framover. Det gjør vi sammen med Christian Borchgrevink, som i dette korte intervjuet gir sesongen terningkast 3. 1-2-tap borte mot Kristiansund oppsummerer 2021 ganske greit. Vi kunne vunnet, hadde fortjent uavgjort, imponerte ingen og ble bortdømt. 45 poeng og 9 plussmål mot 55 poeng og 18 plussmål … Fortsett å lese «Dagboka mandag 13. desember 2021»

Endelig er sesongen over og vi kan tenke framover. Det gjør vi sammen med Christian Borchgrevink, som i dette korte intervjuet gir sesongen terningkast 3.

1-2-tap borte mot Kristiansund oppsummerer 2021 ganske greit. Vi kunne vunnet, hadde fortjent uavgjort, imponerte ingen og ble bortdømt. 45 poeng og 9 plussmål mot 55 poeng og 18 plussmål i fjor. Vi må tilbake til 2015 som var forrige gang vi kom på 7. plass, men det har liksom blitt en greie at Vålerenga og 7. plasser henger sammen.

[poll id=»356″]

VPN er skuffa, og alle i Vålerenga er selvsagt skuffa over 7. plass. Hadde vi gjort jobben vår i går ville det blitt 5. plass – ingen stor suksess det heller, men i utbetalinger til Vålerenga utgjør det omtrent en million kroner. Og hadde ikke dommer Marius Hansen Grøtta fra Malmefjorden (ja, han som viste ut feil spiller da Tromsø tapte for S08 tidligere i år) bestemt seg for å markere seg igjen, ville vi fått 6. plass og nærmere en halv million kroner mer.

Grøtta fikk oppslag i Aftenposten i fjor – som nyopprykket dommer – og kritikk for en rekke dårlige kamper. Det var han som dømte Mjøndalen fullstendig bort da vi vant 1-0 (rimelig ufortjent) og vi fikk lov til å ta drøying til et nytt nivå.

Ikke bra nok

Når sesongen nå skal oppsummeres er det enkelt å konkludere med at dette ikke er bra nok. Vi har sviktet, samtidig som det ikke er full krise, sånn Ronny Deila-sesong liksom. 37 baklengs betyr at bare Bodø/Glimt slapp inn færre mål enn oss – Molde og LSK hadde 40 baklengs. 12 uavgjort er rekord i serien, og her ligger hunden begravet.

Vi har ikke hatt kraften i oss (eller evnene) til å avgjøre jevne kamper, men oppsummert kan vi vel konkludere med at det ikke handler om marginene. Vi har ikke vært gode nok. Punktum. Stallen er ikke bra nok.

– Vålerengas sesong er jo over – nå har de ingenting å spille for. De kommer ikke til å rykke ned, og de kommer heller ikke til å kjempe om de øverste plassene, sa TV2s såkalte fotballekspert, Jesper Mathisen, i september. Likevel spilte vi faktisk om Europa så sent som i går – og feilet. Så uberegnelig er faktisk denne ligaen. Det er mange klubber som svikter hvert eneste år i Norge.

Vi kommer ikke unna det faktum at vi i løpet av sesongen har solgt spillere som Aron Dønnum, Kristofer Klaesson, Sam Adekugbe og Felix Horn Myhre. I alle fall tre av dem var klare førstevalg, og vi klarte aldri å erstatte dem 100 prosent. I tillegg har ikke Ørnen vært i nærheten av 2020-nivået.

Christian Borchgrevink

VPN sendte en tekstmelding til Christian Borchgrevink en liten time etter kampslutt i går:

Har du tid til å svare på noen kjappe spørsmål til morgendagens dagboka? Bare svar ja eller nei. Var det riktig å dømme straffe mot KBK? Er dommerne i eliteserien 2021 bedre, dårligere eller på samme nivå som dere? Terningkast på årets sesong? Når skal du ta din første fest etter sesongen? Hva vil du si i en setning til de som heier på Vålerenga?

«Kan godt svare, men tar det helst over telefon. Skal ut og spise med laget nå. Har 10 minutter hvis du ringer nå 🙌.»

Så vi ringte, og startet med: Var det riktig å dømme straffe?

– Nei, helt klart ikke. Så du ikke reaksjonen min? Ulvestad kom opp på siden av meg, men han legger seg, det grenser til simulering, sa Borch.

– Jeg synes det er pinlig for en vanligvis ærlig og tøff midtstopper å gå ned så lett. Han går ned billig for å få rødt kort. Det ga jeg beskjed om, sa Helland til VG 16. oktober i år om storebror Ulvestad.

Er dommerne i eliteserien 2021 bedre, dårligere eller på samme nivå som dere?

– Jeg synes det er vanskelig å sammenligne. Det er lett å klage på dommerne, samtidig har vi jo ikke vært så gode selv. Kvaliteten på dommerne har variert veldig i år, men det toppet seg rett og slett i går. Jeg har aldri vært så forbanna, det var ikke bare straffesparket, men han fulgte jo ikke ne linje i det hele tatt. Normalt vet man sånn nogenlund når og hvorfor det blåses, men i går var det helt umulig å vite. Vi snakket om det i garderoben også. Jeg vet dere supportere ikke vil ha VAR, men vi hadde tjent på det. Helt sikkert.

– Terningkast på årets sesong?

– 3. Jeg skjønner at folk er skuffa, men jeg synes vi nå har et godt fundament. Det ble vanskelig da vi solgte Aron – kanskje eliteseriens beste spiller – og sommervinduet ble ikke akkurat som i fjor, da vi hentet Henrik og Vidar og reelt forsterket laget. Nå trenger vi ikke lenger å selge spillere, jeg vet vi skal forsterke stallen foran neste sesong, en sesong jeg har stor tro på.

– Når skal du ta din første fest etter sesongen?

– Vi skal ut og spise nå, men det blir ingen fest i kveld. Det blir gravøl på en eller annen restaurant i Kristiansund, men vi må opp klokka 05 og ta flyet hjem tidlig. Så nei, ingen botekasse som skal tømmes i kveld.

– Hva vil du si i en setning til de som heier på Vålerenga?

– Jeg vil unnskylde sesongen litt, men det ble et vanskelig år. Vi har hatt en for tynn stall, og med skader, på meg selv også, og Henrik ned som back, nei, det har ikke vært bra nok. Vi har manglet konkurranse på treningene og trenger virkelig nye spillere, noe jeg har forstått skal komme. Det er ikke sånn nå at vi må selge, vi kan handle og forsterke. Jeg skjønner at folk er skuffa, men jeg gleder meg virkelig til neste sesong. Vi har som sagt et godt fundament og jeg har trua.

– Og til de som følger oss: Det er en VELDIG sterk kjerne som alltid skaper trøkk og støtter oss, til og med i Kristiansund 12. desember. Det er alfa og omega for oss, og betyr enormt. Vi kommer sterkere tilbake neste år, sa Borch til VPN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar