Dagboka fredag 19. november 2021

På grunn av sterk vestavind og noe meteorologi-greier forsvinner poenget vi skulle bruke for å innlede denne dagboka litt. Vi hadde tenkt å skrive noe i duren «det er fredag og kulda og mørket har senket seg over landet. Det er snart vinter, men eliteserien spilles videre». Vel. Selv om det er 15 grader og … Fortsett å lese «Dagboka fredag 19. november 2021»

På grunn av sterk vestavind og noe meteorologi-greier forsvinner poenget vi skulle bruke for å innlede denne dagboka litt. Vi hadde tenkt å skrive noe i duren «det er fredag og kulda og mørket har senket seg over landet. Det er snart vinter, men eliteserien spilles videre».

Vel. Selv om det er 15 grader og sol i dag er det ikke lenge til jul. Men det er fremdeles en del runder igjen i eliteserien. Før vi snakker om kommende kamp, må vi si noe om hockey.

Hockey

Hva faen skjedde i går? Vålerenga leda 4-0 i første periode, så rakna det fullstendig?

Denne dagbokisten er ikke den største hockey-tilhengeren, men kan absolutt sette pris på litt tørrprat om emnet.

Og den tørrpraten hadde jeg med den langt mer hockeyfrelste naboen da jeg kom hjem fra butikken i går, og møtte han uttafor huset i første pause.

Han: Tre null! Første periode.

Meg: Hockey? Hvordan går det for tida?

Han: Går sånn tålelig bra. Ligger på en fjerde. Vinner i dag.

Meg: Jaja, lenge igjen av sesongen.

Han: Ja. Lenge igjen.

Om vi møtes i dag eller i morgen kan vi også snakke hockey.. Mulig det kommer en forklaring.

Neste kamp er i mårra, på Jordal klokka 15:30. Vi møter Sparta.

Tromsø

Et sted der ER vinter for tida er i Tromsø. Der er mørketida mer eller mindre i gang og med det er det sikkert fint for dem å komme seg litt sydover til hovedstaden for å se sola.

Heller ikke dem har noe spess å spille for framover. Heldigvis for dem er de nederste laga såpass ræva at det ikke er noen stor fare for at de rykker ned. Heldigvis for oss er det såpass langt opp at de ikke har noen reell sjanse til å gå forbi.

Det KAN selvsagt skje at de rykker ned eller går forbi oss. Men for å sette ting i perspektiv er det også en sjanse for oss å ta andreplassen.

Med to lag som egentlig ikke har noe å spille for i det store bildet, er det viktig å heller fokusere på de litt mindre.

For Tromsøs skyld aner vi ikke hva det kan være. For vår del er det enkelt: Komme høyere enn det drittlaget fra Romerike på tabellen.

Opp til dem er det fire poeng. Og for å være heeelt sikre på at vi kommer forbi må målet for de siste fire kampene være å vinne.

Også kan det jo tillegges at selv om det begynner å se mørkt ut for europaspill neste år, er det fremdeles en marginal sjanse for at det kan skje.

Vi veit det er noe dritt å stå på stadion i mørket og kulda uten tilgang på skikkelig buljong. Men det er siste innspurten nå.

Vi kan vise gutta at vi bryr oss og at vi står bak dem ved å troppe opp på slutten. Fylle opp stadion med ullgensere og luer og støtte laget det vi klarer.

Plutselig skinner det der ute. Selv om plasseringa er ræv er det kjipt å si at du ikke var på kampen der Vålerenga bøtta inn mål.

Kampen spilles på Valle klokka 17:00. At det er tidligkamp gjør det enklere for de fleste.

Vålerenga i dag

Vi sniker oss på puben tidlig i dag for å ta en pils i sola. Etterpå fortsetter vi på quiz på Bohemen, sladrepils på Vertshuset eller spiser julemat på Øst.

Legg igjen en kommentar