Vålerenga unngikk seier nok en gang

Fire kamper igjen. Vi er middelhavsfarer og sesongen virker kjørt. I tillegg var det kaldt. Godt serien skal være til ut i desember. Kamp: Eliteseriens 27. serierunde, Vålerenga – Tromsø – Intility Arena 27.10.2021 kl 17:00 Tilskuere: 4822 Mål: 1-0 Oldrup Jensen 1-1 En eller annen tass du garantert ikke kommer til å høre om … Fortsett å lese «Vålerenga unngikk seier nok en gang»

Fire kamper igjen. Vi er middelhavsfarer og sesongen virker kjørt. I tillegg var det kaldt. Godt serien skal være til ut i desember.


Kamp: Eliteseriens 27. serierunde, Vålerenga – Tromsø – Intility Arena 27.10.2021 kl 17:00

Tilskuere: 4822

Mål:
1-0 Oldrup Jensen
1-1 En eller annen tass du garantert ikke kommer til å høre om igjen

Gule kort:
Gundersen, Helstad Amundsen og Psyche – alle TIL

Vålerenga: Haug – Bjørdal, Tollås Nation, Näsberg, Zuta – Holm (Borchgrevink 81 mnin), Oldrup Jensen, Christensen – Sahraoui, Udahl (Jatta 63. min), Layouni (Thomsen 86. min)

Benk: Dyngeland, Skaret, Emilsen, Morfelt, Thomsen, Eng, Borchgrevink,Riisnæs, Jatta

Tromsø: Karlstrøm – Helstad Amundsen, Psyche, Gundersen – Vesterlund, Nilssen, Opsahl, Yttergård Jensen, Kiqtolano – Espejord, Mikkelsen

Kampen startet behersket. Vålerenga starta nok en kamp med Bjørdal som back fra start, men gledelig var det at Borchgrevink var på benken i det minste. På tross av sin posisjon som back så var det Bjørdals innlegg som skapte kampens første sjanse; etter kombinasjon med Sahraoui på høyresiden traff Bjørdal Layouni med et legg. Layouni fikk kontroll på ballen og vendte seg fri med to mann i ryggen. Layouni siktet på lengste kryss, men Karlstrøm i TIL-buret fikk kastet en lang orangutangarm etter ballen og fikk pumpet den over tverrliggeren.

Etter dette klarte ikke Vålerenga ta skikkelig tak i kampen og det skjedde lite for Espejord gikk på et realt FIFA-raid der han nærmest stillestående driblet og vendte bort halve vålerenga før han prikket stang-stang og ut. En nøytral fotballvenn ville sikkert sagt at prestasjonen fortjente en bedre skjebne. VPN nøyde oss med å gi ham litt kudos for en fantastisk truselukterbart.

Etter ca 30 min klarte Vålerenga endelig å tilrive seg initiativet i kampen. Det førte ikke til så mange sjanser da Tromsø la seg lavt og hadde kort avstand mellom leddene. Vålerenga ble da, som så ofte før, redusert til å spille rundt og på utsiden med enkelte forsøk på å spille gjennom et ledd, men da altid på spiller som Tromsø hadde god kontroll på, slik at spiller atter en gang ble presset ut og til sidene eller til Oldrup Jensen, slik at han kunne begynne å spre baller til høyre og venstre atter en gang.

Etter ca 10 minutter med vedvarende trykk blir Vålerenga litt for statiske og Tromsø kunne kontre. Avslutningene deres gikk ikke på mål, men man fikk i det minste flytett deler av TILs lag opp på banen. Dette ga Vålerenga flere muligheter enn å dytte ball frem og tilbake og spesielt Bjørdal prøvde å utnytte denne midlertidige ubalanse. Ved en anledning klarte han å spille i bena på Udahl, som dekker inn for en skadet Kjartansson. I det han skal vende seg og skyte løper Psyche i ham nok til at han mister balansen. Liggende klarte han likefullt å dra av et skudd som fort kunne lurt Karlstrøm.

Ikke lenge etter gikk lagene til pause og Fagermo hadde en oppgave med å finne en måte å trenge gjennom de tre kompakte leddene til TIL.

2. omgang
Vålerenga virket å være litt mer aggressive i starten av 2. omgang. De vant en del baller høyt i banen og gjør det litt mindre trivlig å være nordfra i Oslo. Det så ut som trekket hadde en viss virkning. Sahraoui hadde tidlig noen skuddforsøk, men jubel ble det ikke før Oldrup Jensen danset på 18 meter og avsluttet med å rulle ballen utagbart ned i nærmeste hjørne.

Fredrik Oldrup Jensen og resten av laget jubler for scoringa til førstnevnte. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Målet endret kampbildet, for nå måtte TIL frem for å få med seg noe fra kampen. Vålerenga fortsatte å presse, men nå mot en motstander som desperat ønsket å kontre, og dermed blottstille seg selv bak i håp om å skape noe. Layouni burde ha klart å curle inn en goal etter å ha blitt spilt fra av Jatta. Samme mann produserte noe som så ut som et soleklart straffespark da TILs forsvarsspiller fikk ballen vekk med noe som lignet et beggerslag.

Hoveddommer Sigurd Smehus Kringstad så ikke den. På samme måte som han ikke så en rekke andre situasjoner. Det han derimot så var holdingen til Gundersen på Sahraoui. Synd Smehus Kringstad var totalt ukjent med fordelsparagrafen. Sånn holdt han på i hele 2. omgang og tok fra oss gode overganger og dødballmuligheter. Det har ikke lyktes VPN å finne ut av hvor NFF fant denne caprinofiguren, men vi anbefaler forbundet å legge han tilbake der de fant ham så kanskje foreldrene hans kommer tilbake og tar ham med seg.

Ettersom Vålerenga mot slutten av kampen ledet med ett mål og i år har spilt flere uavgjorte kamper enn kamper de har deltatt i så var det ikke en stor overraskelse at Tromsø kranglet inn 1-1 i kampens sluttfase. Selvsagt totalt mot spillets gang og totalt urettferdig, men det blir gjerne slik når laget fremstår uten ønske om å vinne kamper.

Ellers; gratulerer med hver deres seier Stabæk og Møndar’n. Det i seg selv varmer ikke, men det er jo koz og klemz at Brann fulgte opp med å ikke vinne selv.

(Ingressbilde: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Legg igjen en kommentar