Dagboka onsdag 15. desember 2021

Spillere forsvinner, Fagermo snakker åpent i podcast og vi skal se på hva gamle helter driver med. Vi starter i hockey-verden. Shampo og Frikk Juell har sørga for at juleoverraskelsen kom tidlig i år. Tidligere denne uka smalt bomben at Calle Spaberg Olsen har skrevet under en 18 måneder lang kontrakt med Sparta.  Calle er … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 15. desember 2021»

Spillere forsvinner, Fagermo snakker åpent i podcast og vi skal se på hva gamle helter driver med.

Vi starter i hockey-verden. Shampo og Frikk Juell har sørga for at juleoverraskelsen kom tidlig i år. Tidligere denne uka smalt bomben at Calle Spaberg Olsen har skrevet under en 18 måneder lang kontrakt med Sparta. 

Calle er sønn av Kontrollert sinnsjuk og yngre bror av Colin og du husker han sikkert fra de tidlige sesongene av Iskrigerne der Shampo disser ham for å prioritere å henge i ishallen fremfor å gjøre lekser. Ishallene på Jordal er han fostret opp i og han har vært noe av det mer spennende som har kommet opp fra egen juniorstall de siste 10-20 årene. Det var mange som bannet høyt da Rögle plukket opp unge Spaberg Olsen sommeren 2019 etter at han som 16-17-åring klaska til med 64 målpoeng på 37 kamper for U20-laget.

Calle herja også for U20-laget til Rögle, så veien til elitelaget og SHL var kort. Ti kamper ble det i den gjeveste nasjonale ligaen i Europa før han returnerte hjem til Vålerenga for å bli voksen. Våksen er han i ferd med å bli, men stegene har han ikke tatt. Nå har vi vært gjennom en noe turbulent tid der laget ikke har klart å prestere verken offensivt eller defensivt. Å forvente at en tenåring skal være den sopm står frem som stødigheten selv er ikke realistisk. 

Det er mulig han vil få en boost og gnist av å være i en ny klubb, men VPN ser ikke bort fra at denne endringen også kunne kommet i Vålerenga dersom Shampo nå får skikk på laget.

I motsatt retning går 24 år gamle Svein Petter Falk-Larssen. Han er et litt ubeskrevet blad for denne dagbokisten, men han er opprinnelig trønder – noe vi ikke skal holde mot ham – og opprinnelig fra Rosenborg. Han hadde nesten ett målpoeng i snitt pr kamp, og ble prompte hentet til Oilers. Der gikk det ikke så bra, så han dro videre til Narvik og fikk gjennombruddet sitt i 19/20-sesongen. I Sarpsborg har han derimot vært en skygge av seg selv. To mål på 1 1/2 sesong sier jo sitt. Vi håper miljøforandringa gjør underverker og at Vålerenga har gjort et varp.

Fagermo i podcast

Enga på pod (nei, ikke Vålerenga podcast) hadde mandag et intervju med Dag-Eilev Fagermo. Vi skal ikke referere hele intervjuet, men vi plukker det vi mener er viktigst. Han er klar på at sesongen har vært skuffende. De ville ha medalje, men det ble det jo som kjent ikke. I tillegg så kaster han en brannfakkel om at resultat er toppidrettens viktigste måleparameter. Vi er overrasket. Særdeles overrasket. Effektiviten har vært den store utfordringa. Fagermo mener vi har spilt bra fotball – bedre enn i 2020 – men at omsetningen av sjanser har vært rævva. Vi er kanskje ikke helt enig i at fotballen var bedre, men vi er også farga av resulatetene.

Fagermo peker i kamp og peker på hvordan ståa er i klubben i podcasten Enga på pod.

Noe vi er veldig bekymra for er raset av spillere som kan forsvinne ut. På direkte spørsmål om Bjørdal, Sahraoui, Borchgrevink og Thiago Holm forsvinner i januar så svarer Fagermo rett ut at «nei, vi sitter og styrer mer» og at vi er en helt annen økonomisk situasjon. Klubben trenger ikke selge noen, faktisk. Han forteller også at en av grunnene til at Vålerenga solgte Ejuke var for å få råd til lønninger. Det setter jo salget i et litt annet lys enn hva som har kommet ut tidligere.

Nå virker det som om klubben har kontroll. Og det er jo gledelig.

Av spillere inn vil Fagermo ha spillere i aldersgruppen 25-30. Grunnen til det er enkel: Det er for få spillere på laget som er der. Dagboka er enig. Det er mange gode spillere, men det er mange unge spillere. Det er en eller annen brite som en eller annen gang i tida sa at «you can’t win anything with kids» og selv om det er en sannhet med modifikasjoner så har årets sesong vist at laget har mangla litt erfaring. Vi mistenker at selv om Vålerenga kanskje ikke mista så mye på banen da Matti forsvant så forsvant en del av garderoben.

Så nå skal klubben hente inn tre-fire spillere aller helst i den alderen. Hvilke spillere klubben henter er ikke klart, men det jobbes med back, kant og midtstopper.

Resten av intervjuet syns vi at dere skal høre. Det er betryggende å høre hva Fagermo tenker og hvordan klubben tenker på framtida. Vi skulle gjerne hørt mer av dette, men tidligere. Episoden hører du på den podcast-plattformen du er mest komfortabel med. Eller på nettsida til Vålerenga fotball.

Kjøp sesongkort

Det er snart ny sesong og du vil selvsagt ikke miste plassen din. Den beste måten å sikre den plassen er å kjøpe nytt sesongkort. Da er du sikra ny sesong med lidelse, smerte og glede.

Mer info om herrelagets sesongkort finner du her.

Og når du er i gang. Kjøp sesongkort hos damene også. For om du skal klage på manglende medaljer i klubben så har du tydeligvis ikke fått med deg Vålerenga damer.

Gamle helter mister hodet

To tidligere helter markerer seg nå helt andre steder. Førstemann ut er Rasmus Ahlholm. Han fant ut at den beste måten å trene på er å knocke ut medspillere på trening. En eller annen Storhamar-spiller spiller pucken ut mot Ahlholm og det er åpenbart det verste som finnes. For hva er løsninga hans? Jo! Han takler medspiller med kølla først. Ja, såpass hardt at kølla faktisk brekker.

Godt jobba Ahlholm! Godt jobba.

Andre helter som markerer seg er Kjetil Rekdal. Vår tidligere trener og spiller som nå trener HamKam er plutselig aktuell for klubben han hater: Rosenborg. Dagboka kunne blitt tverr og vanskelig, men vi syns mest det er artig. Nå blir det sirkus i Trondheim. Eneste aberet er at RBK kommer til å bli gode. Spesielt den første sesongen. Så får vi se da, om det blir noe mer.

Vålerenga i dag

Vi ringer eller sender melding på facebook til Øst og henter oss en 1913-burger til lunsj. Det er vel planen. Også takker vi av Vålerenga damers Amanda Andradottir for bidraget. Takk for laget!

Legg igjen en kommentar