Dagboka lørdag 21. august 2021

Damene spiller avgjørende kamp i dag kl 16 i første kvalifiseringsrunde til Champions League. Og i morgen kommer drittsekklaget Viking på besøk og vi får se hva som bor i våre gutter! Det blir gresk motstand på gresk jord: PAOK. Kampen kan du se på deres youtube-kanal, og den begynner altså kl 16. Så får … Fortsett å lese «Dagboka lørdag 21. august 2021»

Damene spiller avgjørende kamp i dag kl 16 i første kvalifiseringsrunde til Champions League. Og i morgen kommer drittsekklaget Viking på besøk og vi får se hva som bor i våre gutter!

Det blir gresk motstand på gresk jord: PAOK. Kampen kan du se på deres youtube-kanal, og den begynner altså kl 16. Så får vi håpe at jentene ikke lider samme skjebne som gutta gjorde i 2009 og 2011 – begge gangene ble vi slått ut av PAOK i kvaliken til Europa League.

Med seier i dag blir det avgjørende dobbeltkamp om en plass i gruppespillet i Champions League. Den trekningen skjer i morgen. Norsk Tipping gir deg 1.23 i odds på Vålerenga-seier, noe som tyder på at vi «bør vinne enkelt».

– De har absolutt noen dyktige spillere som vi må se opp for, så det gjelder å være på fra start, sier Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen, og med de pauli ord er det bare å gi alt og avansere i Europa.

Fagermo til 2024

Vi har Fagermo til og med 2024-sesongen. Det er gode nyheter!

– Ambisjonene mine med Vålerenga, forhåpentligvis sammen med resten av klubben, er minst like høye nå som da jeg kom. Vi skal vinne med underholdende fotball og høy grad av egenrekrutterte spillere. Husk folkens, vi har fortsatt medaljer å spille om i høst, sier han til klubbens sider.

Og det er et faktum selv om det har gått særdeles trått i juli og august. Det ble deilig 4-1-seier hjemme mot Sarpsborg 1. juli, men siden har det blitt uavgjort mot Lillestrøm, Strømsgodset og Tromsø – og tap mot Haugesund.

7. plass virker tannløst og trist, men serien er halvspilt og det er bare fire poeng opp til medalje.

Drittsekklaget Viking

Ingen har så mange drittsekker på laget som Viking. «Hvorvidt det er positivt å være en drittsekk oppfattes nok veldig forskjellig, men det finnes ikke et vinnerlag uten drittsekker i troppen», skrev Joacim Jonsson da han satte opp sin drittsekk-liste.

Da vi møtte Viking i juni – og tapte stort blant annet fordi dommer Tore Hansen ikke hang med i det hele tatt på det som skjedde utpå banen – var Veton Berisha den største drittsekken. Tommy Høiland satt på benken, men også Zlatko Tripic er blant de store drittsekkene i norsk fotball, som har en energisk og eksplosiv måte å spille på – gjerne på kanten – og over kanten av det lovlige. Kristoffer Løkberg er også en av mange drittsekker i Viking.

[poll id=»348″]

Tore Hansen

Den store snakkisen etter bortekampen mot Viking var Berishas takling av vår keeper. Fagermo var tydelig på at Veton Berisha skulle hatt rødt kort i taklingen av Klaesson «sånne taklinger hører ikke hjemme i fotballen» og «dommeren skal beskytte spillerne». Det maktet altså ikke Tore Hansen å gjøre. I stedet fikk Berisha spille videre, han scoret to ganger og hadde to målgivende. Klasse.

Merkelig nok har NFF satt opp dommer Tore Hansen til å dømme også morgendagens kamp. Hva er logikken her? To ganger i år har Tore Hansen dømt Viking, og begge gangene har Viking vunnet. NFF vil tydeligvis sette dommeren på ekstra prøver, og svikter Tore Hansen igjen og lar Viking spille gris, må NFF ta grep!

Mannfolk

Vi kan ikke gjøre noe med dommeroppsettet eller laget til Viking. Det eneste Vålerenga-spillerne kan og må gjøre, er å finne fram mannfolket i seg. For når Viking kommer på besøk blir det grisete og stygt, og det må vi være med på. Vi må mentalt håndtere trash talk og ufine taklinger som dommeren kommer til å la passere.

Dessuten er Viking et godt fotballag. De har i sine to siste kamper vunnet 3-2 over både Kristiansund og Molde – riktignok var det i Stavanger og ikke på bortebane, men likevel. Trøsten får være at Viking er betydelig bedre på hjemmebane enn bortebane, samtidig har vi faktisk plukket flere poeng borte enn hjemme.

Ørnen fra start?

Berisha har 10 og Tripic 6 mål for Viking i år, altså over halvparten av scoringene deres. Det er innlysende at mye kommer til å handle om dem.

Vidar Ørn Kjartansson ble skadet 30. mai i kampen mot Sandefjord, og har faktisk ikke spilt i eliteserien siden. Han fikk et lite innhopp borte mot Tromsø forrige helg, og spørsmålet nå er om Fagermo vil starte med Henrik Udahl eller Ørnen på topp.

– Jeg føler meg veldig bra nå. Jeg var på 70% i forrige match, men nå har jeg trent 100% med laget den siste uken og føler at formen er tilbake, sier Ørnen til klubbens sider.

[poll id=»347″]

Tilskuere

Det er lov å slippe inn 7000 tilskuere i morgen, og det er fortsatt ledige plasser. Bortelaget kommer med nærmere 300 Viking-supportere, så det kan bli godt, gammelt trøkk på stadion.

De som har fått første vaksine for tre uker siden, eller har fått påvist covid-19 de siste 6 månedene kan gå rett inn. Nye beregninger viser at det kan dreie seg om opptil 90 prosent av publikum.

SK Brann og Bergen

Dagboka klarer liksom ikke å la det som skjer i Bergen ligge. Kan Brann-sirkuset være beordret av NFF for at vi skal snakke om annet enn at NFF elsker brudd på menneskerettighetene?

Kommunikasjonsmessig er denne saken superinteressant. For litt over en uke siden var tonen fra Brann-ledelsen at «de har fått straff nok». Helt åpenbart et forsøk på å bagatellisere hele saken.

Ekstra interessant er det jo at de terminerte Forrens kontrakt to dager etter nachet uten å vite hva han egentlig hadde gjort der. Eller var både Forren og Brann-ledelsen interessert i å få «saken» ut av verden i et naivt ønske om å unngå oppmerksomhet og presse rundt hva Forren faktisk gjorde på nachet?

Brann har på så mange plan blitt drevet fra skanse til skanse i denne saken uten å søke sannheten, og hele tiden har de forsøkt å tildekke i stedet for å være ærlige. Fortsatt lar de det være opp til spillerne å offentliggjøre de 12 navnene. Det er jo helt krise, ikke minst siden daglig leder i SK Brann sa følgende på gårsdagens pressekonferanse:

«Jeg understreker at verken Barmen, Mikkel (keeperen) eller noen av de ni andre spillerne som har fått skriftlig advarsel, er under politietterforskning».

Eh, det var 12 spillere på nachspielet, og hvis ingen av disse 11 etterforskes, kan det jo bare være en spiller som nå er under politietterforskning. Den 12. spilleren må være Vegard Forren, og det er Branns daglige leder som outer han.

Mye har vært elendig håndtert opp gjennom i Vålerenga også, men denne saken mangler sidestykke i Norge. Det er pinlig opptreden av gutta, og det er på så mange plan elendig håndtert kommunikasjonsmessig av klubben.

Kristoffer Barmen

Så må vi ta med en liten epistel om Kristoffer Barmen. I podcasten «Spillerrådet» presterte Barmen å si følgende 16. juli i år:

«Det har vært litt kos i Bergen i sommer, litt grillings. Det har ikke vært mulig å ta den helt ut, jeg savner egentlig det. Vi er faktisk en fin gjeng i Brann-garderoben. Hvis det først skal gå til helvete kan vi like godt slå ut håret og ha det litt gøy på veien og kjøre på».

Dagboka har ikke peiling på om det er riktig å gi Barmen fyken eller ikke, men en ting er sikkert: Denne saken er ikke ferdig med det første.

Vålerenga i dag

Velger du engelsk, tysk eller internasjonal damefotball i form av PAOK – Vålerenga kl 16? Det er stort at Vålerenga er med og spiller for Champions League.

Legg igjen en kommentar