Dagboka fredag 15. oktober 2021

Vi har kommet oss langt inn i oktober og med det nærmer jula seg med stormskritt for dem som liker sånt. Vi som ikke er like begeistra for det ståheiet kan glede oss over at vi kan skylde på at vi må på fotballkamp når folk gnåler om gavekjøp. For så lenge er det faktisk … Fortsett å lese «Dagboka fredag 15. oktober 2021»

Vi har kommet oss langt inn i oktober og med det nærmer jula seg med stormskritt for dem som liker sånt. Vi som ikke er like begeistra for det ståheiet kan glede oss over at vi kan skylde på at vi må på fotballkamp når folk gnåler om gavekjøp.

For så lenge er det faktisk til serien for herrer avsluttes i andre søndag i advent.

Bronsekampen

En liga som avsluttes et mer fornuftig tidspunkt er årets Toppserien.

Med tre runder igjen av serien og 14 poeng opp til gullet begynner selv vi alltid positive i VPN å miste trua på at vi stikker av med det edleste metallet i år.

Også de 10 poengene opp til sølvet blir litt i meste laget.

Men det er fremdeles fullt mulig å hente inn metall. Det krever at Team Lillestrømmen tryner i minst én kamp. Mens vi må vinne resten. Da det blir det bronse med mindre stasjonslaget fullstendig overkjører i en av matchene og vinner type 9-0.

Om vi myser litt på de gjenværende kampene for begge laga er det Vålerenga som kommer best ut med tanke på prestasjoner.

Vi møter Arna-Bjørnar borte i Bergen, Stabæk hjemme på Valle og Klepp i et fjøs et sted på Jæren.

Mens LSK møter Stabæk, Lyn og de som høyst sannsynlig kommer til å vinne årets liga: Sandvika (V).

Så da er det vel enkelt da? Vinne resten av kampa og hente inn brungullet. Også har vi jo cupfinalen for faen!

Om du enda ikke har skaffa deg billetter til den kan du gå inn her: https://www.ticketmaster.no/event/il-sandviken-toppfotball-valerenga-fotball-billetter/675477

Tredje siste kamp spilles som skrevet i Bergen og starter klokka 15:00 på søndag. Nå som flyselskapa har fjerna munnbindpåbudet er det litt lavere terskel for å komme seg til den byen der. Litt.

Borte mot RBK

Vålerenga ligger og ruger på syvendeplassen i Eliteserien. En plass vi er godt kjent med og som har blitt mer eller mindre en «running joke» i media og hos supporterne. Kanskje mest hos supporterne.

Om vi vinner søndagens kamp mot RBK endrer ikke det en dritt på tabellen heller. Vi er like fordømt jævlig stuck på den plassen.

Men. Det er bare åtte poeng opp til Kristiansund på bronse. Og dersom Jupiter står i vest og månen ligger bak blokkene på Enerhaugen og vi skulle finne på å vinne hver jævla kamp ut sesongen. Kan.. _kan_ det skje mirakler.

Så da har vi bare én oppfordring til sjappa: Bare å starte å bestille disse sjuendeplass-skjerfene vi har snakka om i årevis.

Neste kamp på veien dit går søndag klokka 19:00 i på Lerkendal.

Om du har tid til overs og er gira på å stikke og se Vålerenga i relativt spiselige Trondheim i helga er det billetter å få:

https://rbk.ticketco.events/no/en/e/bortesupporter_rbkvaalerenga

Hockey

Det spilles ishockey for tida også og. Vålerenga ligger på en tredjeplass etter Stjernen og Lillehammer og det er votter og vinter til det hele er ferdig.

Neste kamp er i morgen mot Sparta  borte i Sarpsborg. Som det meste annet i hockey er det en grei roadtrip for å se match. Hvorfor ikke tar lørdagen der nede? Kanskje en liten tur over grensa etter ost?

Kampen starter 16:00

Vålerenga i dag

Vi nyter det fine høstværet og tar en velfortjent fredagspils på Øst eller Vertshuset. Det er quiz på Bohemen.

Legg igjen en kommentar