Vålerenga – Haugesund

Dagens kamp var mot tabellnabo Haugesund. Lagene har lagt seg midt på tabellen og kun et må skiller i vår favør før kampstart.  Bjørdal er igjen det foretrukne valget til Fagermo på høyrebacken. Kamp: Eliteseriens 24. serierunde, Vålerenga – Haugesund – Intility Arena 24.10.2021 kl 17:00 Tilskuere: 5035 Mål: 0-1 Thierkildsen 1-1 Sahraoui 2-1 Thomsen … Fortsett å lese «Vålerenga – Haugesund»

Dagens kamp var mot tabellnabo Haugesund. Lagene har lagt seg midt på tabellen og kun et må skiller i vår favør før kampstart. 

Bjørdal er igjen det foretrukne valget til Fagermo på høyrebacken.

Kamp: Eliteseriens 24. serierunde, Vålerenga – Haugesund – Intility Arena 24.10.2021 kl 17:00

Tilskuere: 5035

Mål:

0-1 Thierkildsen

1-1 Sahraoui

2-1 Thomsen

Gule kort:

Haugesund: Liseth, Hansen

Vålerenga: Haug – Bjørdal, Tollås Nation, Näsberg (Skaret 46. min), Zuta – Sahraoui, Oldrup Jensen, Christensen – Jatta (Holm 46. min), Kjartansson (Udahl 46. min), Layouni

Dyngeland, Holmé, Skaret, Emilsen, Holm, Morfelt, Thomsen, Eng, Udahl

Haugesund: Selvik – Fredriksen, Bærtelsen, Tiedeman, Pedersen – Thierkildsen, Krygård, Liseth – Sandberg, Samuelsen (5 min Svett Svele) Ndour ( Søderlund 66. min)

Kampen startet ganske rolig. Jatta og Sahraoui leker endel med ball og utfordrer det meste av det Haugesund har å by på av forsvarsspillere, men alle skudda går i blokken.

I første halvdel av 1. omgang fikk Vålerenga to dødballer i god posisjon. Zuta lada kanonen ved begge anledninger, men Selvik visste at han kom til å gå for Zuta-hjørnet og plukket dem enkelt.

Haugesund spilte som lag fra nordvestlandet har for vane å gjøre i vår hule; usympatisk og fokus på å stykke opp kampen, dra ned tempo, filme og klage på dommeren for å hindre raske frispark i mot.

Så skjedde det plutselig noe på tribunen. Ikke jubel, men øredøvende stillhet etterfulgt av mange ledige seter. Ikaros, Klanen og EngaTifo forlot tribunen som en protest mot at Vålerenga hadde stemt for VAR i Eliteserien.

Da Samuelsen tidlig måtte ut og ble erstattet med norsk fotballs svar på Mysil Bergsprekken; den notoriske juksemakeren Svett Svele viste man at Haugesund hadde en med rart løpesett som kom til å kaste seg i enhver situasjon i vårt straffefelt.

Etter 34 min så er Haugesund på en sjelden visitt på vår banehalvdel og selvsagt så glapp markeringen i boksen og Thierkildsen fra kort hold.

Etter dette trakk Haugesund seg tilbake på banen og lot Vålerenga styre spillet. Vålerenga brukte Layouni på gjennomspill og kontringer, mens høyresiden fikk leke seg mot et etablert forsvar.

Mest jubel ble det da Bjørdal sendte Svett Svele i pølseboden etter to slappe i stappe med en stripe rødt og to gule med en kjapp vending.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-1

2. omgang

Fagermo var neppe veldig imponert over eget lag da han gikk i garderoben i pausen. Da laget kom ut igjen kvarteret senere hadde han gjort tre bytter. Udahl og Thiago Holm inn offensivt og Skaret inn for Näsberg i forsvar.

Med nytt mannskap gikk Vålerenga rett i angrep. Ikke stor kunst ettersom Haugesund først satte inn presset 20 meter inn på egen banehalvdel.

Vålerenga kom tidlig til en farlig avslutning da Udahl headet et innlegg fra Bjørdal rett i leggen på saltstøtte i Haugesundkassa.

Etter det prøvde Haugesund febrilsk å dra ned tempo i kampen. Liseth fikk gult for å sparke bort ballen. I stedet for at det satte standarden fortsatte Haugesund med pisset sitt. Sandberg fikk lov til å løpe ned Zuta to ganger og Ndour fikk sparke ned Christensen på hjørnet av 16 før Sandberg og Svett Svele la seg på rygg og simulerte skader.

Med høyt press følger også sjansen for kontringer i mot. Midtveis i omgangen kom en slik sjanse for Haugesund og på halvspretten fikk skuddet en dupp som gikk over Haug og traff på undersiden av tverra og spratt ned på streken. Der og da var det lett å enkeltes skepsis mot VAR.

Etter 38 min smeller det. Vålerenga pumpet ikke ballen i mølja rundt keeper, men Thiago Holm spilte i stedet flatt ut til Sahraoui utenfor 16. Han lada børsa og en bonde endret skuddbanen på vei inn i mål. Keeper stod som en saltstøtte på strek og kunne bare høre nettet omfavne lærkula.

Etter målet fortsatte Haugesund å drøye tid og det var så åpenlyst for alle at det de holdt på med bare var piss. Når egen fysio måtte ut for å se etter sine spillere bare fulgte han dem ut uten å se til dem.

Men på tross av alle tjuvtriks, så skulle det ikke holde helt inn for nidingene i gult. Med 3 minutter igjen på matchuret vinner Sahraoui igjen ballen inne i boksen og han og Thiago Holm holder huskestue nede ved døelinja før Sahraoui løfter ballen over på lengste der kun Thomsen oppholdt seg. Med et aldeles fortreffelig hodestøt sendte han hjemmelaget til himmels over de usportslige nidingene.

Ekstra artig var det å se hvor provosert bønda ble da Vålerengaspillerne ble liggende igjen etter dueller. Skrike på seg kort for protester klarte de også.

 

Legg igjen en kommentar